Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC deschide semifinala cu o victorie clară cu FCC ICIM Arad

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.04.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus cu 91-64 în primul meci din semifinala LNBF cu FCC ICIM Arad, pe sferturi: 24-13, 18-14, 23-11, 26-26. Oaspetele au condus o singură dată, în primele minute, după care gazdele au preluat controlul partidei și au avut un avans maxim de 30 de puncte, în debutul sfertului patru. Sepsi a încheiat cu 54% la șuturile din acțiune, față de 33% cât au avut arădencele.

Zoran Mikes le-a trimis în formula de start a gazdelor pe Annemarie Godri Părău, Jovana Pasic, Marina Solopova, Nora Demeter și Kristina Higgins. Peyton Whitted a fost straniera lăsată în afara foii de joc pentru acest meci. Bogdan Bulj a răspuns cu un prim 5 format din Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Rita Bartok și Chelsey Lee.

Godri Părău a deschis scorul, iar Dzombeta și Hadzovic l-au dus la 2-4. Au urmat trei minute în care oaspetele nu au înscris, iar Higgins și Pasic (cu 5 puncte, inclusiv prima triplă a jocului) le-au distanțat pe alb-verzi la 9-4. Fodor a reușit prima aruncare de la distanță a arădencelor, care au avut alte trei minute fără punct. Higgins, Demeter și Godri Părău au profitat și au mărit ecartul la 10 lungimi, 17-7 în minutul 8. Până la finalul sfertului s-a marcat mai mult de la linia de fault, plus câte o triplă semnată de Ciotir și Solopova. La prima pauză scorul era 24-13.

Jocul a continuat să curgă în favoarea campioanei en-titre și în sfertul secund, când Pasic, Slamova și Șipoș și-au distanțat echipa la 18 puncte. Williams marca primele puncte ale oaspetelor în această perioadă de joc după mai mult de trei minute. A fost rândul alb-verzilor să aibă mai mult de două minute și jumătate fără coș. Ciotir, Mercea și Williams au redus diferența la 9 puncte cu mai puțin de trei minute rămase din sfert. Ambii antrenori făceau multe schimbări în prima parte a partidei, iar Godri Părău (de la libere) și Slamova (de după semicerc) măreau din nou ecartul, la 14 puncte. Lee și-a apropiat echipa la 11 lungimi, dar ultimul minut din sfert le-a aparținut gazdelor, care au marcat prin Slamova și Solopova, iar la pauza mare tabela arăta 42-27.

ACS Sepsi SIC s-a distanțat în continuare și după revenirea de la vestiare, cu ecartul depășind 20 de puncte în mai multe rânduri. Arădencele au avut destule momente în care nu au reușit să înscrie, dar și momente când s-au mai apropiat. Alb-verzile conduceau cu 65-38 la ultima pauză. Slamova a deschis sfertul patru cu un 3 points-play și covăsnencele ajungeau la un avans de 30 de puncte. Williams, Lee, Fodor și Ardelean își apropiau echipa la 71-53 în minutul 34. Mikes și-a retrimis în teren o parte din titulare, iar campioana se ducea din nou la 28 de puncte în față. Pe final oaspetele s-au apropiat la 23 de puncte, iar Pasic și Șipoș au marcat ultimele coșuri. Scorul final a fost 91-64 și ACS Sepsi SIC conduce cu 1-0 în semifinala cu FCC ICIM Arad.

Alb-verzile au avut un procentaj mult mai bun la șuturile din acțiune, 54% (35 de reușite din 64 de încercări) față de 33% (22/66). Gazdele au înscris de 27 de ori din semicerc, de 8 ori de la distanță și de 13 ori de la linia de fault. Arădencele au încheiat partida cu 16 coșuri de două puncte, 6 triple și 14 libere transformate. Covăsnencele au stat mai bine și la recuperare (45-34). 30 de puncte au marcat elevele lui Zoran Mikes pe contraatac, față de 0 în dreptul oaspetelor.

Kristina Higgins a fost coșghetera partidei cu 18 puncte pentru învingătoare, în double-double cu 11 recuperări. Marina Solopova a reușit un triple-double pentru alb-verzi, cu 10 puncte, 13 recuperări și 10 pase decisive, plus 5 intecepții. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Slamova 16 puncte, Pasic 15, Godri Părău 10 puncte (5 recuperări, 6 pase decisive), Șipoș 9, Topuzovic 9 puncte (6 recuperări, 5 assist-uri) și Demeter 4 puncte.

Chelsey Lee a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor, cu 16 puncte (plus 9 recuperări). Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Fodor 11 puncte, Williams 11 puncte (9 recuperări), Ardelean 10 puncte, Dzombeta 6, Ciotir 5, Hadzovic 3 puncte (7 assist-uri) și Mercea 2 puncte.

Meciul doi al semifinalei se dispută joi, de la ora 19:00, tot la Sepsi Arena. Se joacă după sistemul 3 din 5 partide, urmând ca a treia partidă să fie la Arad în 30 aprilie.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!