Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC obține a 5-a calificare la rând în finala Ligii Naționale

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.04.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a încheiat în trei meciuri semifinala Ligii Naționale de Baschet Feminin. FCC ICIM Arad a cedat și meciul trei în fața campioanei, scor 46-83, pe sferturi: 8-19, 15-27, 15-15, 8-22. Alb-verzile și-au făcu meciul ușor încă de la început, au pus probleme cu apărarea energică și au marcat puncte ușoare, în timp ce galben-albastrele s-au chinuit în primele minute să găsească drumul spre coș. Sepsi a reușit din nou multe puncte de la distanță, cu Solopova autoare a 6 triple.

FCC ICIM Arad a început meciul trei cu Adela Mercea, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Anamaria Ciotir și Chelsey Lee. Căpitanul gazdelor, Brankica Hadzovic, nu a jucat din motive medicale, la fel ca în jocul secund al seriei. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a avut în 5-ul de start pe Jovana Pasic, Nora Demeter, Marina Solopova, Annemarie Godri Părău și Kristina Higgins.

Oaspetele au pus probleme cu apărarea solidă încă din start și le-au făcut pe arădence să arunce din poziții dezechilibrate, în criză de timp. Higgins a deschis scorul, cu o combinație după coborârea din blocaj, iar Godri Părău și Solopova au finalizat tot din apropierea panoului pentru 0-6. Lee a marcat primul coș al gazdelor după mai mult de trei minute scurse din joc, găsită liberă sub panoul advers. Sepsi a făcut și pressing la repunerea adversă și s-a distanțat la 2-10. Și arădencele au încercat să pună probleme cu unn pressing avansat, dar nu foarte agresiv. Williams a apropiat formația gazdă la patru lungimi, dar Solopova a răspuns cu prima triplă a meciului și a mărit ecartul la 9 puncte. FCC ICIM n-a înscris în ultimele trei minute ale sfertului, iar scorul primei pauze a fost 8-19.

Jocul a curs în favoarea campioanei și în sfertul doi. Alb-verzile au continuat să plimbe mingea rapid în atac, iar gazdele nu au găsit replică. Acestea au încercat apărarea în zonă, dar Sepsi a continuat să se distanțeze grație reușitelor de la distanță semnate de Slamova, Godri Părău și Solopova. Au fost și câteva faze încâlcite, cu jucătoarele aruncându-se pe parchet după mingi. Și jocul la interior a funcționat pentru elevele lui Zoran Mikes, care aveau dublul punctelor adverse la pauza mare când tabela arăta 23-46.

 Revenirea de la vestiare a adus cel mai echilibrat sfert. Parțialul celei de-a treia perioade de joc a fost 15-15, singurul pe care nu și l-au adjudecat oaspetele. Apărarea arădeană a fost puțin mai agresivă și a reușit să câștige câteva mingi, dar diferența s-a menținut și la ultima pauză scorul a fost 38-61. În sfertul patru oaspetele au continuat să lupte pentru fiecare minge, în timp ce gazdele păreau resemnate și pe final au intrat și tinerele localnice cu foarte puține minute în acest sezon. Scorul final a fost 46-83 și deținătoarea ultimelor trei titluri ajunge din nou în finală, în timp ce arădencele vor lupta pentru bronz.

ACS Sepsi SIC a încheiat partida cu 22 de reușite din semicerc, 12 triple și 3 libere transformate, în timp ce FCC ICIM Arad a avut 16 coșuri de două puncte, 2 de la distanță și 8 libere transformate. A fost o diferență importantă și la recuperări, 29 în dreptul gazdelor și 41 pentru oaspete, iar la pase decisive a fost 11-21. Sepsi a profitat de greșelile adverse și a înscris 19 puncte pe contraatac. Jucătoarele venite de pe baca alb-verzilor au contrbuit cu 35 de puncte, față de 22 în dreptul arădencelor.

Marina Solopova a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte (6x3), aproape de double-double cu 9 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Slamova 17 puncte (3x3), Demeter 10, Godri Părău 9 puncte (9 assist-uri), Topuzovic 9 puncte, Șipoș 7, Higgins 4 puncte (7 recuperări),Pasic 3 puncte și Mîrne-Nagy 2.

Destiny Williams a fost coșghetera gazdelor cu 20 de puncte, în double-double cu 11 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Lee 10 puncte, Fodor 6 puncte (5 recuperări), Dzombeta 4 puncte, Ciotir 3, Ardelean 2 și Mercea 1 punct.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe câștigă semifinala cu 3-0 și va juca din nou în finala mare a LNBF cu CSM Satu Mare, la fel ca anul trecut. Avantajul terenului propriu va fi pentru alb-verzi, iar în ultimul act se joacă tot în sistemul 3 din 5. FCC ICIM Arad va întâlni Olimpia CSU Brașov în lupta pentru bronz, care va fi în sistemul 2 din 3 partide, cu terenul propriu de partea brașovencelor. Ambele finale încep în 10 mai.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!