Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC obține o victorie categorică în duelul cu CSM Satu Mare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.11.2018

*foto: Sports Pictures

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut o victorie clară în duelul cu CSM Satu Mare, din etapa a 5-a a grupei valorice A din LNBF. Alb-verzile s-au impus cu 93-54, pe sferturi: 25-17, 17-6, 24-18 și 27-13. Oaspetele au contat doar în primul sfert, după care campioana s-a desprins la un maxim de 42 de puncte și Zoran Mikes a putut folosi toate jucătoarele. Matea Tavic s-a accidentat la gleznă în finalul sfertului secund și a fost dusă la spital.

ACS Sepsi SIC a început partida cu Annemarie Godri-Părău, Ioana Ghizilă, Kristina Higgins, Marina Solopova și Peyton Whitted. CSM Satu Mare le-a avut în 5-ul de start pe Matea Tavic, Anamaria Kadar, Andra Mandache, Kristina Baltic și Promise Amukamara. Mandache a înscris primul coș, iar Higgins a  egalat la 2 după o combinație rapidă în patru, în partea dreaptă. Godri-Părău a dus scorul la 4-2, de la linia de fault și Amukamara egala. A urmat un run de 8 puncte al covăsnencelor, care s-au desprins la 12-4, iar Boian cerea primul timp de odihnă. Kadar și Baltic au înjumătățit diferența și Solopova reușea prima triplă. Godri-Părău și Higgins au mărit distanța la 10 puncte, 21-11 în minutul 8. Ambii antrenori au făcut multe schimbări în partea a doua a perioadei de joc. La prima pauză scorul a fost 25-17. Gazdele au înscris 8 puncte pe contraatac în acest sfert, față de 0 în dreptul oaspetelor.

Slamova a scuturat plasa de la distanță și au urmat multe greșeli de ambele părți. Denson transforma două libere, iar Ghizilă și Slamova duceau scorul la 32-19. Au fost ratări din poziții bune pentru ambele formații și Slamova a reușit o nouă triplă cu care mărea diferența la 16 puncte. Baltic a punctat după o recuperare ofensivă și a încheiat două minute fără coș pentru oaspete. Zoran Mikes a jucat sub panou cu Șipoș și Whitted, iar sătmărencele erau cu Baltic și Huțanu jucătoare mari în acele momente. Au fost două minute fără coș de ambele părți și gazdele cereau timp de odihnă.

Au revenit patru dintre titulare pe teren la Sepsi, iar la oaspete erau trei jucătoare din primul cinci. Whitted a înscris un coș cu fault și a dus scorul la 38-21, iar sătmărencele nu au reușit să treacă mingea în terenul advers în 8 secunde, având și o repunere direct în aut. Solopova a mărit diferența la 19 puncte și Kadar a înscris din nou pentru alb-roșii, după patru minute. Tavic a aterizat rău pe gleznă în penultimul minut al sfertului și a fost scoasă din teren în brațe de antrenorul Octavian Boian. La vestiare s-a intrat cu 42-23.

Repriza secundă a fost la discreția gazdelor care au mărit constant diferența. Tavic a fost dusă la spital, iar publicul a aplaudat-o înainte să plece din sală și i-a scandat numele jucătoarei care a evoluat la Sepsi în primul său sezon în România. Sătmărencele nu au putut să se apropie nici când la alb-verzi au fost jucătoarele venite de pe bancă în teren. 66-41 a fost scorul la ultima pauză. Și Baltic s-a accidentat la gleznă, dar aceasta a ieșit pe propriile picioare din teren. Ecartul a crescut cu alte 14 puncte în sfertul patru, iar pe final la gazde au intrat și cele mai tinere jucătoare. S-a încheiat 93-54 și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe obține o victorie categorică în reeditarea finalei de sezonul trecut, care pe hârtie se anunța mult mai echilibrată.

Alb-verzile au înscris cu 15 coșuri din acțiune mai mult. 27-16 a fost la reușitele de două puncte, 8-4 la cele de la distanță și 15-10 de la linia de fault. Covăsnencele au avut 45 de recuperări, iar sătmărencele, 36. Oaspetele au avut, însă, mai multe aruncări din acțiune, 67 față de 63, dar procentajul alb-roșiilor a fost modest pentru o echipă cu pretenții (29%). Gazdele au încheiat cu 55%. Acestea au marcat 42 de puncte din spațiul de trei secunde față de 20, iar la puncte înscrise după contraatacuri, 22-1.

Angelika Slamova a fost coșghetera partidei cu 20 de puncte (2x3), urmată de Marina Solopova cu 17 puncte (3x3). Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Higgins 14 puncte (9 recuperări), Godri-Părău 14 puncte (5 pase decisive), Demeter 9 puncte (7 recuperări), Whitted 7 puncte, Pasic 5, Ghizilă 4 puncte (5 recuperări, 9 pase decisive) și Șipoș 3 puncte.

Brittany Denson a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 13 puncte, plus 8 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Amukamara 11 puncte, Mandache 7, Lazăr (Pop) 6, Kadar 5, Baltic 5 puncte (8 recuperări), Uiuiu 3 puncte, Lloyd 2 și Tavic 2 puncte.

ACS Sepsi SIC joacă următoarea partidă în EuroCup, miercuri 7 noiembrie, în deplasare la Orman Genclik. În campionat urmează partida din deplasare cu CSM Târgoviște pentru alb-verzi, înainte de pauza pentru naționale.

CSM Satu Mare nu va juca săptămâna viitoare în Liga Națională, după ce meciul de la Arad a fost amânat pentru 11 decembrie pentru că sala arădeană este ocupată. Sătmărencele au următorul meci în 28 noiembrie, acasă cu Olimpia CSU Brașov, după pauza de naționale.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC DIN NOUA CAMPIOANA
    FELICITARI FETELOR !!

    cu 5 ani în urmă (05.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!