Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC obține un nou succes clar, acasă cu CSM Târgoviște

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.01.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a continuat parcursul perfect în Liga Națională de Baschet Feminin. Alb-verzile au obținut a 13-a victorie în această ediție de campionat, a 3-a din a doua fază. Campioana s-a impus cu 90-54 în duelul cu CSM Târgoviște, pe sferturi: 24-18, 19-13, 29-9 și 18-14. După un start destul de echilibrat, covăsnencele au reușit să se distanțeze la peste zece puncte din sfertul secund și în ultima perioadă de joc au avut un avans de 41 de puncte. Higgins a fost din nou în double-double pentru campioană, iar alte 8 jucătoare de la cele două echipe au fost în double-digits.  

Zoran Mikes a început partida cu Annemarie Godri-Părău, Ioana Ghizilă, Marina Solopova, Peyton Whitted și Kristina Higgins. CSM Târgoviște le-a avut în 5-ul de start pe Tunde Kilin, Ancuța Stoenescu, Porsche Poole, Monique Coker și Laura Vaida. Pe lângă absențele deja cunoscute de la cele două echipe, Larisa Toma nu a intrat deloc la oaspete, fiind accidentată. A lipsit și antrenorul Cătălin Tănase, plecat la Cupa Asiei.

Higgins a înscris prima și Coker a egalat la 2, dar a ratat libera suplimentară. Godri-Părău a marcat din apropierea panoului, iar Poole le ducea pe oaspete în avantaj cu prima triplă a meciului. Stoenescu le-a dus pe dâmbovițence la +3, cel mai mare avans al lor. Godri-Părău, Higgins și Whitted au mutat avantajul de trei puncte în tabăra gazdelor, iar Coker și-a apropiat echipa la un punct. Ghizilă și Solopova au mărit distanța la 7 lungimi după time-out-ul lui Mikes, scor 16-9. Kilin și Stoenescu au marcat șapte puncte și au egalat la 18 când mai era un minut și jumătate din prima perioadă de joc. Sepsi aterminat sfertul cu șase puncte la rând și conducea la prima pauză cu 24-18.

Oaspetele nu au găsit drumul spre coș mai mult de trei minute și jumătate în debutul sfertului secund. Nagy, Slamova și Higgins au mărit diferența la 14 puncte în favoarea campioanei, 32-18. A fost rândul alb-verzilor să aibă aproape două minute fără să înscrie. Poole, Popescu și Coker au redus ecartul la 6 lungimi după intrarea în a doua parte a sfertului, scor 32-26. Și CSM Târgoviște a avut trei minute în care nu a găsit drumul spre coș, timp în care Slamova, Godri-Părău și Șipoș au refăcut diferența de 14 puncte. Tănase cerea timp de odihnă, după care Stoenescu a scuturat plasa de la distanță și Coker și-a apropiat echipa la 9 lungimi. Șipoș a încheiat perioada de joc cu o reușită de după semicerc, iar la pauza mare tabela de la Sepsi Arena arăta 43-31.

Echilibrul s-a rupt complet în prima parte a sfertului trei, în care oaspetele nu au înscris mai mult de trei minute și jumătate. ACS Sepsi SIC a marcat 12 puncte în acest interval și s-a distanțat la 55-31. Diferența a continuat să crească și campioana conducea cu 32 de puncte la ultima pauză, scor 72-40. Elevele lui Zoran Mikes s-au distanțat în continuare și au avut un avans maxim de 41 de puncte cu mai puțin un minut și jumătate până la final, la 90-49. Au fost destul de multe tinere în teren în ultimele minute. Stoenescu și Chivu au înscris ultimele cinci puncte și au stabilit scorul final, 90-54.

Absența Larisei Toma din teren s-a simțit pentru oaspete mai ales la recuperări, capitol dominat de ACS Sepsi SIC cu 54 la 33. Alb-verzile au marcat mai mult atât din semicerc (31 de coșuri față de 17), cât și de la distanță și linia de fault, unde raportul a fost de 7 și 5 reușite. 26 de puncte au înscris gazdele după greșelile adverse, față de 8. Jucătoarele venite de pe bancă au contribuit cu 27 de puncte pentru victorie, în timp ce vizitatoarele au avut 8 puncte.

Ancuța Stoenescu a fost coșghetera partidei cu 16 puncte. De la oaspete au mai fost în double-digits Porsche Poole cu 15 puncte și Monique Coker cu 10. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Kilin 5, Popescu 4, Chivu 2 și Ghiță 2 puncte. Vaida s-a remarcat cu 11 recuperări.

Șase jucătoare de la campioană au încheiat în double-digits. Cele mai bune marcatoare au avut câte 15 puncte, Ioana Ghizilă (plus 7 recuperări și 5 assist-uri) și Angelika Slamova. Kristina Higgins a fost din nou în double-double pentru alb-verzi, cu 13 puncte și 15 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Solopova 12 puncte (6 recuperări, 6 pase decisive), Whitted 12 puncte (7 recuperări), Godri-Părău 11 puncte, Șipoș 6, Demeter 4 și Nagy 2 puncte.

În urma acestui succes, deținătoarea titlului acumulează 24 de puncte și se distanțează la +2 în fruntea clasamentului Grupei Roșii. CSM Târgoviște are 21 de puncte și ocupă locul trei, la egalitate cu următoarea clasată, Olimpia CSU Brașov, formație cu care dâmbovițencele vor juca acasă în etapa de săptămâna viitoare. Pentru ACS Sepsi SIC urmează o deplasare la Arad.

*foto: D.P. Sports Photographer flickr

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    FELICITARI !Sinteti minunate !Va sugerez sa aduceti si pe Kayla M. de la Tg.Secuiesc!

    cu 5 ani în urmă (13.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!