Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC păstrează 7 jucătoare din lotul care a câștigat eventul în sezonul recent încheiat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.06.2019

ACS Sepsi SIC păstrează 7 jucătoare din lotul care a câștigat eventul în sezonul recent încheiat

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe păstrează un nucleu important pentru sezonul următor, după ce în vara trecută a schimbat aproape toată echipa. 7 jucătoare care au evoluat pentru alb-verzi în stagiunea recent încheiată vor continua alături de formația pregătită de Zoran Mikes. Acestea sunt Annemarie Godri-Părău, Ildiko Mîrne-Nagy, Ioana Ghizilă, Renata Kovacs, Nora Demeter, Jovana Pasic și Kristina Topuzovic. Nu sunt pe lista celor care rămân patru straniere și Anca Șipoș.

Deținătoarea eventului se va baza și în sezonul viitor pe căpitanul Annemarie Godri-Părău. Jucătoarea de 35 de ani va fi la al 6-lea sezon alături de formația covăsneană, la care joacă din 2014 și a contribuit la cele patru cupe și patru titluri din vitrina clubului. Fundașul de 1,75 înălțime a evoluat în 31 de meciuri în această ediție de campionat și a avut medii de 10,4 puncte, 3,2 recuperări, 6,2 pase decisive, 2,9 mingi pierdute și 1,7 intercepții în 27:59 minute, cu 14,6 eficiență medie. A fost MVP-ul finalei cupei din acest an.

ACS Sepsi SIC păstrează o altă jucătoare autohtonă experimentată pentru sezonul următor. Ildiko Mîrne-Nagy (1,87) s-a alăturat campioanei în luna noiembrie, după ce a început sezonul într-o ligă inferioară din Franța, unde nu s-a adaptat. Sportiva de 35 de ani care evoluează pe pozițiile 4 și 5 a disputat 27 de meciuri alături de alb-verzi în recent încheiata ediție a LNBF. A avut medii de 2,3 puncte, 2 recuperări și 3,7 eficiență în 8:28 minute.

Și tânăra Ioana Ghizilă (1,73) continuă alături de campioană. Fundașul de 22 de ani se recuperează după ruptura de ligamente de la genunchi pe care a suferit-o în luna martie. Înainte să se accidenteze era jucătoarea cu cea mai mare medie de minute din lotul covăsnean. În 18 meciuri a avut medii de 13,6 puncte, 3,8 recuperări, 4,1 pase decisive, 2,4 mingi pierdute și 1,6 intercepții în 31:29 minute, cu 13,7 eficiență.

Nora Demeter (1,87) a revenit în România după mai mulți ani la Peac Pecs și a debutat în Liga Națională alături de ACS Sepsi SIC în sezonul recent încheiat. Sportiva de 21 de ani poate evolua pe ambele posturi de sub panou și a avut o contribuție importantă în finalul meciului decisiv care a pastrat titlul la Sfântu Gheorghe. În 29 de meciuri de campionat a avut medii de 4,4 puncte, 3,4 recuperări, 1,5 mingi pierdute și 5,6 eficiență în 14:49 minute.

O altă tânără care rămâne la Sepsi este Renata Kovacs (1,75), care va fi la al 3-lea sezon consecutiv cu alb-verzile. A fost printre cele două jucătoare care au rămas la echipă în vara trecută, împreună cu căpitanul. Fundașul de 19 ani a bifat 28 de meciuri în această ediție a LNBF cu medii de 2,6 puncte și 1,8 eficiență în 11:19 minute. Reamintim că în sezonul viitor echipele vor fi obligate să aibă o jucătoare sub 23 de ani în teren pe toată durata partidei, față de prima repriză cum s-a jucat în acest an.

Zoran Mikes va avea sub comandă și două dintre stranierele cu care Sepsi a încheiat sezonul. Jovana Pasic (1,80) va fi la al 3-lea sezon în România, al doilea la rând cu alb-verzile. Extrema de 27 de ani a lipsit trei luni de pe teren după accidentarea la umăr suferită în Rusia. A revenit în luna martie și are în total 19 meciuri în campionat, cu medii de 8,2 puncte, 3,9 recuperări, 2,2 pase decisive, 2,4 intercepții și 11,8 eficiență în 22:43 minute.

Kristina Topuzovic (1,83, extremă) a fost ultima jucătoare care s-a alăturat alb-verzilor, spre finalul lunii februarie. Sârboaica de 24 de ani are în palmares titlul european din 2015 și a jucat în 14 meciuri pentru Sepsi în LNBF. A avut medii de 8,4 puncte, 5,4 recuperări, 2,4 pase decisive, 1,9 mingi pierdute și 1,4 intercepții în 19:32 minute, cu 11,2 eficiență.

Din lotul cu care a încheiat campioana acest sezon nu sunt pe lista celor care continuă: Kristina Higgins (merge în Ungaria), Anca Șipoș, Angelika Slamova (a semnat cu Arka Gdynia din Polonia), Marina Solopova și Peyton Whitted.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!