Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ACS Sepsi SIC pierde în prima deplasare din EuroCup, cu Orman Genclik

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.11.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a pierdut la Ankara în primul meci jucat în deplasare în această ediție de EuroCup. Orman Genclik s-a impus cu 76-68, pe sferturi: 18-17, 19-25, 26-7 și 13-19. Campioana României a fost condusă la 12 puncte în primul sfert, a reușit un sfert doi foarte bun și a trecut în față cu 6 puncte. A treia perioadă de joc a fost cu probleme în ofensivă pentru Sepsi, care a înscris doar 7 puncte și gazdele au revenit la conducere. Ecartul a ajuns la 17 puncte, oaspetele s-au apropiat spre final, dar era prea târziu.

Înaintea etapei a 3-a, în grupa D era egalitate între toate cele 4 echipe, care aveau o victorie și o înfrângere. Atât Orman, cât și Sepsi, au obținut primul succes în etapa a doua. Ambele echipe care s-au întâlnit astăzi la Sait Zarifoğlu Spor Salonu au culorile de bază alb și verde. Turcoaicele au fost în alb, iar Sepsi, în verde.

Gazdele au început partida cu Kahleah Copper, Rebekah Gardner, Aneika Henry, Nilay Kartalpe și Marie Ruzickova. ACS Sepsi SIC le-a avut în 5-ul de start pe Annemarie Godri-Părău, Jovana Pasic, Marina Solopova, Peyton Whitted și Kristina Higgins. Campioana României a tras doar de la distanță în primele două minute, ratând de patru ori. Henry și Ruzickova au dus scorul la 6-0, iar Zoran Mikes cerea primul time-out, după două minute și jumătate scurse din joc. Higgins a înscris primele două puncte ale oaspetelor după o combinație cu Solopova. Au urmat greșeli de ambele părți și primele schimbări, cu Sahin și Slamova intrând la cele două echipe. Gardner a dus scorul la 9-2 cu un 3 points-play. Higgins a transformat o liberă din două, dar covăsnencele au ratat mult în atac.

Turcoaicele s-au distanțat la 15-3 la intrarea în a doua parte a sfertului. Apărarea a început să funcționeze pentru ACS Sepsi, iar Ghizilă, Slamova și Whitted și-au apropiat apropiat echipa la 18-15. Slamova a pătruns la ultima fază a perioadei de joc și a înscris de lângă panou, iar la prima pauză scorul a fost 18-17.

Slamova le-a dus pe elevele lui Mikes pentru prima oară în avantaj, cu prima triplă, iar Solopova a făcut 20-23, tot cu o reușită de după semicerc. Gardner și Henry le-au readus pe gazde în avantaj cu reușite din trei secunde, 24-23. Au fost din nou câteva greșeli în ambele părți, urmate de momente când cele două echipe au trecut pe rând la conducere, cu defensive mai puțin compacte. Orman a apelat la apărarea în zonă. Slamova a fost prima în double-digits, ducând scorul la 26-28 pe contraatac. Henry a recuperat ofensiv și a transformat de la linia de fault pentru 28-28. Whitted a reușit cinci puncte la rând și făcea 28-33. Gardner transforma ambele libere, iar Pasic și Ghizilă duceau scorul la 30-36. Gezgin reușea prima triplă a gazdelor în minutul 19 și Higgins punea punctul 40 pe tabelă pentru verzi. Au fost două time-out-uri în ultima jumătate de minut a sfertului. Godri-Părău a transformat două libere, Gezgin a ratat de la distanță și la pauza mare scorul era 37-42.

Copper a înscris cinci puncte după revenirea de la vestiare și a egalat la 42. Whitted a marcat primele puncte ale oaspetelor în repriza secundă după aproape două minute și jumătate. Henry și Sahin le-au readus pe gazde în avantaj, 48-44. Whitted a înscris de după semicerc, dar au urmat noi ratări de la distanță pentru verzi. Copper a mărit diferența la șapte puncte, 54-47 în minutul 26, iar Mikes cerea time-out. Apărarea lui Sepsi a fost depășită în multe rânduri, cu Orman marcând des din spațiul de trei secunde în această perioadă de joc. Sahin a scuturat plasa de la distanță și a dus scorul la 59-47. Slamova a făcut 59-49 cu un lay-up și a întrerupt perioada fără coș a oaspetelor, mai mult de trei minute și jumătate. Copper și Sahin, de la distanță, au stabilit scorul la ultima pauză, 63-49.    

Diferența a crescut la 17 puncte pentru gazde după tripla lui Copper. Godri-Părău înscria primele două puncte pentru Sepsi în sfertul patru, iar Solopova reușea o triplă pentru 66-54. După o ratare de la distanță pe contraatac, verzile au reușit o apărare agresivă și și-au forțat adversarele să nu treacă centrul terenului în 8 secunde. Ambele echipe au ratat din semicerc, Higgins a strâns ecartul la 66-56 și era rândul lui Alper Durur să ceară timp de odihnă.  

Godri-Părău micșora distanța la 7 puncte după o reușită de la distanță. Henry și Gardner și-au distanțat echipa la 76-61 cu mai puțin de trei minute până la final. Slamova și Godri-Părău au dus scorul la 76-65 și au urmat momente de joc haotic, cu pase greșite. Sepsi a ieșit la pressing avansat și Godri-Părău a punctat după o pătrundere. Antrenorul gazdelor a fost sancționat cu tehnic, căpitanul verzilor a dus scorul la 76-68 și gazdele au comis o abatere de 24 de secunde. În ultimul minut nu s-a mai înscris și meciul s-a încheiat cu scorul de 76-68. Orman Genclik obține a doua victorie la rând acasă în EuroCup, după înfrângerea din prima etapă, în timp ce ACS Sepsi SIC are un bilanț de o victorie și 2 înfrângeri.

Gazdele au făcut diferența cu cinci reușite din semicerc în plus, 24 față de 19. 5-6 a fost situația la triple înscrise și 13-12 la libere transformate. Gazdele au avut 54,8% reușite din acțiune față de 40,1% pentru oaspete. Orman a stat mai bine la recuperare, 38 față de 25. Turcoaicele au înscris 38 de puncte din spațiul de trei secunde față de 26. Sepsi a stat mai bine la punctele pe contre, 14 la 2.

Rebekah Gardner a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte. Aneika Henry a fost în double-double pentru gazde cu 20 de puncte și 15 recuperări. Pentru Orman au mai înscris: Copper 12 puncte, Sahin 10, Ruzickova 6 și Gezgin 4 puncte.

Angelika Slamova a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor, cu 18 puncte. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Whitted 16 puncte, Godri-Părău 10, Solopova 10 puncte (6 pase decisive), Higgins 7 puncte (9 recuperări), Ghizilă 5 puncte și Pasic 2.

În EuroCup urmează o pauză de trei săptămâni, pentru meciurile naționalelor. În 28 noiembrie ACS Sepsi SIC va juca în deplasare cu WBC Enisey, iar Orman acasă, cu Mersin BSB. Pentru campioana României urmează în 10 noiembrie meciul din deplasare cu CSM Târgoviște, în Liga Națională.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!