Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC rămâne singura echipă neînvinsă în LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.12.2017

*foto: SportPictures

Sala LPS a găzduit derby-ul Ligii Naționale de baschet feminin. S-au întâlnit cele două grupări cu 6 victorii. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus grație unei evoluții mult mai constante pe parcursul meciului. Scorul a fost 59-78, pe sferturi: 15-20, 16-20, 16-16 și 12-22. A fost echilibru doar în prima parte a meciului, dar oaspetele s-au desprins în partea secundă. În ultimul sfert sătmărencele au avut patru minute fără coș și campioana en-titre s-a desprins la 19 puncte.

Marius Dobă nu s-a putut baza pe nou-venita Britany Miller pentru că nu i-a ajuns cartea verde. Pivotul a fost adus să o înlocuiască pe Destiny Williams, plecată în Coreea de Sud.  CSM Satu Mare a început partida cu Green, Sfîrlea, Solopova, Mandache și Baltic. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este singura formație din LNBF care poate să joace cu 6 straniere pe foaie, pentru că participă în EuroCup. Toate celelalte au dreptul să înscrie pe foaia de joc 5 jucătoare străine. Zoran Mikes le-a avut în formula de start pe Neagu, Webb, Godri-Părău, Kress și Marshall.

Gazdele au deschis scorul prin Mandache și Godri-Părău a egalat la 2. A fost 2-5, apoi 7-5, cu Mandache marcatoare a tuturor punctelor pentru alb-roșii. Zoran Mikes a cerut primul time-out, după trei minute și jumătate. Solopova a făcut 9-5. Neagu și Godri-Părău au răspuns cu reușite de la distanță și Webb ducea scorul la 10-13. Era rândul lui Marius Dobă să ceară time-out. Neagu a reușit a doua triplă și a dus ecartul la șase lungimi. Mandache și Harrison au strâns diferența la un punct. 15-20 a fost scorul primei pauze.

Oaspetele au făcut trei schimbări în debutul părții secunde. CSM Satu Mare a egalat la 20, după 2+1 Harrison. Gazdele au comis un turnover de 24 de secunde, iar Sepsi, teren. Au fost destul de multe ratări în sfertul doi, inclusiv de la linia de fault. Campioana en-titre a condus cu patru puncte, gazdele au egalat. Webb a dus scorul la 28-32. A urmat un fault în atac fluierat la Harrison, care a fost sancționată și cu tehnic. Diferența ajungea la 7 puncte, 28-35. Mandache a recuperat ofensiv, dar a ratat două libere. A doua s-a repetat, dar rezultatul a fost același. Dobă cerea din nou timp de odihnă. Sepsi a ieșit la presing avansat pe repunerea adversă și a „furat” mingea. CSM se apăra în zonă și Webb a scuturat plasa de la distanță, punând prima dată pe tabelă o diferență de două cifre. Au fost aproape trei minute în care gazdele nu au marcat și alb-verzile au reușit un run de 12 puncte. Harrison a înscris de după semicerc și a stabilit scorul la jumătatea partidei: 31-40.

Sătmărencele au început repriza a doua apărându-se în zonă. A fost antisportiv la Kress, Baltic a transformat ambele libere și Mandache a dus scorul la 35-40. Harrison a înscris de la distanță și a strâns ercartul la patru puncte. Godri-Părău a ratat două libere și Harrison a reușit o altă triplă și scorul devenea 41-42. Mikes cerea time-out după trei minute scurse din sfertul trei în care parțialul era de 10-2 pentru gazde. Godri-Părău și Webb au înscris pentru 41-47.

A urmat a doua pasă la rând afară a gazdelor. Fontaine a marcat din spațiul de trei secunde, într-un duel 1 la 1. Solopova a scuturat plasa de la distanță. Au fost momente de joc precipitat, cu ratări de ambele părți. Solopova a ratat două libere și Fontaine a marcat după repunere. Harrison și-a trecut în cont a 5-a  reușită de la distanță din tot atâtea încercări. Godri-Părău a marcat de după semicerc și a stabilit scorul ultimei pauze, 47-56.

Fontaine a dus ecartul la 11 puncte în debutul sfertului patru. Harrison a acumulat 4 greșeli personale și a fost schimbată. Fundașii Green și Godri-Părău au scuturat plasa de la distanță pentru 52-65. Solopova a fost sancționată cu antisportiv. Godri-Părău a dus scorul la 54-68 după ce a transformat o liberă din două. Oaspetele au pierdut posesia suplimentară pentru 3 secunde. Sepsi a ieșit la presing pe tot terenul și Fontaine a dus scorul la 54-72 cu patru minute și jumătate până la final. Green a înscris de după semicerc primul coș al sătmărencelor după o secetă de patru minute. Fontaine a marcat pentru 57-76 cu mai puțin de două minute până la final.

S-a încheiat 59-78 și ACS Sepsi SIC rămâne singura echipă neînvinsă în actuala ediție de campionat, în timp ce sătmărencele au suferit primul eșec. Sepsi a reușit 30 de puncte din spațiul de trei secunde și 19 după greșelile adverse, față de 14 și 10.

Nathalie Fontaine și Taneisha Harrison au fost coșgheterele partidei cu câte 22 de puncte. De la gazde s-au mai remarcat Mandache cu 13 puncte și Green cu 8 puncte, 7 recuperări și 9 pase decisive.

Godri-Părău a reușit 19 puncte, 4 recuperări și 8 assist-uri pentru formația învingătoare de la care s-a mai remarcat și Webb cu 19 puncte. Marshall nu și-a trecut numele pe lista marcatoarelor, dar și-a servit  coechipierele cu 11 pase decisive.

Pentru ACS Sepsi urmează reeditarea finalei de anul trecut cu Universitatea Cluj, la finalul săptămânii viitoare. CSM Satu Mare va juca la Alexandria. 

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Sintem singura echipa neinvinsa si singura calificata in cupele europene din campionatul nostru !! FELICITARI !!

    cu 6 ani în urmă (04.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!