Stiri Cupa României Feminin

ACS Sepsi SIC se califică la Final 4 după ce câștigă și returul sfertului cu FCC ICIM Arad

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.03.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe merge la turneul final al Cupei României după o dublă victorie cu FCC ICIM Arad. Meciul retur, de la Arad, s-a încheiat cu scorul de 56-68, pe sferturi: 13-17, 13-16, 11-22, 19-13. S-a jucat destul de intens pentru o partidă în care calificata la turneul final se știa de dinainte. Ghizilă și Dzombeta au terminat meciul mai devreme din cauza unor accidentări. Hadzovic a fost coșghetera partidei, de la gazde, iar Higgins a fost în double-double pentru oaspete.

Returul dintre FCC ICIM Arad și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe pornea de la +35 pentru oaspete. Bogdan Bulj le-a trimis în 5-ul de start pe Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Anamaria Ciotir și Destiny Williams. Zoran Mikes a început partida cu Annemarie Godri Părău, Ioana Ghizilă, Marina Solopova, Kristina Topuzovic și Kristina Higgins.

Dzombeta a înscris primele două puncte după o tranziție rapidă, iar Topuzovic egala de la linia de fault. Au fost multe ratări în primele minute. Hadzovic făcea 5-2 cu un 3 points-play, dar Solopova și Godri Părău le duceau pe oaspete pentru prima dată în avantaj, cu coșuri din apropierea panoului. Ciotir a reușit prima triplă a partidei și galben-albastrele s-au dus la 11-6. Au urmat mai mult de patru minute în care arădencele nu au găsit drumul spre coș. Whitted și Higgins au înscris 9 puncte pentru alb-verzi cu care duceau scorul la 11-15. Williams a transformat două libere și Whitted a marcat în finalul sfertului, astfel că la prima pauză tabela arăta 13-17.

Gazdele au apelat la o formulă cu Williams și Lee sub panou în startul sfertului secund. Hadzovic și-a apropiat echipa la un punct cu un 2+1, dar Șipoș a răspuns cu o triplă după ce a fost găsită liberă pe semicerc. Hadzovic a strâns diferența la două puncte după o contră. La un atac rapid sub coșul arădean, Ghizilă s-a accidentat la genunchi după un capac primit de la Williams, în minutul 12. Principala jucătoare U23 a campioanei a fost scoasă pe brațe și a plecat cu targa din sală. Din primele informații se pare că aceasta a scăpat de o ruptură.

Revenind la joc, Hadzovic a egalat la 20. Godri Părău și-a dus din nou echipa în avantaj cu un coș rapid, găsind spațiul liber din defensiva adversă. Williams și-a apropiat echipa la două puncte, dar au urmat alte patru minute în care gazdele nu au înscris. Godri Părău, Kovacs și Higgins au dus ecartul la 11 puncte în minutul 18. Finalul sfertului le-a fost favorabil arădencelor, care s-au apropiat la 26-33 la pauza mare.

Repriza secundă a început cu trei minute și jumătate în care FCC ICIM Arad nu a înscris. Higgins, Șipoș, Solopova și Topuzovic și-au distanțat echipa la 16 puncte, 26-42. Williams marca primele puncte ale gazdelor în sfertul trei, iar Bulj încerca apărarea în zonă. Șipoș înscria 5 puncte la rând pentru 34-53 în minutul 28. În ultimele două minute ale sfertului s-a înscris puțin: Dzombeta o triplă și Higgins un coș de două puncte prin care stabilea scorul la ultima pauză, 37-55. Dzombeta a ieșit în ultimul minut al sfertului după ce s-a accidentat la gleznă.

În ultimele zece minute au fost momente când s-a jucat destul de dur, cu destui nervi deși nu mai era miză, dar și multe greșeli. Din fericire nu au mai fost accidentări. Whitted a înscris la intrarea în al doilea minut al perioadei de joc și a pus cea mai mare diferență pe tabelă, la 37-57. Gazdele s-au apropiat la 8 puncte după triplele lui Hadzovic și Mercea și coșul lui Ardelean, scor 56-64. Slamova a transformat patru libere în final după ce a fost faultată de Mercea și s-a dat și antisportiv. A fost și o discuție mai puțin amicală între cei doi antrenori în ultimul minut al meciului. Scorul final a fost 56-68. Sepsi se califică la turneul final cu 158-111 la total.

Oaspetele au făcut diferența cu trei reușite în plus din semicerc (20-17 și 6 libere transformate în plus (16-10). A fost egalitate la triple reușite, 4-4. Alb-verzile au stat mai bine și la recuperare cu 47 de mingi prinse la panou față de 35. Gazdele au avut cu cinci șuturi din acțiune în plus, dar doar 33% reușite față de 42%. La campioană, jucătoarele venite de pe bancă au contribuit cu 29 de puncte, față de 7 la gazde.

Brankica Hadzovic a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte (5 assist-uri). Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Williams 13 puncte (8 recuperări), Dzombeta 7 puncte, Mercea 5, Ciotir 5, Fodor 2 și Ardelean 2 puncte.

Kristina Higgins a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 16 puncte, în double-double cu 11 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Șipoș 11 puncte (3x3), Whitted 9 puncte, Godri Părău 9 puncte (5 recuperări, 5 assist-uri), Topuzovic 8 puncte (5 recuperări), Solopova 6 puncte (9 recuperări), Slamova 5 puncte, Kovacs 3 și Mîrne-Nagy 1 punct.

Deținătoarea cupei își află mâine la prânz adversarul din semifinale, când se decide unde se va disputa Final 4-ul. Cele două adversare de astăzi se întâlnesc sâmbătă și în campionat, în etapa a 12-a din Grupa Roșie. Acel meci se joacă la Sepsi Arena, de la ora 19:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!