Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC se impune clar în disputa din deplasare cu CSM Satu Mare

Valentin Todea

Valentin Todea
19.02.2017

Formația din Sfântu Gheorghe a câștigat meciul din deplasare cu CSM Satu Mare, contând pentru etapa întâi a fazei secunde din sezonul regulat al LNBF, scor 62-79 (16-19, 15-21, 21-19, 10-20).

În acestă confruntare, pe lângă mai vechea accidentată Khadijah Whittington, Jose Araujo nu s-a putut baza pe Matea Tavic, cea care se lovește de probleme la un tendon, dar nici pe Eniko Laza. De cealaltă parte, Zoran Mikes nu a contat pe Annemarie Godri-Părău și Chucky Jeffery, cele care au suferit accidentări ușoare.

Vizitatoarele au început meciul mai bine, dar gazdele au egalat situația la jumătatea primului sfert și chiar au trecut la conducere prin Orosz, 11-10, însă Shegog și-a readus echipa în avantaj, 13-14. Tunde Killin a stabilit scorul după primul sfert în urma unui three-point play. Sătmărencele au ținut aproape de adversare în debutul părții secunde, dar Marshall a punctat din apropiere pentru 20-26. Flavia Ferenczi a reușit un four-point play, 24-26, însă Sepsi a turat motoarele și a dus diferența la 10 lungimi, 24-34. La pauza mare, tabela avea să indice 31-40.

Campioana en-titre s-a distanțat la 12 puncte prin Harris, 38-50, dar Szmutku și Reed au micșorat, pe rând, ecartul la 7 lungimi. Astfel, înaintea actului decisiv, scorul avea să fie 52-59. Cu toate acestea, Stoenescu și compania nu le-au dat nicio șansă partenerelor de întrecere în ultimul sfert, conducând și la o diferență de 21 de puncte. Sepsi SIC obține astfel o victorie categorică pe terenul grupării din nord-vestul țării, pornind cu dreptul în faza a doua a campionatului.

Amanda Thompson a fost principala remarcată de la ACS Sepsi SIC, americanca reușind 22 de puncte, 13 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții. Tyaunna Marshall a contabilizat 18 puncte, 5 recuperări și 5 assist-uri.

Chastity Reed a fot cea mai bună jucătoare de la CSM Satu Mare, fiind la un pas de trible-double, trecându-și în cont 20 de puncte, 17 recuperări, 9 pase decisive și un capac. Morgan Batey a reușit 15 puncte, 4 recuperări și 2 assist-uri.

*Foto: CROW Security

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    Arbitraj
    Cum este posibil,ca mai mereu primim arbitrii din orasele cu care SEPSI SIC lupta pentru suprematie..Acum vin din Targoviste si din Cluj !!! Domnilor din federatie in avantajul cui serveste acest mod de selectare a arbitrilor??? Chiar daca arbitreaza corect,tot apar discutii pe marginea acestori delegari.Fiti mai atenti ca nu va costa nimic,dar pierde sportul in sine!!!Arbitrajul dedicat s-a vazut si la meciurile din cupa.Iubitorii baschetului cunosc si regulile de joc,nu poate fi dusi de nas.Daca protestam la unele decizii,atunci arbitrii devin si mai dusmanosi,in loc sa fie corecti !!

    cu 7 ani în urmă (20.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!