Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC se impune din nou pe terenul Universității Cluj

Valentin Todea

Valentin Todea
28.04.2017

Sepsi SIC este pentru a doua oară la rând câștigătoarea Ligii Naționale de baschet feminin, după ce a trecut joi seara de Universitatea Cluj-Napoca în deplasare, scor 76-85, în cel de-al patrulea meci din finala campionatului. Pe sferturi, tabela a indicat 23-20, 14-22, 22-9 și 17-34. Partida nu a fost lipsită de incidente, miza confruntării spunându-și cuvântul. Unele dueluri dintre jucătoare au fost mai aprinse ca de obicei, în timp ce antrenorul formației din Sfântu Gheorghe a dorit să își scoată echipa de pe teren când mai erau cinci minute de jucat, protestând la adresa arbitrajului.

Începutul confruntării din Sala „Horia Demian” a fost echilibrat, Teodora Neagu marcând de la mare distanță pentru 22-18. Din acel moment, ”U” Cluj s-a aflat pe un trend ascendent, reușind un run de 10-0 pentru ca scorul să devină 32-20. Oaspetele din Covasna au dat replica și au reușit o revenire spectaculoasă, dominându-și clar adversara. Janeesha Jeffery a înscris de două ori consecutiv din spatele semicercului, ducându-și echipa la conducere, 35-38. De cealaltă parte, Denson a marcat pentru gazde, 37-38, dar Ty Marshall a stabilit scorul pauzei mari, 37-42.

La ieșirea de la cabine, ”studentele” au părut determinate să treacă din nou la conducere, reușind acest lucru prin punctele aduse de Harrison și Butulija, 44-43. Aceeași Harrison, dar și Irimia printr-un three-point play au contribuit pentru a aduce un avantaj de 5 lungimi gazdelor, 49-44. Sepsi a răspuns prin Shegog și Annemarie Godri-Părău, 49-49. Elevele lui Dragan Petricevic și-au păstrat consistența iar Andra Mandache a realizat un three-point play pentru 55-49. Înainte de actul decisiv, Universitatea avea un avantaj de 8 puncte, 59-51.

Vizitatoarele s-au apropiat la două lungimi prin Shegog, 62-60, dar Harrison și Butulija au punctat din spatele arcului de cerc, 70-62, iar Clujul era pe val. Pivotul celor de la Sepsi a mai înscris o dată, 70-64, după care au urmat mai multe minute de pauză, cauzate de decizia lui Zoran Mikes de a-și retrage formația de pe parchet, fapt ce nu s-a concretizat. Acesta a fost însă eliminat și a privit restul partidei de pe tunelul ce duce către vestiare. Întreruperea cauzată a părut să le afecteze pe jucătoarele gazdelor, care nu au mai avut același ritm la reluarea jocului și au încasat mai multe coșuri ușoare, Annemarie Godri-Părău fiind principala realizatoare în ultimele minute ale încleștării. În acest interval, oaspetele au reușit un run de 14-0 iar trofeul de campioană ajunge din nou în vitrina celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe.

Brittany Denson a terminat în double-double confruntarea de pe Someș, adunând 12 puncte, 12 recuperări, 3 assist-uri și 3 capace. Taneisha Harrison a fost principala marcatoare de la ”U” Cluj cu 21 de puncte, 5 recuperări și 2 intercepții. Dajana Butulija a avut 20 de puncte, 2 recuperări și 5 assist-uri.

Din tabăra celor de la Sepsi Chalysa Shegog a fost principala evidențiată, reușind de asemenea un double-double de senzație cu 22 de puncte, 16 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și un capac. Annemarie Godri-Părău a contabilizat 22 de puncte, 4 recuperări și 5 assist-uri. Tyaunna Marshall a reușit 21 de puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă, 3 intercepții și un capac, în timp ce Janeesha Jeffery și-a trecut în cont 16 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție.

*Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

11 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    AM CASTIGAT PE MARIT ! 9-2 PER TOTAL ! RUSINE ARBITRILOR SI CELOR CARE AU APELAT LA AJUTORUL ARBITRAJULUI IN AMBELE MECIURI.DE CE ATI SCHIMBAT IN ULTIMA CLIPA PE MARTINESCU??pROBABIL NU A ACCEPTAT MURDARIE!!

    cu 6 ani în urmă (28.04.2017)
    • viking33:

      @tihi
      pai nu stiu de ce au schimbat.. poate ne spune cineva de la federatie. solicita la clubul vostru un raspuns.. ma gandesc ca are trecere mai mare la federatie decat Alexa sau Petricevic.

      cu 6 ani în urmă (28.04.2017)
    Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Hai Sepsi
    sper ca asa zisa brigada de arbitrii sa fie trasa la raspundere, iar clubul sa fie amendat penzru comportamentul galeriei.P.S. Ura voastra ne face si mai puternici. La anul sper sa luam titlul impotriva Brasovului, iar voi da jucati pt locurile 5-6 cu Targoviste.

    cu 6 ani în urmă (28.04.2017) Raspunde
  • viking33 :

    faza
    https://www.youtube.com/watch?v=EopR053J6o0 la 2:02:20 e faza care a generat circul personajului de prost gust.. timpul nu expirase cum ati zis anterior (se aude fluierul arbitrului inaintea sirenei). faultul usor dat dar acoperit de regulament. daca la asa ceva vrei sa scoti echipa de pe parchet ce sa mai zici.

    cu 6 ani în urmă (28.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      n-ai cu cine
      astia au venit cu placa invatata (sau ma rog, vreo 2-3 dintre ei) ba ca arbitru e din Cluj ba ca ii fura, ba ca ei sunt cei mai oropsiti (fara nici o acoperire). Comentariile lor de pe aici nu fac decat sa scoata in evidenta faptul ca nu stiu baschet si considera ca orice actiune fluierata impotriva lor e ..."furt"
      Da, arbitrajul e slab, se arbirtreaza "in compensatie" si de aici apar multe nemultumiri. Asa putem sa zicem si noi ca n-au fluierat o groaza de pasi (in special la Shegog), de coate sau ca au acceptat un stil agresiv de aparare (aproape de fiecare data exista si contact intre jucatoare, deci si premisa de a dicta fault!, dar asta tine mai mult de modul de arbitraj, daca lasi jocul mai liber sau mai "barbatestesc"; am vazut la meciurile de baieti fluierat mai repede ...) - iar acest aspect pe noi ne-a dezavantajat)

      cu 6 ani în urmă (28.04.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    ipocrizie
    Ceea ce voi, cei câțiva suporteri ai lui Sepsi de pe acest site, vă faceți că nu înțelegeți este faptul că nimeni nu a contestat că Sepsi la ora actuală este echipa mai bună și că era normal să câștige titlul. Ceea ce nu vreți să acceptați este faptul că a fost rușinos modul în care conducerea tehnică a echipei a procedat cu „scoaterea echipei de pe teren”. Nu are nimic de a face cu sportul. Am revăzut meciul și nici pomeneală de cele „11 greșeli” împotriva lui Sepsi. Arbitrajul a fost în nota obișnuită din campionatele noastre. Nici măcar cele 5% procente în favoarea gazdelor nu au fost. Degeaba încercați să justificați o mârșăvie care nu are nimic cu spiritul sportiv. Acest lucru a incitat publicul.
    În ceea ce privește așa zisa ură, oamenii normali nu vă urăsc. Am foarte mulți prieteni maghiari, care sunt oameni de caracter și cu care mă înțeleg excelent. Din păcate unii dintre voi s-au învățat să se plângă de orice, că nu au drepturi, că sunt oprimați, etc. Care este diferența dintre voi și restul cetățenilor României? Că există o diferență între cetățenii obișnuiți și clasa politică, indiferent de naționalitate, asta da este adevărat. Nu cred că propaganda naționalistă își are locul pe acest site.
    Sportiv ar fi fost să acceptați că „manevra Zoran” nu a fost fairplay așa cum noi am acceptat că Sepsi a fost echipa mai bună și așa cum noi am acceptat că în finala cupei la băieți au fost pași la Rasic iar suporterii „tigrilor” au acceptat că acea fază nu a fost singura care a decis acea finală. Este o problemă de etică sportivă, este o problemă de înțelegere a ceea ce înseamnă fairplay. Este adevărat că aceste lucruri cei care participă la spectacolele sportive le învață în timp și trebuie să ai o educație în acest sens. Sper însă că analizând cu calm veți accepta că nu era cazul șă fie umbrit un spectacol sportiv cu un astfel de comportament.
    În final din nou felicitări învingătoarelor, Sepsi, cinste învinselor, „U”! Un cuvânt în plus pentru fetele de la „U”. Bravo fetelor pentru modul cum ați luptat în condițiile date. Suntem mândri de voi, pentru noi sunteți campioane!

    cu 6 ani în urmă (28.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      U
      In aceasta seara a fost o emisiune pe NCN, cu Alexa in studio, si la telefon Dragan si Carmen! Sincer, daca numai jumatate din cele auzite sunt reale, tind sa cred ca procentajul e mai mare, dar, daca numai jumatate din afirmatiile despre conditiile de la club sunt reale chiar avem de ce sa multumim fetelor ca au castigat aceasta medalie in conditiile date! Si mai sper ca acest castig sa fie un castig pentru club! Sa se auda vocea fanilor si sa se faca curatenie in ograda! Da... CURATENIE!Bravo fetelor!

      cu 6 ani în urmă (28.04.2017)
    Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    stef
    Toata lumea ar trebui sa aibe gandirea ta si am convietui super fain

    cu 6 ani în urmă (28.04.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    SEPSI SIC - U Cluj 9-2

    cu 6 ani în urmă (28.04.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    Tb
    Ar fii interesant de urmărit și o declarație a dl Zoran despre meci și mai ales despre ieșirea lui nervoasă!

    cu 6 ani în urmă (28.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!