Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC trece în semifinalele LNBF după un nou succes la scor cu tinerele de la CSU CSM Oradea

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.04.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este a doua formație care și-a asigurat locul în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Feminin în acest an. Campioana a trecut ușor de echipa venită din a doua grupă valorică, cu 3-0 la total. Meciul trei s-a disputat pe terenul celor de la CSU CSM Oradea și s-a încheiat cu scorul de 28-116, pe sferturi: 7-25, 7-21, 4-40, 10-30. Sepsi a profitat din nou de greșelile făcute de tinerele adversare și a marcat 65 de puncte după acestea. Șase alb-verzi și două orădence au fost în double-digits.

CSU CSM Oradea le-a avut în primul 5 pe Nicolett Orban, Andreea Mititelu, Anisia Croitoru, Ana Maria Câmpeanu și Melania Kokovay. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a trimis în formula de start pe Jovana Pasic, Nora Demeter, Marina Solopova, Annemarie Godri Părău și Kristina Higgins. Pentru acest meci Zoran Mikes a ales să joace fără Peyton Whitted, campioana având o străină în plus față de limita permisă pe foaia de joc.

Higgins a deschis scorul, transformând o liberă din două. Mititelu a marcat din apropierea panoului și le-a dus pentru prima dată pe orădence în avantaj în seria de play-off cu campioana, 2-1. Higgins și Godri Părău au dus scorul la 2-4 și Orban a egalat. Au urmat aproape trei minute în care bihorencele nu au găsit drumul spre coș, iar Higgins, Pasic (cu prima triplă a meciului), Demeter și Godri Părău au mărit diferența la 9 lungimi, 4-13. Orban a marcat punctul șase pentru gazde după o recuperare ofensivă, dar au fost alte patru minute fără reușite ofensive pentru CSU CSM. Sepsi s-a distanțat la 19 puncte, iar la prima pauză tabela arăta 7-25.

Jocul a curs în aceeași direcție și în sfertul secund, cu oaspetele distanțându-se la 14-46 la jumătatea partidei. Sfertul trei a fost cel mai dezechilibrat, încheiat cu un parțial de 4-40, astfel că la ultima pauză tabela arăta 18-86. Sepsi n-a redus turația nici în ultimele zece minute și a continuat să se distanțeze, astfel că scorul final a fost 28-116.

Alb-verzile au profitat din nou de multele greșeli ale tinerelor adversare și au marcat 65 de puncte după turnovers. Covăsnencele au dominat și la recuperare, 44-18. Formația lui Zoran Mikes a încheiat partida cu 61% la reușitele din acțiune (48 din 78), în timp ce alb-albastrele au avut 26% (11/41).

Kristina Higgins a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte, în double-double cu 10 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Șipoș 22 de puncte, Slamova 15, Mîrne Nagy 12 puncte (6 recuperări, 5 pase decsivie), Godri Părău 11 puncte (6 pase decisvie, 5 intercepții), Topuzovic 11 puncte (în double-double cu 12 recuperări, plus 6 intercepții), Pasic 7 puncte (5 assist-uri, 8 intercepții), Demeter 6 puncte (5 assist-uri) și Solopova 5 puncte (7 intercepții).

Nicolett Orban a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 13 puncte, plus 5 recuperări. Pentru CSU CSM Oradea au mai înscris Mititelu 10 puncte și Croitoru 5.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe câștigă seria din primul tur de play-off cu 3-0 și își așteaptă adversara din semifinale. Aceasta va fi învingătoarea duelului dintre FCC ICIM Arad și CSM Târgoviște. Arădencele conduc cu 2-0 după ce s-au impus în primele două meciuri de acasă, iar astăzi este programat meciul trei, la Târgoviște. Semifinalele vor începe în 23 aprilie și se vor juca tot în sistemul 3 din 5. CSU CSM Oradea va continua să joace pentru locurile 5-8, cu învinsa duelului dintre arădence și dâmbovițence. În meciurile de clasament este sistemul 2 din 3 și acestea încep în 22 aprilie.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!