Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC trece de FCC ICIM Arad cu același scor ca și în tur

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.11.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus cu 68-58 în duelul cu FCC ICIM Arad, pe sferturi 21-22, 21-8, 10-19, 16-9. Meciul a fost devansat din etapa a 7-a a grupei valorice A din LNBF. Oaspetele au condus în primele minute și au avut un avantaj minim la prima pauză. Campioana s-a distanțat din nou în sfertul secund, la 13 puncte, dar a avut minute fără coș în sfertul trei și arădencele s-au apropiat la un punct. Prima parte a sfertului patru a fost de coșmar pentru galben-albastre, care au marcat un singur punct în peste cinci minute, iar gazdele s-au distanțat decisiv.

ACS Sepsi SIC venea după două săptămâni de la ultimul meci, în timp ce arădencele au avut trei săptămâni de la precedenta partidă. Ambele echipe au avut absențe în pauza pentru naționale și cât s-au jucat turneele de 3x3. La gazde a debutat nou-venita Ildiko Nagy, dar nu au jucat accidentatele Annemarie Godri-Părău (căpitanul echipei) și Jovana Pasic (nu a fost nici măcar pe foaie).

Zoran Mikes a început partida cu Ioana Ghizilă, Marina Solopova, Anca Șipoș, Peyton Whitted și Kristina Higgins. FCC ICIM Arad le-a avut în 5-ul de start pe Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Teodora Neagu și Leeza Burdgess. Hadzovic a marcat primele puncte de la linia de fault și Higgins a egalat. Fodor și Neagu le-au dus pe oaspete în alte două rânduri în avantaj cu două puncte, iar Ghizilă, Higgins și Whitted au marcat șase puncte și gazdele au preluat conducerea cu 10-6. S-a mers cap la cap până la 12-12, când Ghizilă și tripla lui Șipoș au mărit diferența la 5 lungimi, iar Higgins a dus-o la 7, la intrarea în penultimul minut al sfertului. A urmat time-out-ul lui Miljan Medvedj, iar elevele sale au încheiat perioada de joc cu un run de 8 puncte (Hadzovic și Dzombeta au înscris de după semicerc). La prima pauză scorul a fost 21-22.

Higgins și Harrison și-au dus echipele în avantaj în debutul sfertului secund, iar scorul era 24-24 după un minut și jumătate. Oaspetele au avut mai mult de două minute și jumătate fără coș, dar nici alb-verzile nu au fost cu mult mai inspirate în atac, reușind doar trei puncte în acest interval, prin tripla lui Ghizilă. Fodor a oprit seceta ofensivei arădene, dar au urmat alte aproape două minute fără coș și cu greșeli. Solopova, Higgins și Nagy au distanțat campioana la 34-26, dar Fodor a răspuns cu o reușită de la distanță. Scenariul s-a repetat cu Sepsi profitând de alte momente când adversarele nu au găsit drumul spre coș, iar Ghizilă, Kovacs și Slamova au dus ecartul la 13 lungimi cu mai puțin de trei minute până la pauza mare, profitând și de un antisportiv. În acest interval s-a greșit și s-a ratat foarte mult, doar Mercea reușind să înscrie o dată de la linia de fault. La jumătate partidei tabela de la Sepsi Arena arăta 42-30.

După revenirea de la vestiare a fost rândul alb-verzilor să nu găsească drumul spre coș timp de cinci minute. Fodor, Hadzovic, Ardelean și Mercea au strâns ecartul la 4 puncte, 42-38 la jumătatea sfertului trei. A fost și un tehnic fluierat la antrenorul campioanei. Slamova a oprit seceta din atacul covăsnencelor și a mărit diferența la 8 puncte, 48-40 cu trei minute înaintea ultimei pauze. După time-out-ul lui Medvedj, Ardelean, Dzombeta și Fodor au strâns diferența la două puncte, Solopova a transformat două libere și Dzombeta a scuturat plasa de la distanță, reducând ecartul la un punct. Slamova a înscris din apropierea panoului ultimul coș al sfertului și la ultima pauză scorul era 52-49.

Hadzovic a transformat o liberă din două și a pus punctul 50 pe tabelă pentru echipa sa. Galben-albastrele au avut 6 turnovers în următoarele patru minute (3 faulturi în atac, 2 pase greșite și 5 secunde la repunere). Acestea au ratat inclusiv de la linia de fault, Fodor a ieșit cu 5 greșeli personale și s-a dat și un tehnic la antrenor. Whitted și Slamova au mărit diferența și au dus scorul la 60-50 la jumătatea sfertului patru, iar Mikes cerea timp de odihnă.

A fos rândul gazdelor să fie sancționate cu 3 secunde, iar Burdgess a pus punct celor cinci munute fără coș pentru arădence. Solopova și Higgins au reușit capace importante, iar pivotul a dus scorul la 62-52. Harrison și-a mai apropiat o dată echipa la 8 puncte, dar Higgins și Ghizilă au mărit diferența la 14 puncte, profitând de lay-up-urile ratate de oaspete, dar și de ratările de la linia de fault. Hadzovic și Dzombeta au înscris pe final și meciul s-a încheiat cu victoria campioanei cu 68-58, exact scorul cu care câștiga și în tur.

ACS Sepsi SIC a marcat 19 puncte pe contraatac, față de 5 ale oaspetelor. Alb-verzile au avut 44% la reușitele din acțiune (26/59), în timp ce arădencele au încheiat cu 32% (23/70). Sepsi a făcut diferența din interiorul semicercului, cu 22 de reușite față de 19, și de la linia de fault, cu 12 libere transformate (din 15), față de 8/17. 4-4 a fost scorul la triple marcate. Alb-verzile au  stat mai bine la recuperare, 47-38, iar oaspetele au avut mai multe intercepții, 14-9.

Kristina Higgins a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, fiind din nou în double-double cu 14 recuperări. Angelika Slamova a urmat-o cu 17 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, iar Ioana Ghizilă a încheiat cu 11 puncte și 5 pase decisive. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Solopova 6 puncte (4 recuperări, 6 pase decisive), Whitted 6 puncte (5 recuperări), Șipoș 5 puncte (4 recuperări), Nagy 1 punct (5 recuperări) și Kovacs 1 punct.

Tot trei jucătoare au fost în double-digits și la oaspete. Marta Fodor a încheiat cu 13 puncte, Miljana Dzombeta cu 12 puncte și 6 recuperări, iar Brankica Hadzovic a fost aproape de double-double cu 11 puncte și 9 pase decisive, plus 4 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Burdgess 8 puncte (8 recuperări), Harrison 5 puncte (6 recuperări), Ardelean 4 pucte, Mercea 3 și Neagu 2 puncte.

Pentru campioana României urmează miercuri al patrulea meci din EuroCup, în deplasare cu WBC Enisey, iar în 2 decembrie va juca la Brașov în etapa a 8-a a grupei valorice A din LNBF. FCC ICIM Arad are următorul meci în 1 decembrie, în deplasare cu CSM Târgoviște.

 

*foto: Henning János

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!