Stiri Cupa României Feminin

ACS Sepsi Sfântu Gheorghe - Primire ostilă la Târgovişte

Robert Anastasiu

Robert Anastasiu
28.03.2014

Joi seară s-a decis câştigătoarea Cupei României la baschet feminin. În cadrul Final Four-ului de la Târgovişte, formaţia din Arad a avut un parcurs excelent învingând în semifinale echipa gazdă, iar mai apoi, la mare luptă, gruparea din Sfântu Gheorghe. Finala mare a competiţiei s-a încheiat cu scorul de 67-61 în favoarea campioanei en-titre care şi-a trecut în palmares o nouă Cupă a României.

Chiar dacă ultimul act al competiţiei s-a desfăşurat în cursul săptămânii, toate cele trei echipe cotate cu şanse la cucerirea cupei au beneficiat de aportul fanilor. CSM Târgovişte a fost susţinută de aproximativ 2.000 de suporteri în confruntarea din semifinale, în timp ce un grup de suporterii arădeni şi-au făcut simţită prezenţa doar în ultimul act. De partea cealaltă, ACS Sepsi Sfântu Gheorghe a beneficiat de aportul a aproximativ 800 de fani care şi-au susţinut necontenit favoritele, fiind cea mai numeroasă galerie de la turneul din Târgovişte.

Formaţia pregătită de Mikes Zoltan a avut parte de o primire ostilă la Târgovişte, suporterii echipei din Cetatea Chindiei au afişat un banner sugestiv(foto sus) înainte de confruntarea dintre Arad şi Sfântu Gheorghe. De asemenea, organizatorii evenimentului au dat dovadă de lipsă de fair-play faţă de echipa din judeţul Covasna, aceştia preferând melodii precum "Doamne ocroteşte-i pe români" sau "Noi suntem români", în timpul încălzirii de dinaintea finalei mari.

În urmă cu un an, la Final Four-ul Cupei României organizat la Alba Iulia, un suporter al echipei Sepsi Sfântu Gheorghe a fost scos afară din sală de către poliţiştii locali deoarece a fluturat un steag al ţinutului secuiesc. Într-un comunicat de presă oferit site-ului nostru la acea vreme, Poliţia Locală din Alba Iulia a motivat recurgerea la această soluţie deoarece "simbolul ar fi putut conduce la violenţe".

18 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe #32 :

    ???
    Da ma rog, la Targoviste comunitatea maghiara si cea romana convetuiesc de secole intregi, ca au dambovitenii de ca sa se supere pe maghiari. Au vazut, ca e la moda sa fii antimaghiar, si hop top si ei pe felie. Vorba unui film romanesc, niste prosti dom'le. Acest gest pe ei ii caracterizeaza in primul rand. Caci acolo unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

    cu 10 ani în urmă (28.03.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    DA.....
    .....prostia nu are granite!Astept (degeaba??) ca FRB sa sanctioneze organizatorii! Este inadmisibil asa ceva....ce pretentii sa mai ai de la spectatori??!!

    cu 10 ani în urmă (28.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe megan :

    FRB
    Dragi prieteni! Hai să fim serioşi! Ce să sancţioneze FRB-ul? Pe propria persoană? Căci tot staff-ul al FRB-ului a fost în sală, şi cântecele patriotice au fost emise din nou şi fără întrerupere (melodii asemănătoare nu s-au auzit de exemplu înainte şi în pauzele meciului Tgv - Arad). Eu spun că scenariul a fost regizat cu acordul (voit sau mutual) al FRB-ului, dintr-un motiv pe care numai cei implicaţi ştiu. Bunicul meu a avut o zicală: "va fi foarte grav când pasărea va lătra, arătând colţii". Aşteptăm poze şi cu celălalt bener apărut -numai pentru câteva secunde - doarece acela avea un mesaj mult mai "semnificativ" :(

    cu 10 ani în urmă (28.03.2014) Raspunde
  • CSM Târgoviște TBN :

    ...
    In primul rand, acea 'comunitate maghiara din Targoviste' nu exista si asta o spune recensamantul nu noi. Nu stiu de unde ai scos asta. In al doilea rand, nu stiam ca e interzis sa asculti cantece patriotice (daca voi ascultati manele e treaba voastra). In al treilea rand, maghiarii din Romania au alimentat toate aceste manifestari prin actiunile lor impotriva romanilor. Asa ca nu mai faceti pe victimele ca nu impresionati pe nimeni.

    cu 10 ani în urmă (28.03.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 1Agelu:

      Completare
      O singura completare am la spusele lui TBN cu care sunt totalmente si integral de acord : data viitoare sa se cante cantecele patriotica si in lb. engleza si sarba sa le inteleaga si jucatoarele echipei locale.

      cu 10 ani în urmă (28.03.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    TBN(TriBuNul?)
    Daca te duci la un meci de baschet, te duci sa asisti la un meci de baschet (!),nu sa asculti cantece patriotice!!Maghiarii din Romania care seamana cu tine au alimentat "toate aceste manifestari".Pe tine nu am cum sa te impresionez.
    " ..si dai si lupta...si dai si lupta...."

    cu 10 ani în urmă (28.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Henriette :

    Sepsiszentgyorgy
    sunt mandra ca pot spune pe maghiara Sepsiszentgyorgy!ce vedem in poza ca Sepsiszentgyorgy este mazgalita astfel aduce la prostia omeneasca a suporteriilor rautatea fara mentalitate fara inteligenta si fara minte !mai iesiti din gura lui ceausescu a dictatorului si nu ganditi-va cu rautate ci cu bun simt si nu cu instignare si nesimtire imi pare rau pentru voi ca nu folositi mintea numai la instignare si a murdarii maghiarii oare cu ce sunteti mai buni decat maghiarii oameni suntem si meritam toti respect bunatate nu rautate la tot pas

    cu 10 ani în urmă (28.03.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    TBN
    Asa cum anul trecut fluturatul steagului tinutului secuiesc nu avea ce sa caute inaintea/in timpul, unui joc de baschet, asa nici acest/e gest/gesturi nu aduc nimic benefic acestui sport, ba mai mult, n-au nici o tangenta cu ea.
    Insa mai grav este, asa cum si Robert Anastasiu remarca, faptul ca FRB este partas si partinitor in fata unor gesturi de acest gen.
    In ceea ce priveste gusturile tale in domeniul muzica, eu n-am nimic impotriva sa asculti ce gen de muzica vrei tu ... acasa la tine! Dar sa redai muzica de acest gen in timpul unui eveniment public sportiv si eu sunt de parere, ca da dovada de lipsa de fair-play!
    Dar de ce sa nu intrigi, daca poti! ... nu-i asa ?!

    cu 10 ani în urmă (28.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe megan :

    un suporter din Tgv
    un suporter din Târgoviste, mi-a trimis următorul mesaj azi:
    "ca fan al baschetului, si din respect pentru cei care au facut deplasarea pana la Targoviste, nu mi se pare deloc un gest de fair-play, aduca la inceputul meciului cand isi incurajau echipa favorita cei care se ocupau de sonorizare au pus in acele momente muzica patriotica, UN GEST CARE NU AVEA CE CAUTA INTR-O SALA DE SPORT si mai ales la o asa competitie, sa fim seriosi, vorba unui amic, am venit la baschet nu la revolutie, mie unul imi pare extrem de rau pentru ceea ce s-a intamplat aseara,"

    cu 10 ani în urmă (28.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fansepsisic :

    Sepsiszentgyorgy
    Noi am mers pana la Targociste sa ajutam echipa nu ca sa iasa prostia asta intre romani si maghiari!Asta nu are nici o legatura cu baschetul mi se pare o prostie!Lipseste cei 7 ani de acasa...

    cu 10 ani în urmă (28.03.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Avram Iancu:

      Pai de ce?
      Atunci ne poti spune de ce baietii din Targoviste au fost injurati in meciurile de la Sfantu Gheorghe? sau de ce suporterii celor de la Sepsi au strigat:'la anul veniti cu pasaportul'?

      cu 10 ani în urmă (29.03.2014)
    • BC Mureș Târgu Mureș Adyshore:

      Oare
      la care echipa de baschet joaca Avram Iancu? Nu-ti dai seama ca si aici incerci sa jignesti?

      cu 10 ani în urmă (29.03.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Avram Iancu:

      Jignire?!
      Prin ce jignesc? Ca am username Avram Iancu? te deranjeaza cu ceva?Daca aveam numele Lajos Kossuth era mai bine pentru tine? Asta e problema voastra ma baieti,va place sa fiti victime din orice,daca eu vin acum in Covasna cu steagul Romaniei,si il pun in centrul orasului Sfantu Gheorghe voi o sa va simtiti jigniti,nu?

      cu 10 ani în urmă (29.03.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe megan:

      pasaport
      prima dată ar trebui să-i întrebi pe vitejii de la Tgv de comportamentul civilizat pe care-l au avut la Sft, şi după aia să pui întrebări altora. nimic nu ne desparte - nici limba nu este un impediment - ci doar cultura şi civilizaţia

      cu 10 ani în urmă (29.03.2014)
    • BC Mureș Târgu Mureș Adyshore:

      Ai dreptate mai Iancule
      Asa sa faci. I-ti doresc multa bafta cu steagul :))))))))

      cu 10 ani în urmă (29.03.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Adyshore :

    Tipic
    Tara arde si plebea are ''entertainment''. Sper ca la baschet masculin sa vad lozinci cu Jos guvernul sau Gigi Becali.

    cu 10 ani în urmă (28.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 1848 :

    adyshore analfabet
    I-ti doresc? :) iti bati joc de limba romana!

    cu 10 ani în urmă (08.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 1848 :

    da
    cand a venit Targovistea si a strigat ROMANIA in sala la sEPSI de ce s-a raspuns cu RIA RIA uNGARIA? de ce nu s-a stricat moldova, rusia, irak, vietnam ? de ce ni s-au aratat semne obscene? ai dreacu. victime. _)_

    cu 10 ani în urmă (08.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!