Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi a condus tot meciul la Alba Iulia

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.10.2017

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a revenit cu o victorie pe terenul unde obținea primul titlu, în urmă cu două sezoane, la Alba Iulia. Scorul partidei din etapa a 5-a a Ligii Naționale a fost 62-75, pe sferturi: 14-22, 14-24, 20-16 și 14-14. Oaspetele au început partida cu cinci puncte la rând și nu au mai cedat conducerea până la final, având un avand maxim de 21 de puncte în sfertul secund.

Manuel Rodriguez a început partida cu January, Radovic, Fleșer, Fodor și Fleming, iar Zoran Mikes a răspuns cu Neagu, Marshall, Godri-Părău, Kress și Dzankic. Marshall și Dzankic au marcat primele cinci puncte ale partidei, iar January a scuturat plasa de la mare distanță pentru 3-5. Au urmat două contre și o triță pentru Sepsi și scorul devenea 3-12, cu gazdele ratând mult în startul partidei. Morrissette și Jauary și-au apropiat echipa la 12-14, profitând de ratările de la linia de fault a lui Hamilton-Carter. Kilin și Wallace au mărit din nou distanța și la prima pauză scorul a fost 14-22. Gazdele s-au apropiat la 4 lungimi, 20-24, după trei minute din sfertul secund. Oaspetele s-au distanțat la 22-42 după un run de 11 puncte. La jumătatea partidei scorul a fost 28-46.

În prima parte a sfertului trei diferența a variat între 14 și 17 puncte. Trița lui Fodor a apropiat echipa gazdă la 10 lungimi, 46-56 în minutul 28. A urmat time-out-ul lui Mikes și Sepsi s-a dus la patru puncte în față la ultima pauză, 48-62. În ultima perioadă de joc gazdele nu au reușit să scadă ecartul la mai puțin de 11 puncte, fiind sfertul cu cele mai puține puncte marcate, 14 de fiecare parte. S-a încheiat 62-76 și ACS Sepsi SIC a obținut a 5-a victorie la rând în startul de campionat.

Campioana României a avut procentaje mai bune la aruncările din acțiune, reușind jumătate din șuturile de două puncte (20 din 40) și 10 din 25 de la distanță. CSU Alba Iulia a marcat 15 aruncări de două puncte din 35 și 6 din 24 de la distanță. Gazdele au transformat cu 8 libere și plus, au avut cu 5 recuperări mai mult față de adversar și au înscris 13 puncte pe contraatac. Oaspetele au reușit mai multe puncte din spațiul de trei secunde și după greșelile adverse. Banca alb-verzilor a făcut diferența cu 49 de puncte, față de 16 câte au reușit jucătoarele venite de pe banca gazdelor.

Sydney Wallace a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte, la care a adăugat 4 recuperări. Pentru formația învingătoare s-au mai remarcat Fontaine cu 16 puncte și Marshall cu 14 puncte și 7 recuperări. Jessica  January a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 22 de puncte, plus 8 pase decisive. Fodor a înscris 12 puncte pentru CSU.

După această etapă campionatul se întrerupe până în 19 noiembrie, pentru meciurile de calificare ale echipelor naționale. Pentru ACS Sepsi urmează un meci în EuroCup pe 1 noiembrie, acasă cu Energa Torun. CSU Alba Iulia are programate două partide în Liga Europei centrale în timpul pauzei din campionat, pe 9 și 10 noiembrie cu Flying Foxes. 

*foto: Viorel King

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Felicitari fetelor!!

    cu 6 ani în urmă (29.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!