Stiri

ACS Sepsi primește vizita campioanei Greciei în play-off-ul EuroCup

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.12.2017

ACS Sepsi SIC găzduiește prima manșă a duelului cu Olympiacos Pireu primul tur al play-off-ului EuroCup. În faza grupelor campioana Greciei a avut un bilanț de 4 victorii și 2 înfrângeri. A terminat pe locul secund în grupa A, cu 10 puncte, două mai puține decât TTT Riga. Campioana României a avut 8 puncte în grupa D, cu 2 victorii și 4 înfrângeri.

Olympiacos are în componență 7 jucătoare care au făcut parte din lotul Greciei la EuroBasket Women 2017. Elenele au obținut, în premieră, calificarea în semifinalele competiției. Evanthia Maltsi a fost inclusă pentru a doua oară în cel mai bun 5 al competiției, după ediția din 2009 când a fost MVP. Celelalte jucătoare din lotul Greciei la european: Stamati, Nikolopoulou, Sotiriou, Spyridopoulou, Kaltsidou și Kosma.

Secția de baschet feminin de la Olympiacos a fost înființată în 1947, dar a fost desființată la mijlocul anilor '60. În 2015 a reapărut după ce a absorbit campioana de atunci a Greciei, Elliniko-Sourmena B.C. În ultimele două sezoane alb-roșiile au făcut eventul în Grecia. Deși a avut un parcurs perfect în competiția internă cu 8 victorii din 8, clubul a decis să schimbe pe bancă, după cum a anunțat site-ul echipei în această săptămână. Eleni Kapogianni a fost înlocuită cu directorul sportiv Kostas Missas. Acesta a condus naționala feminină la locul 5 la europeanul din 2009, iar în acest an a fost pe banca naționalei masculine la EuroBasket.  

În ceea ce privește cifrele din actuala ediție a EuroCup, elenele au medii mai bune atât la puncte înscrise (72,3 ppg față de 64,3), cât și la puncte primite (59,3 față de 66,2). Olympiacos are procentaje mai bune la aruncările din acțiune (45,1% la 36,8%). ACS Sepsi SIC stă mai bine la recuperări, cu o medie de 38,7 față de 33,3.

Tyaunna Marshall, de la alb-verzi, are a tria medie de puncte în această ediție a EuroCup, cu 18,8 puncte pe meci. O urmează Webb cu 16 puncte/meci, dar a jucat doar în două partide. Styliani Kaltsidou este principala marcatoare a formației din Grecia cu o medie de 16,2 puncte, urmată de Anderson și Macaulay cu 14,8, respectiv 14,5 ppg.

Cele două formații au aceeași medie de înăltțime, 183 cm. Olympiacos are o medie de vârstă de 32 de ani, cu 9 jucătoare trecute de borna 30. ACS Sepsi SIC are o medie de 27 de ani, cu doar trei jucătoare peste 30 de ani.

Meciul tur dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olympiacos Pireu se joacă joi, 14 decembrie, de la ora 18:30 la Sepsi Arena. Organizatorii așteaptă spectatorii cu jucării sau mingi pentru copiii nevoiași. Partida va fi arbitrată de Vladimir Tsekov (Bulgaria), Vladimir Jevtovic (Serbia) și Gellert Kapitany (Ungaria), cu Dragan Minic (Serbia), comisar. Returul se va juca peste o săptămână.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!