Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ACS Târgu Jiu, victorie pe muchie de cuțit cu Rapid București

Eduard Popa

Eduard Popa
05.03.2019

acs targu jiu rapid

ACS Târgu Jiu a trecut peste toate problemele financiare și a reușit o victorie importantă în Grupa Albastră, în fața celor de la Rapid București, scor 75-74.

Elevii lui Claudiu Alionescu veneau după o înfrângere destul de dură în restanța cu Miercurea Ciuc, partidă în care gorjenii puteau pierde la masa verde din cauza situației financiare extrem de dificile. Baschetbaliștii nu mai sunt plătiți de 3 luni și au și datorii mari față de autorități și chiar față de serviciul de ambulanță.

Cu toate acestea, Târgu Jiu a reușit o victorie extrem de importantă în fața Rapidului, în lupta pentru calificarea în Grupa Valorică B în sezonul viitor. Scorul final a fost 75-74, pe sferturi 26 - 24, 17 - 14, 16 -15, 16 - 21. 

Deși aveau 6 puncte avans înainte de ultimele 10 minute, jucătorii echipei gazdă au dat mari emoții celor 1.000 de spectatori prezenți la meci. Rapidiștii au condus cu 3 minute înainte de meci cu 70-68, dar Târgu Jiu a egalat și a preluat conducerea cu mai puțin de un minut (71-70). Rapidiștii au revenit de două ori, dar Jordan Martin a înscris cu 12 secunde și a făcut 75-74. Rapidistul Mikey Hope a ratat însă la buzzer, iar ACS Târgu Jiu obține o nouă victorie în Grupa Albastră.

Martin Jordan a fost cel mai bun marcator al celor de la ACS Târgu Jiu, cu 20 de puncte, alături de care a mai adunat 21 de recuperări! El a fost urmat de Nicholas Singleton cu 18 puncte şi 8 pase decisive și Andrei Roşu cu 14 puncte. De partea cealaltă, Mikey Hope a marcat 22 de puncte și Andrei Gheorghe 21 cu 9 recuperări.

*foto: pandurul.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!