Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ACTUALIZARE. Cornel Lungu și-a prezentat demisia din postura de președinte al BC Mureș Târgu Mureș

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
27.02.2017

ACTUALIZARE 14:24

După mai multe încercări, site-ul nostru a reușit să ia legătura cu Cornel Lungu. Acesta ne-a declarat următoarele:

Cred că toate zvonurile acestea au pornit din interiorul clubului. Într-adevăr eu am spus că în cazul în care nu se rezolvă problemele de la echipă intenționez să îmi dau demisia. Însă în momentul de față nu mi-am dat demisia.

---------------

BC Mureș Târgu Mureș a rămas fără președinte. Sursele Total Baschet indică că Cornel Lungu și-ar fi dat demisia din postura de conducere a clubului târgmureșean. Oficialul originar din Cluj-Napoca ar fi comunicat decizia sa Consiliului Director în această dimineață. Deocamdată informația nu a fost confirmată de către clubul mureșean.

Lungu a devenit președintele BC Mureș Târgu Mureș pe data de 2 iulie 2012. Acesta a luat locul lui Iosif Szalkay la cârma conducerii, după ce fostul președinte s-a retras din motive de sănătate.

Vom reveni cu detalii!

16 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    Doamne da ca aceasta stire sa fie adevarata! Desi, deja anul trecut ar fi fost tarziu, sper ca mai este timp pentru a salva aceasta echipa. Ar fi mare pacat sa se naruiasca toate aceste rezultate sportive incantatoare ale anilor trecuti si nu numai, luand in considerare medalia de argint de la Cupa recent incheiata.

    cu 7 ani în urmă (27.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    In sfarsit
    In sfarsit primaria isi va putea pune un presedinte ungur. :)

    cu 7 ani în urmă (27.02.2017)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      re
      Este o opinie foarte generalista! Nu cred ca opinia majoritatii dintre suporteri ar fi, ca viitorul presedinte sa fie numit pe criterii etnice. Cum nici contestatiile asupra dlui Lungu, cel putin ale mele personale, sunt pur obiective si se bazeaza pe nivelul managementului dezastruos practicat.

      cu 7 ani în urmă (27.02.2017)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    #mitupower
    Daca taceai, filozof ramaneai!

    cu 7 ani în urmă (27.02.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    La La Land
    Actualizarea prin care se infirma vestea imi aduce aminte de Oscarurile de azi dimineata!
    Oh wait, ... sorry, ... nu si-a dat demisia! ... It's not a joke!

    cu 7 ani în urmă (27.02.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    mickeymouse
    Este un fel de PSD in sport. Nu mai pleaca niciodata. Nu-l intereseaza nici daca sala e pe jumatate goala, nic ca multi il contesta si nici faptul ca angjatii lui il detesta. Ce sa mai zicem de jucatori care nu vor sa vorbeasca cu el dupa luni intregi de minciuni.

    cu 7 ani în urmă (27.02.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    La ce rezultate are Muresu in ultimii ani, sa ceri demisia presedintelui e putin ciudat...Numai cand ma gandesc la cat fler a fost acolo pe la schimbari de antrenori si juctaori...

    cu 7 ani în urmă (27.02.2017)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      .
      Rezultatele au fost aduse pe plan sportiv! Pe plan managerial e un dezastru! Vrei sa-l creditezi pe Lungu cu rezultatele culese de pe teren ? Sau insinuezi ca neplata jucatorilor si al intregului staff este vina jucatorilor?
      Eu zic ca fiecare sa ia responsabilitate pentru ce este menit sa faca in cadrul clubului: adica sportivul sa aduca meciuri castigate, medalii si eventual campionate, iar presedintele sa realizeze, sa creeze mediul potrivit din punct de vedere financiar, ca aceste rezultate sportive sa fie posibile de atins!

      cu 7 ani în urmă (27.02.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Domnule, finanţările cluburilor de baschet vin majoritar din fonduri publice. La Mures s-au dat bani frumoși la sport până un pesedist jegos și un iredentist au făcut o reclamatie la DNA primarului cum că ocoloște legea la finantarea sportului. DNA a inculpat primarul, procesul e pe rol. Bineînteles că acesta nu mai sare imediat la cererile de finanţare, nimeni nu si-ar pune pielea la saramură doar pentru a oferi "circ" supusilor, numai pe vremea cezarilor era asa. Mai departe nici Lungu nu a reusit să suplimenteze bugetul din sponsorizări si a fost suficient pentru a se căsca hăul. E dramatic pentru sportul amator, nu aruncă autorităţile un ban se trage oblonul. Bălmăjea ceva zilele trecute un minustru despre legea sportului. Eu am curaj să fac pariu că generatia mea, cea născută între '75-85, nu va apuca o lege care să încurajeze finantarea sportului sau culturii, urmată de o scădere a taxelor sau impozitelor pentru finantator/sponsor. In cazul ăsta nu trebuie scos ţap ispășitor doar Lungu, aruncaţi pietre în sediul PSD și UDMR că ei au fost atât de nerozi. Normal, nu puteau să-l învingă pe primar în alegeri și au făcut un denunt. Chiar și asa tot a câstigat ca independent.

      cu 7 ani în urmă (27.02.2017)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      .
      Si persoana mea face parte din generatia amintita! Si da, sunt de aceeasi parere, nu cred ca vom vedea prea curand o Lege a sponzorizarii care sa cristalizeze situatia. Totusi nu pot sa fiu de acord in totalmente cu textul mai sus, in primul rand cu faptul ca partidele PSD si UDMR ar fi fost cei nerozi, pentru singurul fapt ca Barni (aka. antrenorul Szaszgaspar Barnabas) are si functia de consilier local in culorile UDMR-lui. Pur si simplu, avand in vedere ca lui Maior Claudiu (consilierul primarului) ASA este febletea vietii si datorita insolventei acestuia, ea (clubul) s-a aflat in imposibilitatea de a primi bani publici, s-a decis in cadrul Primariei sa nu primeasca nici-unul dintre cele patru echipe (City'Us-futsal, Medicina-voley, ASA si BC Mures) nici-o suma. Pe parcursul turului de campionat au fost votate de catre consilieri (chiar si opunerea partidului POL) sumele de bani, niciodata pana acum nu s-a ajuns ca aceste cluburi mai sus mentionate sa si primeasca acesti bani!

      cu 7 ani în urmă (27.02.2017)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    In ceea ce il priveste pe d-l Lungu, acesta a gresit flagrant prin faptul ca s-a bazat an de an pe acesti bani, aproape exclusiv, in timp ce alte echipe, gen Oradea, Cluj, Steaua, incepand sa caute si sa beneficieze an de an de o contributie din ce in ce mai mare la buget de bani veniti din sfera privata. Consider ca acest 'statul cu mainile la san' a ajuns la punctul culminant acum, cand deodata trezindu-se cu banii publici blocati, n-a mai stiut de unde si de la cine sa 'cerseasca' bani intr-un termen scurt. Asta bineinteles in conditiile in care nu exist un proiect functional pe rol, doar eventual in stadiul de .ppt

    Din aceste motive de mai sus consider in continuare, in ciuda parerii dvs de mai sus, ca DA d-l Lungu este principalul vinovat pentru situatia in care se afla in prezent clubul nostru, BC Mures! Si din aceasta cauza ar trebui sa-si deie demisia, din propria initiativa!

    cu 7 ani în urmă (27.02.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Dacă Barni a tăcut e mai grav. Trebuia să atragă atentia colegilor ce l-au denunţat pe primar pentru finantarea sportului că demersul lor va paraliza orice echipă sportivă locală. Trebuia să aibă decenţa, în ciuda adversităţii dintre Florea și partidul său, să explice berbecilor care au reclamat că e miscare ce pe termen lung are efecte dezastruoase pentru sport.

      cu 7 ani în urmă (27.02.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Insolventa ASA se datorează faptului că primaria a iesit din asociere după reclamatia împotriva primarului și a consilierilor ce au votat alocarea de fonduri.

      cu 7 ani în urmă (27.02.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      gresit
      Insolventa ASA se datoreaza faptului ca si anterior finantarea s-a facut ilegal ... clubul avea datorii la buget si nu putea fii beneficiar al banilor publici. Ca urmare Primaria A TREBUIT SA IASA DIN ASOCIERE.

      cu 7 ani în urmă (28.02.2017)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya :

    Lungu, cele mai mari succese din istoria clubului
    Cine spune ca Lungu a distrus echipa greșește grav. Cu el echipa a atins cele mai mari succese, a adus jucători de valoare pe bani putini. 5 finale din care 4 furate de fluierași înseamnă cele mai mari realizări ale baschetului mureșean. Îl cunosc destul de bine, îl știu cât suflet a băgat în echipa. A băgat și bani cât a avut, a neglijat și familia pentru baschet. Cei care cred ca fără el baschetul mureșean va fi mai eficient se instala groaznic. Fie sa nu am dreptate,!

    cu 7 ani în urmă (27.02.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș thematriksz :

    :)
    uite ca avem si un trol pe aici

    cu 7 ani în urmă (28.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!