Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ACTUALIZARE. Energia Târgu Jiu pregăteşte cu meticulozitate noul sezon

Radu Bărăian

Radu Bărăian
31.07.2014

Actualizare - 31.07.2014

Turneul amical de la Târgu Mureş a fost confirmat şi de U-Banca Transilvania. 


Energia Târgu Jiu, deţinătoarea Cupei României şi ocupanta locului 8 la finele sezonului trecut din LNBM, şi-a definitivat lotul de jucători pentru stagiunea 2014-2015, iar acum pregătesc pas cu pas competiţiile care vor debuta în toamnă. 

Oltenii se vor reuni în data de 15 august şi vor susţine mai multe partide de verificare, însă, până în prezent nu cunosc foarte multe nume de echipe cu care se vor duela în presezon. Ceea ce este cert până în prezent, este faptul că, Energia va participa la un turneu amical la Târgu Jiu şi, de asemenea, vor organiza din nou Cupa Energia. 

„Am parafat un turneu, ultimul din perioada de pregătire, în perioada 11-13 septembrie, la Târgu Mureș, unde vor mai fi invitate U Banca Transilvania și o echipă din Serbia. Vom mai face un turneu la Târgu Jiu (Cupa Energia - n.r.) între 5 și 7 septembrie, dar suntem încă în căutare de echipe pentru că majoritatea echipelor importante de la noi sunt angrenate atunci în alte turnee. Astfel că, mai mult ca sigur, ne vom orienta spre echipe din afara României. Nu vrem să jucăm în această perioadă cu Asesoft pentru că avem Supercupa cu ei și cu Craiova pentru că avem în prima etapă. O problemă de același gen este și între Steaua și BC Mureș”, potrivit sportingorj.ro.

În altă ordine de idei, Claudiu Alionescu, secundul echipei din Târgu Jiu, a dezăvlui faptul că, în staff va sosi un nou preparator fizic. 

„Vom avea în staff și un nou preparator fizic, un macedonean. Nu pot să-i dau încă numele pentru că încă nu s-a semnat contractul, dar este un preparator pe care antrenorul Constantinides îl cunoaște foarte și pentru care a optat în momentul în care am fost siguri că nu va mai continua colaborarea noastră cu fostul preparator fizic grec”, a spus Alionescu pentru sursa citată mai sus. 

Energia Târgu Jiu va participa în sezonul 2014-2015 în 3 competiţii. În campionat vor debuta în compania celor de la SCM U Craiova, iar în Cupa României aceştia s-au calificat direct în turul 2 fiind „lucky winner". Mai mult, odată cu acest sezon competiţional, echipa pregătită de Antonis Constantinides va evolua în premieră într-o cupă europeană, mai precis în FIBA EuroChallenge, acolo unde au fost repartizaţi într-o grupă alături de Lukoil Academic Sofia (Bulgaria), BC Kormend (Ungaria) şi Tartu Rock (Estonia).

Lotul Energiei din Târgu Jiu pentru sezonul 2014-2015: Giordan Watson, Daniel Tudosă, Baris Aktas, Porter Troupe, Vasile Ştefan, Louis Darby, Tal Karpels, Nemanja Milosevic, Michal Kremen, Cătălin Vlaicu, Tony Woods şi Marian Minea + juniorii Silviu Sanda, Adrian Vlad și Alexandru Berca şi Răzvan Bratoloveanu.

*Foto: Mirela Oprea

2 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    supercupa
    Se joaca anul asta pai? Anul trecut parca nu a jucat Gazul cu Asesoftul...desi stiu ca era programat pe 4 octombrie cu premiu de 10 000 de euro

    cu 9 ani în urmă (30.07.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    stupid
    E stupid ca suporterii mureseni sa afle de la un oficial gorjean ca va fi un turneu la Tg Mures Din pacate informatiile despre BC Mures de la oficialii mureseni sint aproape inexistene iar site-ul oficial al echipei cit si cel al suporterilor sint "moarte" O bila neagra pt oficialii mureseni

    cu 9 ani în urmă (30.07.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!