Stiri

AEK Atena, Partizan Belgrad și Zielona Gora vor participa în Basketball Champions League

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.08.2016

Board-ul Basketball Champions League a anunțat în cursul zilei de astăzi (19.08) schimbarea sistemului competițional pentru sezonul 2016/2017. AEK Atena, Partizan Belgrad și Zielona Gora au primit acceptul de a participa în cadrul primei ediții a competiției.

Prin această suplimentare a echipelor, competiția va angrena în total 40 de echipe. Va fi creată o nouă grupă, Grupa E, iar cele deja existente (A-D) vor rămâne la fel ca după tragerea la sorți din 21 iulie. Grupa E va include echipele nou venite AEK Atena, Partizan Belgrad și Zielona Gora plus Besiktas, Dinamo Sassari, MHP Riesen Ludwingsburg, Proximus Spirou Charleroi și Szolnok Olaj.

Programul echipelor românești angrenate în Basketball Champions League nu a suferit modificări. Pentru a ajunge în grupe, CSM CSU Oradea are de trecut în primul tur de Prievidza, iar în cel de-al doilea de Lukoil Academic Sofia. U BT Cluj-Napoca are de trecut în primul tur de AEK Larnaca, iar în cel de-al doilea tur preliminar de Usak Sportif.

Creșterea numărului de echipe la 40  a adus următoarele modificări:

-24 de echipe, în loc de 16, se vor califica pentru BCL Play-offs care va conține două runde. Se vor califica primele 4 echipe din fiecare grupă plus 4 echipe clasate pe locul 5 cu cel mai mare punctaj;

-cele mai bune 8 echipe, câștigătoarele de grupă plus cele mai bine trei echipe clasate de locul 2, vor avansa direct în faza a doua a play-off-ului;

-cele 16 echipe rămase se vor duela în primul tur de play-off, iar cele 8 calificate vor avansa în runda următoare;

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!