Stiri

AEK Atena a cucerit titlul Basketball Champions League

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
06.05.2018

AEK Atena este noua campiona a Basketball Champions League. Trupa condusă de Dragan Sakota s-a impus în fața lui AS Monaco cu scorul de 100-94, însă finalul de meci a fost unul incandescent.

Gazdele de la OAKA Olympic Indoor Hall  au început tare partida și erau decis să-și facă misiunea ușoară încă din start. AEK a câștigat primul sfert cu scorul de 29-20. AS Monaco a echilibrat situația în actul secund și la pauză se intra cu diferența de după primele 10 minute de joc. Francezii au revenit mai bine de cabine și au recuperat 6 puncte din deficit. AEK a răspuns în startul actului secund când și-a refăcut diferența și a rămas în control până spre finalul jocului. AS Monaco nu a renunțat deși era condusă la 7 puncte înaintea ultimului minut. Robinson și apoi Gladyr după intercepție au dus diferența la doar o posesie, 97-94. La următoare repunere AEK a mai comis un turnover și francezii puteau egala cu 30 de secunde rămase de joc. Monaco a comis la rândul ei turnover, iar Delroy James era trimis la linia de libere și a înscris ambele libere. D.J Cooper a fost faultat pe aruncare de 3 puncte la scorul de 99-94. Fundașul lui Monaco a ratat toate cele trei libere și Mike Green avea să închidă tabela, 100-94 pentru AEK Atena.

Mike Green a fost cel mai bun jucător al finalei cu 19 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Dusan Sakota și Kevin Punter au adăugat fiecare câte 16 puncte pentru AEK. Delroy James a contribuit la rândul său cu 13 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții și 2 capace.

Sergii Gladyr a fost cel mai bun jucător de la AS Monaco cu 18 puncte și 5 recuperări. Gerald Robinson a marcat 13 puncte, iar Elmedin Kikanovic și Paul Lacombe au totalizat fiecare câte 12 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!