Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ASG 2014 Cluj-Napoca. Sudul învinge Nordul cu 135-124

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
15.04.2014


  • MVP a fost desemnat Louis Darby. El a marcat 28 de puncte și a reușit 9 pase decisive. 

  • All Star Game 2014 scor final 124-135 și Sudul învinge Nordul după o demonstrație de spectacol baschetbalistic oferită de ambele selecționate.
  • Concursul de aruncări de 3 puncte a fost câștigat de sibianul Devon Austin, în dauna lui Will Franklin.
  • La final de sfert 3 scorul a fost de 95-105, tot în favoarea Sudului.
  • Concursul de slam-dunk a fost animat de Bureau, Darby, Austin, Sparks, Guțoaia și Dillon, fiecare având dreptul la câte două încercări pentru a impresiona juriul format din foste glorii ale baschetului. În finala întrecerii au ajuns Guțoaia și Sparks. Cel mai bun dunker dintre cei doi și învingător al concursului de aruncări de sus a fost desemnat clujeanul Josh Sparks.
  • La jumătatea All Star Game-ului selecționata Sudului se menține la conducerea partidei, cu scorul de 62-70.
  • La concursul de aruncări de 3 puncte au participat LeVar Seals, William Franklin, Adrian Guțoaia, Devon Austin, Filip Adamovic, Goran Martinic, Cătălin Burlacu și Mihai Silvășan. În finală s-au calificat Austin și Franklin.
  • După primul sfert echipa Sudului conduce cu 32-37
  • Titularii NORDULUI sunt: Mladenovic, Austin, Nicoară, Hargrove și Franklin. Pentru SUD au început Adamovic, Bureau, Darby, Barro, Mohammed.
  • Îmbrăcat în echipamentul lui U Mobitelco, Florin Piersic a fost invitat să arunce mingea pentru primul angajament al partidei, însă nu înainte de a ține un discurs în stilul caracteristic. 
  • Imnul Național al României a fost interpretat la taragot de către Dumitru Fărcaș.
  • Cei 28 de jucători din selecționatele Sudului și Nordului și-au făcut intrarea pe teren într-o atmosferă extrem de spectaculoasă. Vedeți aici componența celor două echipe.
  • Ghiță Mureșan a intrat in direct prin telefon cu spectatorii din Cluj. El a ținut să salute organizatorii, legendele baschetului prezente în sală, precum și jucătorii care participa la ASG.
  • După concertul lui Smiley, cu câteva minute până la intrarea pe parchet a protagoniștilor ASG, organizatorii evenimentului au programat un omagiu în memoria lui Horia Demian (1942-1989). Cel care dă numele sălii de pe Someș a jucat baschet pentru echipa clujeană în anii 60 și a strâns 165 de selecții în echipa națională a României. După 1974 și-a continuat cariera ca antrenor.
  • Nandor Kuti, sportivul legitimat de U Mobitelco, a fost desemnat MVP al Junior All Star Game-ului. Concursul aruncărilor de 3 puncte a fost câștigat de Csongor Barabași (BC Mureș Târgu Mureș), iar cel de slam-dunk-uri de Sebastian Ionescu (Viitorul Cluj).

  • All Star Game-ul baschetului românesc a debutat la sala ”Horia Demian” din Cluj cu meciul dintre două selecționate de juniori U18. Începând cu ora 16:00, cu 3 ore înainte de intrarea vedetelor, Junior All Star A i-au învins cu 75-54 pe Junior All Star B. De la învingători, N. Kuti a marcat 16 puncte și 11 pase decisive, iar D. Gheorghe a reușit 15 puncte și 5 recuperări. Pentru formația B, S. Neagu a terminat cu 12 puncte, iar D. Onea a reușit 9. 

*Foto: Dan Bodea

5 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova StiintaCraiova :

    Ciotlaus
    Jucatorul nostru de ce nu a facut parte din all star? ne puteti da o explicatie? el este unul dintre cei mai buni juctori la varsta de u18 din Romania

    cu 9 ani în urmă (15.04.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dirk41:

      Ciotlaus
      Marius a suferit o entorsa in ultimul meci de acasa impotriva celor de la Galati, la turneul semifinal a incercat sa joace(ceea ce a si reusit cateva minute) insa glezna nu a fost de partea lui. Impreuna cu antrenorul lotului de U18 au convenit ca e mai bine sa nu forteze pentru a fi apt in cel mai scurt timp
      https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10259996_715163788529908_4154679253538625436_n.jpg
      asta ca sa dovedesc ca nu vorbesc aberatii

      cu 9 ani în urmă (16.04.2014)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Ciotlaus
    A jucat foarte putin si la Turneul Semifinal si desi am intrebat pe site, nu am primit raspuns. Daca nu este accidentat inseamna ca a luat-o razna . Ar fi mare pacat

    cu 9 ani în urmă (15.04.2014) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    ASG
    Mda, se pare ca Sud-ul este vesnic abonat la victorie :))

    cu 9 ani în urmă (15.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Paulolar :

    @ un moldovean
    Marius Ciotlaus nu a participat la ultimele evenimente baschetbalistice deoarece a suferit o entorsa destul de grava.

    cu 9 ani în urmă (15.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!