Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aaron Walton-Moss este noul jucător al lui SCM U Craiova

David Istrate

David Istrate
30.07.2018

aaron walton moss craiova 

Cu toate că aproape toate formațiile din prima grupă valorică au anunțat cel puțin un transfer, până în acest moment conducerea Craiovei a întârziat să ofere informații despre lotul de care va dispune în următorul sezon. Se pare însă că așteptarea a luat sfârșit și în scurt timp se va oficializa achiziția lui Aaron Walton-Moss, un conducător de joc în vârstă de 27 de ani, anunță Sportul Doljean.

Sportivul de 1.85 și-a început cariera la Camden High School. Au urmat patru ani în care Walton-Moss a evoluat la nivel de colegiu, în liga a 3-a a NCAA, pentru Cabrini University Cavaliers. Cel mai bun an al său a fost în 2013-2014, când noul baschetbalist al formației din Craiova a avut medii de 24.8 puncte, 10.9 recuperări, 5.9 pase decisive și 1.5 intercepții.

În 2015, Aaron Walton-Moss a plecat în America de Sud pentru a juca la Atletico Argentino Junin, echipă aflată în prima ligă argentiniană. Acolo, în 12 meciuri, fundașul american a strâns 7.1 puncte, 4.4 recuperări și 1.8 pase decisive cu un procentaj de 40.8% la aruncările din acțiune. În sezonul următor, baschetbalistul născut în Camden a decis să plece în Islanda, unde s-a aflat în formația de start a echipei Hottur Egilsstadir. În Islanda, Walton-Moss a avut niște cifre impresionante fiind foarte aproape de o medie de triple-double: 23.5 puncte, 12.3 recuperări, 8.9 pase decisive și 3.3 intercepții. Astfel, jucătorul a fost convins să mai rămână și pentru sezonul 2017-2018 la Hottur Egilsstadir, însă după doar 4 partide, Walton-Moss a plecat în Kosovo la KB Bashkimi Prizren. Aflându-se în formația de start, tânărul baschetbalist a jucat în 27 de meciuri, având medii de 17.6 puncte, 9.1 recuperări, 8.2 pase decisive și 2.5 intercepții.

Alături de KB Bashkimi, Aaron Walton-Moss a evoluat și în liga balcanică, competiție în care a ajuns până în finală și în care a fost lider la puncte, pase decisive și intercepții. Ca urmare a acestor evoluții excelente, conducătorul de joc a fost numit cel mai bun jucător al sezonului.

De asemenea, pe plan intern, KB Bashkimi a câștigat titlul de campioană, iar Aaron Walton-Moss a fost numit MVP-ul finalei și cel mai bun jucător al anului.

Prin urmare, Aaron Walton-Moss devine primul jucător din lotul lui Aleksandar Todorov. Rămâne de văzut care vor fi următoarele mutări ale clubului oltean.

*foto: thedailyorange.com

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Frumos
    Felicitări pentru transfer, jucător de perspectivă conform statisticilor și filmulețe cu el. Sper sa vină și la Cluj un jucător de acest calibru sau dacă se vrea și poate mai bun. Hai U-BT

    cu 5 ani în urmă (30.07.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      La Cluj nu ai sa vezi jucatori de "calibrul" asta niciodata! Este genul de jucator care joaca pentru statistica personala de cele mai multe ori! Daca era asa de valoros pe cat indica statistica ar fi jucat in alte tari nu in Romania ..... Intr-o echipa in care nu-i el vioara intai statistica lui o sa fie mediocra chiar submediocra! ii genul de jucator care hotaraste de unu singur ce se intampla cu mingea iar echipa depinde de toanele lui!

      cu 5 ani în urmă (30.07.2018)
    Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Statistica!
    Are o linie statistica foarte buna. Sigur ca prezinta si multe minusuri dar este extrem de atletic

    cu 5 ani în urmă (30.07.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Arm
    Dacă nu mă înșeală memoria, Dykes era la fel la început. Multă lume a spus că nu este jucător de echipă, dar vezi tu că a venit și a demonstrat ce poate. Iar sa spun de cineva că o să aibe o statistică mediocră sau submediocră înainte să-l văd la lucru ( jucând baschet)ar denota că aș fi un clarvăzător, ce-a ce nu sunt. Și scuze dar nu vreau sa intru in polemici cu tine sau alta persoană, îmi exprim doar o părere. Hai U-BT

    cu 5 ani în urmă (30.07.2018) Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    La Craiova, ca de obicei...
    La Craiova, ca de obicei, bani aruncati pe fereastra.
    Ca nu sunt prea multi (circa 300000 de euro) nu mai conteaza din moment ce oricum sunt aruncati.
    Bucuria celorlalte echipe cand afla ca la Craiova se construieste echipa de la zero, cu buget modest si cu obisnuita, deja, nepricepere. Politicii au reusit sa ne rapeasca si visele...

    cu 5 ani în urmă (05.08.2018) Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    SUCCES
    In alta ordine de idei, pentru Aaron:
    Bine ai venit!
    Sa ai parte de AUTODEPASIRE!

    cu 5 ani în urmă (05.08.2018) Raspunde
  • SCM "U" Craiova sebi12 :

    marinov
    la u nu ai sa vezi jucatori de genul asta niciodata?:))uite ca a venit marinov pg

    cu 5 ani în urmă (22.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!