Stiri

Serbia a câștigat Turneul Internațional Acropolis, după o finală tensionată

În perioada 16-18 august, OAKA Arena din Atena a găzduit cea de-a 29-a ediție a Turneului Internațional Acropolis. În acest an, invitatele Greciei la această competiție au fost Serbia, Turcia și Italia, trei dintre cele mai puternice naționale europene.

Prima ediție a turneului Acropolis a avut loc în 1986, atunci când Iugoslavia reușea să obțină medaliile de aur, impunându-se în fața Greciei, Italiei și Olandei. De atunci au mai avut loc încă 27 de ediții iar Grecia a câștigat aurul de 17 ori.

În acest an, Turneul Internațional Acropolis a avut o semnificație specială deoarece, în curând, va începe Campionatul Mondial de Baschet, găzduit de China. Așadar, niciuna dintre cele patru selecționate prezente în capitala Greciei nu au tratat competiția ca pe una amicală.

Vineri, 16 august, Serbia a învins-o pe Turcia, scor 87-72, în timp ce Grecia a trecut destul de ușor de Italia, scor 83-63. În următoarea zi, formația antrenată de Aleksandar Djordjevic a reușit o prestație excelentă împotriva Italiei, câștigând la o diferență de 32 de puncte (96-64). În cel de-al doilea meci din OAKA Arena, Grecia a învins-o pe Turcia, scor 84-70, grație unui ultim sfert foarte bun.

Datorită rezultatelor înregistrate în primele două zile, partidele de duminică au putut fi considerate drept „finala mică” și „finala mare”. Turcia și-a adjudecat confruntarea pentru poziția a treia, învingând-o la două puncte pe Italia, scor 72-70. Cu toate acestea, cel mai așteptat meci al serii a fost cel dintre Grecia și Serbia.

Gazdele au început mai bine disputa și au câștigat primele două sferturi, conducând la pauză la o diferență de șapte puncte: 38-31. În opoziție, repriza secundă a fost dominată de oaspeți, care au profitat de breșele din defensiva elenă. Bogdan Bogdanovic și Nemanja Bjelica au făcut un joc excelent și au readus-o pe Serbia la conducere. În fața a 18.000 de suporteri, Thanasis Antetokounmpo a marcat o triplă în ultimele secunde și a dus partida în prelungiri.

Acolo, sârbii au jucat mai bine, atât în defensivă, cât și în ofensivă, și au reușit astfel să se impună. Serbia a câștigat cu 85-80 și a cucerit medaliile de aur, învingând-o pe Grecia fără a beneficia de aportul lui Nikola Jokic și a lui Boban Marjanovic. Așadar, selecționata ex-iugoslavă demonstrează că este una dintre naționalele cu cele mai mari șanse de medalii la Campionatul Mondial, ce va începe în 31 august.

Principalii marcatori din tabăra învingătoare au fost: Bogdan Bogdanovic (28 de puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive), Nemanja Bjelica (18 puncte, 14 recuperări, 4 pase decisive) și Nikola Milutinov (14 puncte, 4 recuperări). De partea cealaltă, s-au remarcat: Giannis Antetokounmpo (20 de puncte), Thanasis Antetokounmpo (17 puncte, 5 recuperări), Nick Calathes (15 puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări) și Ioannis Bourousis (10 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive).

*foto: eurohoops.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!