Stiri

Adam Silver a vorbit despre cum va arăta NBA în anul 2030

David Istrate

David Istrate
16.02.2019

Vineri, 15 februarie, în Charlotte, Carolina de Nord, a avut loc NBA Tech Summit, un eveniment dedicat celor pasionați de inovații în sport, media și tehnologie. Acolo au participat mai multe personalități din lumea sportului, precum Michael Jordan, Michael Wilbon, Randall Stephenson și Adam Silver, comisarul NBA.

Printre subiectele discutate la acest summit s-au numărat: evoluția pariurilor în sporturile americane, influența media asupra vieții unui atlet de performanță, influența tehnologiei asupra modului prin care liderii abordează subiectul inovației și felurile prin care tinerii din ziua de azi pot fi motivați. Chiar dacă toate aceste teme sunt interesante, momentul cel mai important pentru fanii NBA a avut loc atunci când pe scenă a urcat Adam Silver. Comisarul ligii nord-americane de baschet a prezentat câteva din tehnologiile care vor fi introduse până în 2030.

Prima inovație este tricoul de baschet căruia poți să îi schimbi numărul și numele direct de pe telefon. Adam Silver a exemplificat practic acest lucru, schimbând un maieu cu Steph Curry într-unul cu Michael Jordan. Un alt aspect menționat de Silver s-a legat de modul în care suporterii vor putea intra în arene în anul 2030. Conform comisarului NBA, peste 10 ani fanii vor putea intra la meciuri fără să mai folosească un bilet ci doar prin tehnologia de recunoaștere facială. De asemenea, hologramele vor lua locul mascotelor și experiența jocului va putea fi oferită în funcție de profilul tău. Nu, în ultimul rând, cei ce nu reușesc să ajungă la arenă vor putea urmări partida de baschet prin intermediul altor suporteri prezenți în sală, dacă aceștia beneficiază de niște ochelari speciali de la Google.

Așadar, se prevăd schimbări majore în următorii 10 ani și chiar dacă acestea par spectaculoase, deocamdată nu ne putem da seama în ce fel ar putea contribui la dezvoltarea jocului de baschet. În acest moment, nu vedem niciun beneficiu pe care schimbarea numărului și al numelui de pe tricou l-ar putea avea. Poate oficialii NBA se gândesc la suporterii care schimbă echipele pe care le susțin în funcție de cine câștigă și atunci vor să le ofere posibilitatea de a-și schimba tricoul chiar la pauza meciului. O altă variantă pe care am auzit-o este că această inovație va fi adăugată pentru jucătorii ce sunt transferați foarte des.

Lăsând gluma la o parte, aceste anunțuri făcute de Adam Silver arată tot mai mult direcția în care se îndreaptă NBA. Este cunoscut faptul că societatea americană este una de consum, reușind să influențeze astfel întreaga lume, și astfel totul trebuie făcut în așa fel încât să mulțumească consumatorul. Trăim într-o perioadă în care suporterii pot să privească partidele de pe marginea terenului, pot să insulte jucătorii fără niciun efect, în timp ce orice răspuns al acestora este taxat cu mii de dolari. Nu ne rămâne decât să așteptăm și să vedem ce consecințe vor avea toate aceste inovații asupra sportului și asupra sportivilor.

*foto: Jayne Kamin-Oncea/Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!