Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Agronomia, Rapid și CSM Târgu Mureș găzduiesc vineri primele meciuri din retur în grupa valorică B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.11.2018

Vineri sunt programate cele trei partide ale etapei care deschide returul în grupa valorică B din Liga Națională de Baschet Feminin. Două dintre aceste meciuri se dispută în capitală, iar al treilea va opune cele două formații înființate în acest an, CSM Târgu Mureș și CSM Alexandria.

Duelul dintre Agronomia București și CSU CSM Oradea deschide vineri, de la ora 15:00, runda a 8-a din grupa valorică B, prima din retur. Cele două echipe se vor întâlni de două ori în mai puțin de o săptămână, urmând să dispute restanța din prima etapă a campionatului, în 14 noiembrie, la Oradea. Bucureștencele se bazează doar pe jucătoare autohtone, cu Chițanu principala marcatoare (18,4 puncte/meci), în timp ce orădencele au și două straniere în lot, printre care coșghetera Pfirman (13,5 puncte/meci).

CSU CSM Oradea vine după două înfrângeri, la trei puncte acasă cu Rapidul și la 25 la Târgu Secuiesc. Bihorencele au un bilanț de 3 succese și 2 înfrângeri după ce au primit victoria la masa verde în deplasarea de la Constanța. În clasamentul de pe site-ul federației, bihorencele apar cu acest bilanț, dar cu 7 puncte. Agronomia a pierdut ultimele trei partide disputate, ultima în deplasare la Târgu Mureș, și are 2 succese și 3 eșecuri. În ultimele două sezoane au fost confruntări directe în Liga 1, în faza semifinală. Bucureștencele s-au impus în trei din cele patru dueluri. În stagiunea precedentă cele două echipe și-au împărțit victoriile, impunându-se de fiecare dată formația vizitatoare. Orădencele au câștigat cu 71-65, iar Agronomia, cu 89-73.

CS Municipal Târgu Mureș primește de la ora 17:00 vizita celeilalte formații nou-înfințate, CSM Alexandria. Mureșencele au rămas lider solitar în grupa B, cu 10 puncte, după ce Phoenix Știința Constanța a pierdut la masa verde 2 puncte. CSM are un bilanț de 4 victorii și 2 înfrângeri, ambele în deplasare. Formația pregătită de Ionel Brustur s-a impus în meciul din weekend cu 77-64 acasă cu Agronomia. CSM Alexandria a jucat atunci la U18, iar astăzi a disputat restanța din etapa a 4-a cu ACS KSE Târgu Secuiesc, pierdută cu 41-64.

Este o diferență importantă de experiență între cele două echipe, cu mureșencele având în lot jucătoare cu destule sezoane în primul eșalon. Americanca Robinson este lidera echipei la toate capitolele importante, având 18,8 puncte/meci. Teleormănencele au optat pentru un lot format aproape în întregime din junioare și nu au simțit încă gustul victoriei în grupa valorică B, după cinci partide. Mazilu are cea mai bună medie de puncte, 15,3. Cele două echipe s-au întâlnit și la finalul lunii trecute, când CSM Târgu Mureș s-a impus la Alexandria cu 57-49.

Rapid București și Phoenix Știința Constanța încheie etapa a 8-a din grupa B, de la ora 19:30.  Cele două echipe sunt despărțite de un punct în clasament, cu 9 în dreptul bucureștencelor (3 victorii/3 înfrângeri) și 8 pentru constănțence (4 victorii și înfrângerea la masa verde pentru că au folosit o jucătoare înainte să plătească amenda de la tehnic). Phoenix Știința vine după trei meciuri pe propriul teren. În ultima zi din octombrie câștiga acasă cu CSM Târgu Mureș, cu 73-61. Rapidul a reușit să lege două victorii, în ultima etapă, la Oradea, a fost 73-70 pentru alb-vișinii.

Ambele echipe au în lot jucătoare experimentate. Stănici (Diaconu) este cea mai bună marcatoare a feroviarelor, cu 18,2 puncte/meci. Formația de la malul mării este singura care are în componență numărul maxim de straniere în grupa valorică B, 3. Erak este coșghetera echipei cu 15,4 puncte/partidă. În tur s-a impus Phoenix Știința cu 73-57. Au fost trei confruntări directe și în sezonul trecut, în Liga 1, adjudecate de constănțence.

ACS KSE Târgu Secuiesc este echipa care stă în această rundă. Campionatul va lua o pauză pentru meciurile naționalei de senioare din 17 și 21 noiembrie. Până atunci mai sunt programate două partide în grupa valorică B. În 12 noiembrie se întâlnesc Rapidul și Alexandria, într-un meci din etapa a 10-a, iar în 14 este programată restanța din prima etapă, dintre CSU CSM Oradea și Agronomia București.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!