Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aleksandar Rasic: „În acest moment nu pot face prea multe pentru recuperarea mea”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.07.2017

Aleksandar Rasic și-a prelungit înțelegerea cu U-Banca Transilvania Cluj și pentru sezonul 2017-2018 chiar dacă nu se știe cu siguranță momentul în care va reveni pe teren și va fi apt 100% de joc. Pion de bază al formației pregătite de Mihai Silvășan în stagiunea precedentă, fundașul sârb a suferit o accidentare gravă, ruptură de tendon achilian, în semifinala cu CSM CSU Oradea, fiind indisponibil pentru restul play-off-ului. 

Acum, la mai bine de o lună și jumătate de la nefericitul eveniment, Rasic a oferit un scurt interviu site-ului oficial al U-BT Cluj, acolo unde a vorbit despre situația sa actuală din punct de vedere medical. 

„În acest moment nu pot face prea multe pentru recuperarea mea, încă trebuie să port acea orteză tip cizmă, însă sper ca în 3-4 săptămâni să o scot. Îmi mișc degetele și piciorul câte puțin, în fiecare săptămână scot câte un branț, astfel încât unghiul labei piciorului se tot apropie de normal. Așa e procedura. Doctorii se feresc să facă pronosticuri, întrucât la acest tip de accidentare perioada de recuperare depinde de la individ la individ, nu este un standard. În mod normal, perioada de revenire este între șase și nouă luni de la operație”, a precizat baschetbalistul. 

Rămâne de văzut dacă sportivul sârb va reuși să revină pe parchet până la meciurile din preliminariile Champions League, clujenii urmând să-și afle adversarii în data de 11 iulie. U-BT va juca două tururi preliminarii pentru a se califica în sezonul regulat, aspect despre care a vorbit la rândul său și Rasic. 

„Va trebui în primul rând să ne calificăm în sezonul regulat, pe urmă vom vedea ce va fi. Încă este, totuși, prea devreme să vorbim despre șanse de calificare, întrucât echipele nu și-au completat efectivele, încă se mai fac transferuri. Vom vedea la momentul startului competiției, doar atunci vom putea spune care sunt șansele”, a concluzinat acesta, citat de u-bt.ro. 

Aleksandar Rasic a marcat coșurile decisive care au adus Clujului trofeele din Cupa României și SuperCupa României, fiind de asemenea extrem de important și în LNBM, fiind însă oprit de respectiva accidentare. Toate cifrele acumualte de Rasic în sezonul 2016-2017 în România pot fi consultate AICI

*Foto: Mircea Roșca @sportpictures.eu

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    opinie
    la ce inseamna o ruptura de tendon ahilian, la varsta lui si la nivelul de stress la care va supus acel tendon cusut la fiecare plecare de pe loc, cred ca cel mai optimist scenariu este cel in care Sasha poate reveni pe parchet pe final de retur - a doua faza a sezonului, ca sa poata intra intr-o oarecare forma care sa ii permita sa ne ajute in play-off.
    Mai devreme eu nu cred ca are rost sa il asteptam si ar fi o prostie sa fie fortat si sa se rupa din nou...

    cu 6 ani în urmă (06.07.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257 :

    well...
    oricat de simpatic mi-ar fi sarbul ... din pacate o astfel cam pune capat unei cariere ... oricum experienta luine bine venita si fara sa joace :)

    cu 6 ani în urmă (07.07.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silverzeus :

    no prob
    ....Rudy Gay tocmai a semnat cu Spurs (vanat fiind si de alte forte din nba) si vine dupa o astfel de accidentare (si Spurs are very happy about him)......si crezi ca Rasic o sa aibe probleme in romanica

    cu 6 ani în urmă (07.07.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!