Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aleksandar Rasic și Maksym Pustozvonov se alătură lui U BT Cluj-Napoca

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.07.2016

U BT Cluj-Napoca a anunțat în cursul zilei de astăzi (08.07) două transferuri. Formația clujeană s-a înțeles cu Aleksandar Rasic și Maksym Pustozvonov, doi jucători care au evoluat și în stagiunea precedentă în Liga Națională de Baschet Masculin.

Aleksandar Rasic a început sezonul 2015/2016 alături de Steaua CSM EximBank și l-a încheiat în Serbia la Mega Leks, după o perioadă petrecută în Turcia la Turk Telekom. Ajuns la 32 de ani, Aleksandar Rasic este un jucător de poziția 2, ce măsoară 1.95 metri. La Steaua, Aleksandar Rasic a bifat 9 partide în LNBM, cu medii statistice de 11.1 puncte, 4.2 pase decisive și 2.7 recuperări. Tot alături de formația militară, jucătorul sârb a strâns 9 partide și în EuroCup, în care a totalizat medii de 9.9 puncte, 4.2 pase decisive, 2.3 recuperări și 1.0 intercepții. În cariera sa, Aleksandar Rasic a trecut pe la echipe importante, cum sunt Partizan Belgrad, Alba Berlin, Efes Pilsen, Dynamo Moscova, Lietuvos Rytas sau Montepaschi Siena.

Al doilea jucător anunțat de U BT Cluj-Napoca, Maksym Pustozvonov, vine de la BCM U Pitești, echipă pentru care a evoluat în sezonul 2015/2016. În vârstă de 29 de ani, jucătorul ucrainean evoluează pe poziția 3. În stagiunea precedentă el a bifat 26 de partide în Liga Națională de Baschet Masculin cu medii de 12.4 puncte, 2.9 recuperări și 1.0 pase decisive. În cariera sa, Pustozvonov a jucat numai în țara natală până la venirea în România. El a trecut pe la BC Kiev, Azovmash Mariupol, BC Donetsk, Budivelnyk Kiev și Dynamo Kiev.

U BT Cluj-Napoca a fost una dintre cele mai active echipe pe piața transferurilor și a ajuns deja la 5 jucători străini înregimentați. Clujenii se vor baza în sezonul viitor pe serviciile lui Kyndall Dykes, Filip Adamovic, Ousmane Barro și a jucătorilor autohtoni Rolland Torok, Vlad Moldoveanu, Nandor Kuti și Tudor Jucan.

foto. gettyimages.com

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    cj
    2 transferuri interesante, se pare ca deja avem formata echipata pt sezonul viitor.

    cu 7 ani în urmă (08.07.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    In urma transferului lui Rasic cred ca Pasalic o sa plece.
    Sincer parerea mea e ca o sa mai transferam un jucator strain (in cazul in care Kalnicenko nu ramane).

    cu 7 ani în urmă (08.07.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    mno
    era mai bun runskauskas. dar merg si astia. si sunt curios ce treaba va face silvasan ca principal...

    cu 7 ani în urmă (09.07.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257 :

    mno
    io il prefer pe rasic :) ... si impreuna nu mergeau ca nu-s destule aruncari care sa le distribui intre dykes, adamovic, rasic, runkauscas (vlad nu consuma multe :p)

    cu 7 ani în urmă (09.07.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!