Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aleksandar Rasic: „Ne putem aștepta la lucruri noi de la ei, dar și de la noi după această pauză”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.03.2019

U-BT Cluj găzduiește marți, de la ora 19, confruntarea cu BC CSU Sibiu, care va decide prima clasată la finalul turului din Grupa Roșie a LNBM. Căpitanul clujenilor, Aleksandar Rasic, a prefațat derby-ul în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a vorbit despre schimbările din cele două echipe, presiune, dar și despre aportul fanilor.

„Vine aici una din cele mai bune echipe din campionat în acest moment. Am jucat două meciuri cu ei și a fost foarte greu, foarte interesant. Cred că acum va fi la fel. Avem câteva schimbări, achiziții noi, accidentări noi, din păcate. Ei au un jucător nou, astfel că după această pauză ne putem aștepta la lucruri noi de la ei, dar și de la noi. Ce putem face în acest moment este să încercăm să ne concentrăm pe jocul nostru, pe lucrurile pe care le-am exersat în aceste săptămâni de pauză, să încercăm să câștigăm acest meci și să încercăm să rămânem în lupta pentru primul loc înainte de play-off, acesta este obiectivul nostru acum.

Pentru unii băieți este presiune, pentru unii este bucurie. Pentru mine este bucurie. Sigur că este presiune, fanii vor să câștigăm aceste meciuri importante, noi vrem să câștigăm, antrenorul, toată lumea vrea să câștige. Este puțin greu la început, dar când mergi în teren uiți de tot și doar lupți să câștigi meciul. Desigur că vom încerca să facem asta din nou”, a declarat Aleksandar Rasic.

Căpitanul alb-negrilor a înscris 21 și 15 puncte pentru U-BT în confruntările cu BC CSU Sibiu din prima fază a sezonului regulat, când de fiecare dată s-au impus gazdele. Clujenii au câștigat acasă meciul care a încheiat prima fază a sezonului regulat, scor 84-80, cu o revenire spectaculoasă în sfertul patru.

Aleksandar Rasic a vorbit despre integrarea noilor jucători, după ce U-BT i-a adus pe Alhaji Mohammed și Nana Foulland în pauza pentru naționale.

„Până acum e bine. Nu am avut așa de multe antrenamente împreună. Omul mare (n.r. Foulland) a venit acum vreo 2 zile, dar încearcă să se integreze. Noi încercăm să îl ajutăm. Acum putem să încercăm mai mult să ne concentrăm pe apărarea noastră, pe combativitatea noastră. Este mai ușor să joci decât să te gândești prea mult la ofensivă. O să avem nevoie de un pic de timp pentru a îi implica, dar întotdeauna putem să luptăm mai mult. Asta vom încerca să facem acum, în acest meci”, a adăugat Rasic.  

Acesta a fost întrebat dacă va fi un meci între cele mai bune echipe din campionat în acest moment și a vorbit și despre noul jucător al sibienilor, Daniel Ewing.

„În acest moment cred că suntem în cele mai bune poziții, poate în cea mai bună formă, dar mai sunt câteva echipe în campionat care pot să se implice. Am jucat de câteva ori împotriva lui Daniel Ewing când jucam în Liga VTB și este un jucător foarte bun. Nu știu în ce formă este el acum, vom vedea. Dar înainte, din ce știu, este un jucător foarte bun și experimentat, poate să îi ajute mult”.

În final, Aleksandar Rasic a vorbit despre importanța sprijinului venit din tribună și speră la o sală plină pentru duelul de marți.

„Foarte importanți. Și ei vor avea mulți fani și noi întotdeauna avem o sală plină și sper că vor veni în număr mare, la fel ca data trecută, și ne vor ajuta să câștigăm pentru că în momentele proaste ale jocului înseamnă foarte mult când auzim că oamenii sunt alături de noi, ajută foarte mult. În special la ultimul meci ne-au ajutat foarte mult la final. Sper că și acum sala va fi plină”.

U-BT Cluj și BC CSU Sibiu joacă marți, de la ora 19:00, la BT Arena. Partida va fi transmisă pe Digi Sport 4.

*foto: Manases Sandor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!