Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aleksandar Rasic: „Voi veni să vizitez echipa și oamenii din Cluj, cu siguranță”

David Istrate

David Istrate
26.05.2019

Aleksandar Rasic: „Voi veni să vizitez echipa și oamenii din Cluj, cu siguranță”

Duminică, 26 mai, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a găzduit confruntarea dintre formația locală și SCM Universitatea Craiova. U-Banca Transilvania s-a impus cu scorul de 89-82 și s-a apropiat la o singură victorie de obținerea medaliilor de bronz.

Studenții au jucat această partidă fără Mihai Silvășan, după ce acesta și-a dat demisia la finalul duelului cu CSM CSU Oradea de luni, 20 mai, în care trupa sa a fost eliminată din cursa pentru titlu. De aceea, în întâlnirea cu SCM U Craiova, echipa clujeană a fost condusă de pe bancă de „Bobo” Pintea. Acesta a avut o scurtă declarație la finalul jocului câștigat de elevii săi.

Nu le avem încă (n.r. medaliile de bronz), dar un singur lucru vreau să spun: mă bucur că am câștigat acest meci și că am reușit să facem un meci cât de cât bun la, poate, ultimul meci al lui Raske de pe terenul nostru. Mă bucur că acest joc a fost încununat cu o victorie. În rest, n-am ce să spun despre acest meci.”

Primul meci al finalei mici a avut și o semnificație specială, fiind probabil ultima partidă de pe teren propriu pentru Aleksandar Rasic, căpitanul lui U-BT Cluj-Napoca. Acesta a fost emoționat de modul în care fanii clujeni și-au luat rămas bun.

Da, e frumos. Acei oameni care au venit astăzi sunt aceiași care ne-au susținut în toate cele trei sezoane petrecute de mine aici. A fost emoționant pentru mine. Sperăm să fie ultimul meci, nu? Toată lumea spune că e ultimul, dar mai este un joc și trebuie să stăm concentrați și să câștigăm acolo pentru a termina sezonul.”

În cazul în care SCM U Craiova se impune în Bănie, confruntarea decisivă va avea loc la Cluj-Napoca, iar Rasic va putea fi văzut din nou în BTarena. De aceea, l-am întrebat pe veteranul în vârstă de 35 de ani dacă nu i-ar plăcea să mai joace un meci la Cluj. Ne-a răspuns însă Dorin Pintea, care a declarat că el nu își dorește.

Eu nu vreau.”

Apoi și-a spus părerea și Aleksandar Rasic, care speră ca echipa sa să cucerească cât mai rapid medaliile de bronz.

Domnul antrenor nu vrea și nici Mircea (n.r. Cristescu) nu vrea. Ar fi frumos, desigur, dar întotdeauna e bine să câștigi cât de repede se poate. Sperăm să învingem și să terminăm sezonul într-o notă pozitivă, să zicem, chiar dacă e finala mică, așa cum îi ziceți aici.”

În continuare, sportivul sârb a dezvăluit câteva din planurile pe care le are după retragere, susținând că se va ocupa de copiii săi. În același timp, Rasic promite că se va întoarce la Cluj-Napoca de fiecare dată când va avea ocazia.

Da, am planuri. M-am pregătit puțin înainte deci am ceva în minte. Nu vă spun ce dar voi fi ocupat. Nu prea mult, voi avea mult timp liber, însă mă voi ocupa să îmi cresc copiii, care sunt cei mai importanți pentru mine, așa cum am spus de câteva ori. De asemenea, voi veni aici în Cluj, în vizită, de multe ori. Am aici prieteni și în afara baschetului, în afara echipei. Prieteni foarte buni, nu doar prieteni. Voi veni să vizitez echipa și oamenii din Cluj, cu siguranță.”

La final, Aleksandar Rasic a avut un mesaj pentru suporterii lui U-BT Cluj-Napoca.

Vreau să le mulțumesc. Au fost extraordinari la fiecare partidă, mai ales cei ce au fost astăzi. Acestora vreau să le mulțumesc. Vreau să le spun să susțină această echipă. Această formație are un viitor bun și sper să vină într-un număr cât mai mare. Chiar dacă uneori rezultatele nu sunt prea bune, trebuie să vină și să încurajeze echipa pentru că U este o familie mare. De aceea, trebuie să avem fani extraordinari la fiecare confruntare. Pentru că atunci, clubul va fi și mai mare. Mulțumesc, vă mulțumesc din nou!”

Următoarea întâlnire dintre cele două adversare are loc joi, 30 mai, de la ora 19:00, în direct pe FRBTV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Respect
    Rasic!
    Un jucator cum mai rar am vazut la Cj si un caracter deosebit

    cu 4 ani în urmă (26.05.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Mulțumim
    Atât îmi rămâne de spus. Un MULȚUMESC. Să fi iubit

    cu 4 ani în urmă (26.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!