Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aleksandar Rasic ar putea juca la București, împotriva Politehnicii Iași

David Istrate

David Istrate
29.01.2018

Clubul clujean a anunțat, prin intermediul site-ului oficial, că Rasic a fost inclus în lotul jucătorilor care vor pleca la București și urmează să se decidă dacă acesta va și juca. 

În sezonul precedent, după o serie ușoară cu SCM U Craiova în sferturile de finală, U-BT Cluj-Napoca a întâlnit-o mai departe pe CSM CSU Oradea. Clujenii au câștigat primele două partide pe teren propriu, dar apoi au cedat în următoarele două. În meciul 4, cu 3 minute înainte de final, Rasic a încercat să pătrundă înspre coș, iar pe baza oboselii acumulate, tendonul ahilian a cedat și liderul clujenilor a fost nevoit să părăsească terenul.

Fostul jucător din naționala Serbiei a fost operat în țara sa natală, iar apoi a urmat o lungă perioadă de recuperare. În 5 ianuarie Rasic a revenit la Cluj-Napoca unde și-a continuat pregătirea împreună cu componenții staff-ului clujean. Acum, după 3 săptămâni, recuperarea se apropie de final, prin urmare Rasic va face deplasarea la București alături de coechipierii săi. Căpitanul clujenilor a oferit o declarație despre situația sa, dar și a echipei.

„Recuperarea merge bine, dar este nevoie de timp pentru că este cea mai dificilă accidentare din sport. Am început cu alergări ușoare, iar acum lucrez la pregătirea fizică și, bineînțeles, la aruncări. Vom vedea cum va reacționa piciorul. Și echipa este bine, băieții arată bine pe teren, luptă pentru fiecare minge, se ajută în teren, ceea ce este cel mai important lucru. Am avut câteva schimbări în lot până acum, iar eu sper să revin cât mai repede în teren. Cred că vom arăta tot mai bine pe măsură ce înaintăm în sezon”, conform site-ului oficial al lui U-BT Cluj-Napoca. 

De asemenea și Adrian Resteman, kinetoterapeutul campioanei en-titre și al naționalei României, s-a arătat mulțumit de progresele făcute. 

„Aleksandar Rašić a progresat foarte mult în ultima perioadă, mai mult chiar decât mă așteptam. Operația a decurs bine, tendonul arată foarte bine. El lucrează acum la pregătirea fizică, alături de specialiștii clubului nostru”

Nicolae Foalea, preparatorul fizic al echipei a dat mai multe detalii cu privire la modul în care fundașul clujenilor se recuperează. 

„Aleksandar Rašić a făcut, de când a venit din Serbia, antrenamente de forță, alergări, viteză, agilitate. Ne bucură faptul că nu mai resimte dureri în urma operației și a recuperării, e un lucru important care ne dă speranțe”

Aleksandar Rasic a fost unul din cei mai buni jucători ai echipei sale în sezonul precedent. Sportivul de 33 de ani a fost în mai multe ocazii omul decisiv al clujenilor. Reamintim Supercupa României de la Oradea, când Rasic a marcat coșul victoriei în ultima secundă și Cupa României de la Sibiu, când același jucător a înscris cu 5.7 secunde înainte de final.

Meciul împotriva Politehnicii Iași va avea loc sâmbătă 3 februarie, de la ora 17:00, la Arena de Baschet din București.

*foto: Mircea Roșca @sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Doamne ajuta
    sa fie sanatos. Sper sa nu grabeasca nimeni lucrurile inutil. Asa cum zice si in articol, e cea mai capricioasa accidentare din sport. Sa fie bine!

    cu 6 ani în urmă (29.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!