Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aleksandar Rasic se retrage din baschet la finalul acestui sezon

David Istrate

David Istrate
25.05.2019

Aleksandar Rasic se retrage din baschet la finalul acestui sezon

Luni, 20 mai, U-BT Cluj-Napoca a fost învinsă de CSM CSU Oradea cu scorul de 91-86 și astfel formația clujeană a fost eliminată din cursa pentru titlul de campioană a Ligii Naționale. Odată cu această înfrângere, trupa pregătită de Mihai Silvășan a ratat principalul obiectiv al acestui sezon, rămânând să lupte pentru medaliile de bronz.

Chiar dacă nici anul trecut U-BT Cluj-Napoca nu a reușit să se califice în ultimul act al campionatului, situația din acest sezon pare mai dificilă. După partida de la Oradea, Mihai Silvășan și-a prezentat demisia din funcția de antrenor principal al studenților, iar astăzi, 25 mai, clubul ardelean a anunțat retragerea căpitanului Aleksandar Rasic. Modul în care a fost făcut acest anunț a fost unul special. Pe site-ul lui U-BT Cluj-Napoca a fost publicată o scrisoare de mulțumire adresată veteranului născut în Sabac, Serbia. În aceasta, cititorii au putut rememora întreaga carieră a lui Aleksandar Rasic, jucător cu o vastă experiență în baschetul de nivel înalt.

În același timp, retragerea acestuia nu vine ca o surpriză. În urmă cu aproape o lună, Rasic a acceptat să ofere un interviu exclusiv pentru Total Baschet în care mărturisea că se gândește serios că acesta va fi ultimul său sezon. Motivele invocate de baschetbalistul ce a jucat în trecut la Partizan Belgrad, Alba Berlin sau Efes Pilsen aveau legătură cu familia sa. Iată ce declara Aleksandar Rasic:

Uh, eu mă gândesc să mă retrag din sezonul următor. Acestea sunt gândurile mele. Așa mă gândeam că acesta va fi ultimul meu an. Dacă aș continua să joc, fie aș merge acasă, fie aș sta în Cluj, acestea sunt singurele variante. În special, datorită copiilor mei. Fiica mea va intra în clasa întâi în toamnă și nu vor mai putea să mă viziteze decât în vacanțe. Sau aș fi nevoit să călătoresc eu însă dacă avem două meciuri pe săptămână acest lucru nu este posibil. De aceea, am simțit că a venit timpul să mă sacrific și eu puțin, știi? Probabil că fizic și mental aș putea să mai joc, chiar mă simt bine. Însă atunci când mă gândesc la copii și că nu voi mai putea petrece așa de mult timp cu ei tind să renunț la baschet. Dar depinde de ce facem anul acesta, dacă pierdem sau câștigăm. Vreau să mă retrag cu un titlu de campion. Deci, aceasta este marea întrebare.”

Așadar, chiar dacă Aleksandar Rasic nu a avut ocazia în acest sezon să devină campion din nou, acesta a luat decizia de a renunța la baschet, simțind că a venit timpul să se sacrifice de dragul familiei. În trei sezoane petrecute la U-BT Cluj-Napoca, jucătorul de 35 de ani a avut medii de 11 puncte, 2.3 recuperări și 3.1 pase decisive.

Dincolo de acestea, fanii clujeni își vor aminti mereu de coșul marcat de Aleksandar Rasic în ultima secundă a primului meci oficial jucat de acesta pentru U-BT Cluj-Napoca și de cele cinci puncte reușite de acesta în ultimul minut al finalei Cupei României din 2017, împotriva lui BC Mureș. În același timp, cu siguranță, căpitanul echipei de pe Someș a cucerit respectul și admirația nu numai a suporterilor lui U-BT Cluj-Napoca, ci și a celor ce susțin alte echipe.

Pe această cale, redacția Total Baschet îi transmite lui Aleksandar Rasic toată aprecierea și stima și speră ca acesta să aibă parte de o tranziție cât mai ușoară spre următoarea etapă a vieții sale, una fără antrenamente și meciuri în fiecare zi.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!