Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aleksandar Todorov: „Recuperările și șuturile de trei puncte au fost factori cheie să obținem această victorie”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.05.2019

SCM U Craiova a preluat conducerea cu 2-1 în seria din primul tur de play-off cu SCM Timișoara. Oltenii s-au impus cu 90-78 pe terenul bănățenilor în meciul trei. Elevii lui Aleksandar Todorov au avut 52% la șuturile de la distanță (14/27) și au reușit 42 de recuperări față de 31 ale gazdelor. Antrenorul oltenilor crede că presiunea a fost pe echipa gazdă și că nu este nimic încheiat.

„A fost o victorie importantă pentru noi, dar, desigur, este doar o singură victorie și ai nevoie de 3 ca să avansezi în play-off. Așa că nimic nu este încă terminat, trebuie să ne concentrăm și trebuie să abordăm meciul de vineri la fel cum l-am abordat pe cel de azi. Am avut o seară bună de șut, am terminat meciul cu 52% la triple. Am avut cu 11 recuperări mai mult ca ei, am avut mai multe assist-uri. Recuperările și șuturile de trei puncte au fost doi factori cheie să obținem această victorie. Am jucat împotriva unor jucători foarte buni, o echipă cu un management foarte bun. Asta face victoria noastră și mai valoroasă”, a declarat Aleksandar Todorov la conferința de presă de după meci.

SCM U Craiova s-a confruntat cu probleme din cauza greșelilor personale, mai ales la jucătorii autohtoni. Antrenorul oltenilor spune că numărul faulturilor a afectat nivelul de agresivitate din apărare după pauza mare și formația sa a ratat ocazia să se ducă la o diferență din două cifre din sfertul trei.

„Am avut probleme mari în prima repriză, când 10 din 15 faulturi au fost la jucătorii noștri români. La pauza mare l-am avut pe Ionescu cu 4, iar Casale și Fraseniuc cu 3 faulturi. Imediat ce jocul a continuat, în repriza secundă, Porter și Koreniuk au făcut al 3-lea fault, dar ne-am descurcat și nimeni n-a ieșit cu 5 greșeli personale.

Faulturile au fost un factor important, în special în sfertul 3, când cred că am avut câteva oportunități să ne ducem la diferențe mai mari. Dar a trebuit să jucăm la un nivel mai puțin agresiv decât normal și acela a fost motivul pentru care nu ne-am dus la un avantaj de două cifre încă din sfertul trei, când am avut acea ocazie, când am mers la 7 puncte în față și am avut două posesii”, a mai spus Todorov.

Acesta a lăudat prestația tânărului Dragoș Diculescu. Acesta a fost printre cei mai buni marcatori ai gazdelor, la egalitate cu noul căpitan Nikola Pesakovic. Românul a încheiat partida cu 16 puncte, având 5 reușite de la distanță din 7 încercări în 35:07 minute.

„Nu trebuie uitat meciul foarte bun al lui Dragoș Diculescu, care a fost cel care chiar ne-a surprins azi. Nu a avut doar o zi foarte bună de șut, dar și un efort defensiv foarte bun. Este bine când vezi 5/7 la trei puncte, când vezi un jucător tânăr ca Diculescu să joace la acest nivel, în acest meci important în care presiunea mai mare era în tabăra Timișoarei, mai ales după victoria din primul meci, de la Craiova. Felicitările mele pentru performanța lui”, a adăugat antrenorul oltenilor.

Tehnicianul a vorbit și despre presiune, care crede că va fi tot pentru timișoreni la meciul de vineri, în timp ce SCM U Craiova are și opțiunea meciului 5 pe propriul teren.

„Presiune ar fi fost pe noi dacă era 2-1 pentru Timișoara. Acum presiunea e pe ei pentru că vineri se poate încheia totul. Noi avem acum în buzunar jocul 5, care va fi la noi acasă, ceea ce e un avantaj pentru că la două zile de la meciul de vineri, ei ar trebui să se deplaseze la Craiova. În meciul 1 am avut o presiune uriașă și nu am reacționat bine la ea. Dar astăzi presiunea a fost pentru Timișoara, cu siguranță. Și cred că pentru meciul 4 presiunea va fi tot pe ei”.

Formația craioveană și-a îndeplinit deja obiectivul în acest sezon, care era obținerea unei prime victorii în play-off.

„Obiectivul pe care l-am primit de la conducere a fost să obținem o victorie în play-off, deoarece, cum știți, Craiova nu a avut niciodată o victorie în play-off. Pe măsură ce sezonul a avansat și am început să câștigăm, mai ales în prima parte a sezonului, oamenii, ca toată lumea din Balcani nu doar din România, au devenit puțin prea optimiști și nu atât de realiști. Dintr-o dată am început să aud semifinale, finale... Noi ne-am îndeplinit deja obiectivul. Tot ce facem este, practic, să depășim acele obiective și va fi pentru noi o onoare, o realizare bună și va fi distractiv să jucăm în semifinale. Dar va fi o distracție bună dacă vom reuși să ajungem în semifinale pentru că acolo presiunea va fi zero, chiar minus zero”, a concluzionat Aleksandar Todorov.

Reamintim că se joacă în sistemul 3 din 5 partide, astfel că oltenii sunt la o victorie de calificarea în penultimul act. Meciul 4 al seriei se dispută vineri, de la ora 18:00, tot la Sala Constantin Jude din Timișoara. Partida va fi transmisă în direct pe Digi Sport 3.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!