Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Alexandra Chițanu: „Suntem o echipă tânără și avem mult de muncă. De multe ori experiența face diferența”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.11.2018

CS Agronomia București joacă în acest sezon în grupa valorică B din Liga Națională de Baschet Feminin. Coșghetera Agronomiei, Alexandra Chițanu, ne-a vorbit despre prima parte a sezonului, regula jucătoarelor autohtone și importanța concursurilor de 3x3 în dezvoltarea personală.

Agronomia a început campionatul cu două victorii pe propriul teren, la trei și un punct, cu Rapid și CSM Alexandria. Au urmat cinci partide pierdute de bucureștence, astfel că au 9 puncte în clasament în acest moment.

„Prima parte pentru noi a fost una destul de bună, chiar dacă am reușit să câștigăm doar 2 meciuri la diferențe foarte mici, dar nici pe cele pierdute nu le-am cedat ușor. Noi suntem o echipă tânără și avem mult de muncă. Nu pot să spun că ne-a lipsit ceva ca să obținem mai multe victorii, dar de multe ori experiența face diferența, trebuie doar să avem mai multă încredere în noi. Singurul obiectiv pe care îl avem este să creștem de la meci la meci pentru a bifa cât mai multe victorii”, ne-a declarat Alexandra Chițanu.

Înainte de debutul în grupa B din LNBF, Agronomia a jucat în primul tur al Cupei României, cedând la 3 puncte dubla cu CSM Alexandria.

„Nu am fost dezamăgite, au fost primele meciuri în formula nouă, iar acestea ne-au ajutat să ne dăm seama unde ne aflăm ca echipă. Cupa României nu a fost un obiectiv, încercam să ne concentrăm mai mult pe campionat!”, a adăugat jucătoarea de 23 de ani.

Alexandra Chițanu a fost românca cu cele mai multe puncte înscrise în primul tur al competiției eliminatorii, cu un total de 55 de puncte. În retur a reușit 34 de puncte. În grupa B din Liga Națională, aceasta are medii de 16 puncte, 6,7 recuperări și 2 pase decisive în 34:19 minute/meci. Are o eficiență medie de 7,9 în cele 7 partide.

„Pe plan individual încerc la fiecare meci să dau tot ce e mai bun din mine pentru a ajuta echipa. Este puțin greu să  joc pe o poziție care nu îmi aparține, dar trebuie să acopăr în unele faze din poziția 4.”

Jucătoarea bucureșteană a mai evoluat în Liga Națională pentru Olimpia București și CSM Satu Mare. Aceasta ne-a vorbit despre campionat și regula cu două românce în teren pe toată durata partidei, iar în prima repriză cel puțin una trebuie să intre în categoria U23.

„Campionatul de anul acesta este unul destul de strâns, iar regula cu 2 românce în teren, din punctul meu de vedere, este una foarte bună și dă oportunitatea jucătoarelor tinere, în special, să se afirme și să progreseze cât mai mult”, a adăugat Alexandra Chițanu.

În pauza de naționale, echipele din Liga Națională de Baschet Feminin au avut o altă competiție obligatorie, Cupa României 3x3, ediția 2018-2019. Au fost patru turnee în patru zile la Arena de Baschet din capitală, iar Alexandra Chițanu a făcut parte din echipa Agronomiei la toate cele patru turnee. Aceasta a participat și la Cupa Mondială de 3x3 sub 23 de ani, din luna octombrie. În timpul verii joacă la multe turnee de 3x3.

„Pentru noi este deja o plăcere să jucăm la turneele de 3x3, fie că sunt vara sau în timpul sezonului. Este o competiție destul de dură față de 5 la 5, iar pe mine una m-a ajutat să evoluez foarte mult pe plan individual”, a adăugat Alexandra Chițanu.

CS Agronomia București își reia astăzi meciurile din campionat după două săptămâni de la restanța din prima etapă, de la Oradea. Bucureștencele joacă pentru a 4-a oară în acest sezon cu CSM Alexandria, pe terenul teleormănencelor, astăzi de la ora 18:00.

*foto: Alina Cojocaru Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!