Stiri Acvile

Alexandra Dumitrache: „A existat o dezorganizare în ceea ce privește pregătirea noastră”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.07.2014

Reprezentativa feminină de tineret a României a participat în perioada 3-13 iulie la Campionatul European U20 feminin Divizia B de la Sofia. Baschetbalistele pregătite de Dan Calancea și Monika Brosovszky-Boriga au terminat competiția cu un bilanț dezastruos, 9 înfrângeri din 9 meciuri jucate și doar 2 sferturi câștigate din cele 36.

TotalBaschet a luat legătura cu una dintre cele mai constante sportive ale României la competiția de la Sofia, Alexandra Dumitrache, pentru a explica ceea ce s-a întâmplat la sud de Dunăre. Conducătoarea de joc a spus că într-adevăr au existat anumite probleme, iar per total competiția a fost pe măsură și cele 3 echipe care au promovat în Divizia A (Germania, Ungaria și Portugalia) și-au meritat locul pe deplin.

„Explicația rezultatelor de la Sofia ar fi lipsa de concentrare și faptul că s-a cedat prea repede. Dorința de a lupta până la capăt nu s-a văzut. Nu vreau să dau vina pe nimeni și pe nimic. Într-adevăr, a existat o dezorganizare în ceea ce privește pregătirea noastră de dinaintea campionatului, însă aici nu era treaba nostră. Noi ar fi trebuit să ne focusăm mai mult pe ceea ce aveam de făcut pe teren. Cu toate că a existat acea dezorganizare, antrenorii noștri au făcut totul pentru a pregăti aceast campionat cât de bine posibil”, a ținut să sublinieze baschetbalista de 20 de ani.

„Nu pot spune care a fost cel mai bun adversar pentru că, spre surprinderea noastră, unul din cele mai bune jocuri ale noastre, a fost cel cu echipa campioană (n.r. Germania), iar după cum s-a văzut și echipa clasată pe penultimul loc (n.r. Norvegia) ne-a pus ceva probleme”, a mărturisit Alexandra pentru site-ul nostru.

Într-un final, jucătoarea originară din București a tras linie, spunând care au fost principalele minusuri ale tricolorelor la CE U20F, respectiv ce anume trebuie schimbat la nivel de naționale de juniori pentru a face ca rezultatele să apară.

„Despre minusuri aș putea să spun faptul că nu am avut determinare, ambiție și atitudine. De cealaltă parte, în opinia mea, trebuie schimbate mai multe lucruri, începând cu alimentația, vitaminizarea, refacerea și mentalitatea”, a concluzionat Alexandra Dumitrache. 

Dumitrache a jucat în toate cele 9 partide ale tricolorelor, timp în care a acumulat medii de 6.9 puncte, 3.6 recuperări, 2.9 pase decisive, 2.8 intercepții și 4.8 mingi pierdute. Din punct de vedere al procentajelor, tânăra jucătoare a terminat cu 25.0% (21/84) din interiorul semicercului, 25.0% (8/32), respectiv 75.0% (12/16) din dreptul liniei de fault. Toate aceste cifre au fost contabilizate în 35.9 minute petrecute în teren. 

*Foto: Thomas Bruning

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Realism
    Lipsa de determinare, de atitudine si de ambitie trasaturi definitorii pt tinerele jucatoare romance. Au reusit si ele sa deceleze aceste elemente definitorii fara de care mai bine TE LASI DE BASCHET. Lipsa bazei de selectie care a condus la formarea unui grup selectionat si ras-selectionat indiferent de modul in care s-au pregatit si au evoluat de-a lungul timpului este cauza principala. Majoritatea jucatoarelor au fost aduse la lot desi NICIODATA nu au manifestat : atitudine, ambitie, dorinta de victorie. Acesta este rezultatul ...... Solutia : totul trebuie inceput de jos de la minibaschet, daca ar fi cu cine...Aici ma refer la antrenori bine pregatiti, entuziasti, dispusi sa sacrifice rezultatele imediate pt a forma jucatori adevarati

    cu 9 ani în urmă (18.07.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!