Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Alexandra Dumitrache s-a alăturat Olimpiei Brașov, după retragerea echipei din Galați

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.11.2017

Olimpia Brașov a acontat-o pe Alexandra Dumitrache care a rămas fără echipă după ce Phoenix Galați s-a retras din campionat. Fundașul de 23 de ani a fost convocat în lotul lărgit al naționalei de senioare pentru dubla cu Slovenia și Franța, dar nu a rămas în lot după venirea „stranierelor”.

Dumitrache și-a făcut debutul în primul eșalon la Olimpia București, în sezonul 2008-2009. A mai jucat pentru Sportul Studențesc, foarte puțin la Universitatea Cluj, la BCM Danzio Timișoara și din 2016 a mers la Phoenix Galați.

În acest sezon fundașul a avut medii de 8,2 puncte, 2,8 recuperări, 3,4 mingi pierdute și 2,6 pase decisive în cele cinci partide din campionat, cu 33:05 minute/meci. Cea mai bună prestație a căpitanului gălățean a fost în prima etapă, cu Sirius Târgu Mureș, când a marcat 15 puncte și a oferit 4 pase decisive.

Antrenorul Olimpiei Brașov, Dan Calancea, a mai lucrat cu Dumitrache la loturile naționale și și-a dorit-o și în vară.

Galațiul s-a retras și, firesc, jucătoarele de acolo au încercat să-și găsească angajamente. Noi discutaserăm cu Dumitrache și înaintea acestui sezon. Până la urmă, transferul s-a finalizat și sunt convins că prezența ei în echipa noastră va fi un plus. Firesc, va necesita o perioadă de timp până se va acomoda cu jucătoarele din echipa noastră, dar eu sunt convins că această perioadă va fi scurtă. Am mai lucrat cu „Pici” la naționala de tineret la două campionate europene, o știu foarte, foarte bine. Este o jucătoare cu o atitudine foarte bună atât în jocuri, în antrenamente, cât și în afara terenului de joc, a declarat Dan Calancea.

Următorul meci al Olimpiei Brașov va fi duminică, în deplasare, cu CSM Satu Mare. Partida va începe la ora 15:15 și va fi transmisă pe DigiSport.

*foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!