Stiri Juniori U17 Masculin

Alexandru Vasile a fost suspendat timp de un an calendaristic și a fost exclus din corpul de arbitri

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
12.05.2017

Comisia de Disciplină a FRB și Colegiul Central al Arbitrilor de Baschet au hotărât să-l suspende pe Alexandru Vasile timp de un an calendaristic și să-l excludă din corpul de arbitri români, după ce acest a lovit un arbitru în timpul unui meci din cadrul CN U13 Masculin.

Alexandru Vasile a avut o ieșire nervoasă în timpul meciului dintre CSU Ploiești și CSS Nr. 4 București. Acesta a aruncat cu o sticlă de apă după arbitrul Vlad Crișan, după care i-a aplicat un cap în figură, așa cum Total Baschet a prezentat deja acest fapte aici. Astfel, Alexandru Vasile a primit două pedepse, una din partea Comisiei de disciplină și una din partea CCAB, după cum urmează:

Decizie Comisie de Disciplina - 12.05.2017

Comisia de disciplina intrunita in data de 12.05.2016, ora 12:00, sa analizize dosarul cauzei evenimentelor petrecute la jocul din cadrul Turneului Semifinal 4 al CN U13 masculin desfasurat in Oradea, la data de 29.04.2017 ora 19:30 intre echipele CSU Ploiesti si CSS Nr. 4 Bucuresti.
Avand in vedere inregistrarea video a jocului, rapoartele suplimentare ale arbitrilor jocului Crisan Vlad si Szabo David, precum si raportul suplimentar al comisarului jocului Radu Vaida, Comisia de Disciplina decide:
In conformitate cu art 17.1.2, lit. a, coroborat cu art 17.3.2, Comisia de Disciplina dispune suspendarea antrenorului Alexandru Cosmin VASILE pe perioda   de 1 (un) an calendaristic in perioada 12.05.2017 – 11.05.2018 din toate competitiile organizate de catre Federatia Romana de Baschet.
Decizia Comisiei de Disciplina poate fi atacata cu Apel in conformitate cu art. 18 din Regulamentul de Disciplina al FR Baschet.

Decizie CCAB din data de 10 mai 2017

In urma incidentelor petrecute la jocul de baschet dintre echipele CSU Ploiesti si CSS Nr. 4 Bucuresti, din cadrul turneului U 13, masculin, disputat in data de 29.04.2017, in localitatea Oradea, Colegiul Central al Arbitrilor de Baschet din cadrul FR Baschet a hotarat:
- excluderea din corpul de arbitri romani a domnului Vasile Alexandru Cosmin, conform Anexa RABR, Cap "J", Lit "B",  incepand cu data de 10.05.2017.

Alexandru Vasile a fost arbitru prim divizionar feminin timp de 8 opt, timp în care a bifat 122 de partide la nivel de seniori. În sezonul 2016/2017 el a oficiat în 11 partide din Liga Națională de Baschet Feminin.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bob :

    iar in acest timp
    poate aplica capete in gura din postura de parinte. Pam pam! Poate o interzicere a dreptului de a intra in sala de baschet ar fi fost mai corecta!

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sharky4 :

    Precedent
    A existat precent cu domnul Bulancea, care a primit mai puțin. E inadmisibil ce a facut Vasile, dar intr-un fel îl înțeleg! Doamne ferește sa reactionezi la nervi! :(

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Nu ai ce intelege...
    Un gest absolut cretin, ce nu ar trebui intalnit in salile de sport, cu atat mai mult cu cat era antrenorul unor copii. Nu exista circumstante atenuante, iar pedeapsa este mult prea blanda, ridicola de-a dreptul.

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!