Stiri

Alhaji Mohamed a ajuns în liga a doua din Franța

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
06.12.2018

Alhaji Mohammed își continuă cariera, chiar dacă a ajuns la vârsta de 37 de ani. „Hagi”, așa cum era alintat la Ploiești, a semnat în liga secundă din Franța cu ADA Blois. Pentru Mohammed este primul angajament al sezonului, după ce în stagiunea precedentă a evoluat în Ungaria la Alba Fehervar.

Alhaji Mohammed a semnat un contract valabil până în februarie pentru a-l înlocui la formația franceză pe Charles Abouo, accidentat. Americanul de orginie ghaneză a făcut joncțiunea cu lotul lui ADA Blois și poate debuta chiar în acest weekend în fața lui Nancy, echipa pe la care a mai trecut în cariera sa.

În sezonul precedent, petrecut la Alba Fehervar, Alhaji Mohammed a bifat 27 de prezențe cu medii statistice de 11.8 puncte, 2.7 recuperări, 2.4 pase decisive și 1.2 intercepții.

Mohammed a ajuns în Europa în 2005 când a jucat în Olanda pentru Matrixx Magic. A trecut în Germania la Paderborn Baskets în 2007. Un sezon mai târziu ajungea pentru prima dată în Franța la Limoges CSP. „Hagi” a mai evoluat pentru CE Lleida, Towzin Electric, Al Kuwait, Blancos de Rueda Valladolid. În 2013 ajungea la CSU Asesoft Ploiești, unde avea să câștige două titluri la rând în România. A revenit în Franța la SLUC Nancy și după jumătate de sezon trecea în Kosovo la Sigal Prishtina. Au urmat încă două sezoane în România la BC Mureș, ca ultimele două sezoane să le petreacă la Alba Fehervar.

ADA Blois ocupă locul 11 în clasamentul din Pro B cu 3 victorii și 4 înfrângeri. Noua echipă a lui Mohammed a obținut promovarea în sezonul precedent dar nu a primit licența pentru a evolua pe prima scenă a baschetului din Franța din cauza infrastructurii.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!