Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alhaji Mohammed: „Spuneți tuturor să nu mai vorbească despre vârsta mea pentru că este ridicol”

David Istrate

David Istrate
23.03.2019

Sâmbătă, 23 martie, U-BT Cluj-Napoca a reușit să obțină o nouă victorie în competiția internă, de data aceasta cu SCM Timișoara. Jocul a fost controlat în cea mai mare parte de clujeni, care s-au impus la o diferență de 9 puncte, scor 95-86.

Unul din principalii artizani ai victoriei gazdelor a fost Alhaji Mohammed, jucător ce a reușit cea mai bună prestație de la semnarea cu U-BT Cluj-Napoca. Sportivul în vârstă de 37 de ani a înregistrat 16 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive în 18 minute petrecute pe teren. Hagi a avut 60% la aruncările de două puncte (3/5) și tot 60% la aruncările de 3 puncte (3/5). De asemenea, acesta a marcat singura liberă de care a beneficiat.

La finalul meciului, Alhaji Mohammed a acceptat să ofere o declarație pentru site-ul nostru, vorbind la început despre confruntarea cu SCM Timișoara.

Am jucat bine în prima repriză dar am putea juca și mai bine. Mi-aș fi dorit să facem o treabă mai bună în repriza secundă atunci când am avut puțin de ritm. Antrenorul mă provoacă de fiecare dată și acesta este un lucru bun pentru că încearcă să mă facă mai bun. Cred că trebuie doar să construim ceva în fiecare meci și să continuăm să devenim mai buni și mai buni. Trebuie să lucrăm la defensiva noastră și la ofensiva noastră.”

U-BT Cluj-Napoca a obținut sâmbătă seara cea de-a 5-a victorie consecutivă. Întrebat despre forma excelentă a echipei sale și despre relațiile foarte bune de joc, sportivul deținătoarei Cupei României a declarat următoarele:

Nu știu exact. Noi ne uităm așa de mult în față ci luăm câte un joc odată. Știi motto-ul: ”One team, one goal” (n.r. ”O singură echipă, un singur obiectiv”). Noi încercăm să ne concentrăm pe ceea ce stă în fața noastră acum nu neapărat peste ceva vreme.Asta este ideea. O singură echipă, un singur obiectiv. Nu dorim să arătăm celorlalți că o persoană poate face asta sau altă persoană poate face altceva. Avem relații excelente în interiorul echipei și ne dorim să continuăm să lucrăm la asta. Să continuăm să câștigăm și să luăm fiecare joc pe rând.”

Chiar dacă Alhaji Mohammed este recunoscut drept unul dintre cei mai buni străini ce au activat vreodată în Liga Națională, acesta are mai mulți contestatari care susțin că vârsta îți va spune cuvântul în cazul lui Hagi. Baschetbalistul născut în Chicago nu a fost de-acord cu această idee, susținând că rolul său în rotația lui Mihai Silvășan este altul, nu cel de marcator. De aceea, Mohammed dorește ca fanii care susțin că acesta nu mai poate juca să se oprească din a-l critica.

Îmi zic că sunt bătrân? Asta cred despre mine? Asta este bine. Dacă asta este opinia lor atunci este ok. Pentru că ei trebuie să realizeze că eu nu am venit aici să marchez ci am venit aici să câștig. Kyndall e un marcator, Rasic e un marcator și avem și alți băieți. Eu nu sunt aici ca să îi demonstrez cuiva contrariul deci dacă oamenii vor să vorbească de vârsta mea atunci e ok. Ție ți se pare că sunt bătrân? Ok, eu nu încerc să demonstrez nimic. Noi trăim într-o lume în care totul e alb sau negru. Atunci când ești tânăr îți spun că ești prea tânăr, când ești bătrân îți spun că ești prea bătrân. Hai să fim serioși, nu este despre asta. Cel mai important e să îi ajut pe băieți să câștige. Pot să marchez 40 de puncte pe seară dar nu o să ajung la Barcelona de-aici. De aceea, îi rog pe fani să se oprească din a mai vorbi despre vârsta mea. Nu sunt aici să marchez ci să ajut echipa să câștige. Spuneți tuturor să nu mai vorbească despre vârsta mea pentru că e ridicol.”

Imediat după fluierul final, Alhaji Mohammed a avut parte de o surpriză pentru că o fană înfocată a lui U-BT Cluj-Napoca a avut un afiș prin care îl cerea în căsătorie pe jucătorul american. Acesta s-a distrat copios în urma acestui gest și a acceptat să facă o poză cu acea domnișoară.

A fost foarte amuzant. Era o fană foarte pasionată, prin urmare a fost distractiv.”


În urma acestui duel, U-BT Cluj-Napoca a obținut a 5-a victorie din Top 6 și s-a apropiat la un singur punct de liderul BC CSU Sibiu. În etapa următoare, trupa antrenată de Mihai Silvășan va avea o partidă dificilă pe terenul campioanei CSM CSU Oradea.

*foto: Arman Noemi

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    omu (inca) ii fenomenal
    pt nivelul campionatului nostru. sincer, nici nu mi-am dat seama cand a putut sa dea 16 puncte. M-am uitat acum pe statistica, a jucat doar 18.00 minute. Cum zice si el, nici nu trebuie mai mult. Daca el, KD, rasic, dorsey dau in jur de 10-12 puncte pe meci si inca unul dintre Washburn, Foulland, kuti, torok dau 6-8 puncte, deja lucrurile arata foarte bine.

    cu 5 ani în urmă (24.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!