Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alin Borşa: „Traversez una dintre cele mai bune perioade din cariera mea de baschetbalist”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.12.2016

BC Mureş se confruntă în continuare cu probleme atât de ordin financiar, cât şi medical, iar odată cu asta antrenorul Barnabas Szaszgaspar este nevoit să recurgă la diferite soluţii pentru a umple golurile din cadrul echipei. Ceea ce pe moment a părut o soluţie de moment, pare a se transforma acum într-o certitudine, asta când vine vorba de jucătorul Alin Borşa

Pe lângă faptul că primeşte tot mai mult minute, sportivul în vârstă de 26 de ani a fost titular în ultimele 3 partide ale vicecampioanei, toate în compania unor nume sonore din LNBM, Steaua, Craiova şi Piteşti. Mai mult de atât, Alin şi-a făcut simţită prezenţa pe parchet, având prestaţii foarte bune, în special împotriva celor de la Craiova, atunci când a reuşit cel mai bun meci personal din acest sezon. 

Alin Borşa a vorbit în exclusivitate pentru cititiorii Total Baschet despre perioada bună pe care o traversează în echipamentul alb-albastru, respectiv despre aşteptările referitoare la meciul de la Oradea şi de la întregul sezon competiţional. 

„Mă simt foarte bine după ultimele meciuri şi da, pot să spun că este una dintre cele mai bune perioade din cariera mea de baschetbalist. Nu există un secret anume, totul stă în munca depusă în timpul antrenamentelor şi aşa vor apărea şi rezultatele. Eu incerc să îmi ajut echipa cât de mult pot atunci când intru pe parchet. Suntem un colectiv foarte unit şi nu facem diferenţe între noi după un meci bun sau mai puţin bun.

Referitor la toate problemele din cadrul clubului, după cum am spus suntem un grup unit şi nu lăsăm aceste deficenţe să ne afecteze, probleme care sunt sigur că se vor rezolva până la urmă. Personal vreau să continui în acelaşi ritm, însă ce este mai important este să ieşim victorioşi sâmbătă la Oradea. Apoi, pe viitor, individual îmi doresc să acumulez o experienţă cât mai mare, atât internă cât şi internaţională şi să îmi ajut echipa cât de mult pot. Din punct de vedere colectiv vrem să avem un parcurs cât mai lung în Europe Cup, iar pe plan intern să aducem un trofeu”, ne-a declarat baschetbalistul. 

Împotriva Stelei, la Bucureşti, Borşa a jucat aproape 26 de minute, având 2 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă şi 3 la eficienţă. Apoi a urmat meciul de acasă cu Craiova, reuşind 14 puncte, 4 recuperări, 2 intercepţii, totul pentru un 18 în dreptul productivităţii, în timp ce la Piteşti a bifat 7 punct, 2 recuperări, 2 intercepţii şi 11 la eficienţă.

BC Mureş Târgu Mureş se deplasează acum la Oradea, iar cu siguranţă staff-ul tehnic se va baza din nou pe serviciile lui Alin Borşa. Dalibor Djapa a revenit la antrenamente, însă nu se află la capacitate maximă, iar odată cu asta Barnabas Szaszgaspar îl va arunca din nou în luptă pe unul dintre sportivii cu mai semnificativă creştere în joc din ultima perioadă în LNBM, Alin Borşa.

Reeditarea finalei de anul trecut se joacă sâmbătă, 10 decembrie, în Arena "Antonio Alexe" din Oradea. Jocul va fi transmis de DigiSport 2, începând cu ora 19:55. 

*Foto: Toth Csaba

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    ...Muresul!!!!!
    Continuarea voiintei dejoc a meciului cu Craiova.
    Nimeni nu e de ,,neoprit,,.Jungla e cu voi.

    cu 7 ani în urmă (09.12.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11 :

    varsta
    26 neimpliniti

    cu 7 ani în urmă (09.12.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!