Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alin Guță: "Nu am trimis nimic oficial către Federație. Căutăm sponsori pentru sezonul următor"

Paul Olar

Paul Olar
10.05.2013

CSȘ Giurgiu a încheiat sezonul 2012-2013 în notă pozitivă, cu trei victorii în seria de Play-Out cu Dinamo București. Deși s-au salvat de la retrogradare datorită succesului în fața "câinilor", participarea dunărenilor în stagiunea următoare a Ligii Națională este serios pusă sub semnul întrebării din cauza problemelor financiare.

Pentru a afla mai multe detalii despre viitorul giurgiuvenilor, Total Baschet a luat legătura cu Alin Guță. Managerul trupei din sudul țării afirmă că se fac eforturi ca baschetbaliștii să-și primească restanțele salariale, oficialul afirmând totodată că retragerea echipei nu a fost încă anunțată la Federație.

Ce părere aveți despre seria cu Dinamo București ?

În ciuda aparențelor și a situației echipei Dinamo în acest sezon, au fost trei meciuri foarte disputate, în special cel decisiv, în care a fost mai greu să gestionăm relațiile de joc.

Cum ați caracteriza parcursul CSȘ-ului din actuala stagiune ?

Fără să fiu lipsit de modestie, cred că am fi putut mult mai sus, dar accidentările și plecarea lui Marcus Melvin și-au pus amprenta asupra echipei.

Care au fost cele mai frumoase momente ?

Consider că au fost multe momente frumoase, cu partide foarte bune și altele mai puțin reușite. Per ansamblu, cred, cum am mai și spus, că am fi putut termina ca o surpriză plăcută a campionatului, dar asta este frumusețea sportului, și cu bune și cu rele.

În urmă cu câteva săptămâni se anunța că nu aveți bani să terminați sezonul. Ne-ați putea spune dacă s-a găsit suma necesară pentru a trimite pe americani acasă ?

Am reușit să achităm biletele de avion pentru jucătorii americani și antrenor cu sprijinul doamnei Smaranda Iliescu. Vom încerca să plătim tot prin surse private și restanțele contractuale ale întregii echipe.

Mai există șanse să vedem pe CSȘ și la anul în Liga Națională ?

Deocamdată nu am trimis nimic oficial către F.R.B. și încă nu ne-am pierdut speranța de a evolua și sezonul următor în prima ligă. Deja căutăm sponsori ce să ne asigure siguranța să continuăm mulți ani de acum încolo la cel mai înalt nivel în țara noastră, pentru suporteri și oraș fiind benefică această echipă. Ea atrage mulți copii și am putea să clădim pe viitor un adevărat club de baschet, cum sunt în orașele mari precum Oradea, Cluj, Ploiești și altele.

Fanii au lansat o petiție online cu scopul de a salva echipa. Ce mesaj aveți pentru ei ?

Mulțumim fanilor pentru acest demers, suntem profund mișcați și sperăm să le dăm ocazia ca și pe viitor să vadă meciuri de calitate în Giurgiu. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!