Stiri Juniori U17 Masculin

Alina Podar: „Să ieși campion este cel mai minunat sentiment pe care îl poate simți un sportiv”

Paul Olar

Paul Olar
06.05.2015

CST BC Alexandria este reprezentată cu brio la categoriile de juniori. După titlul obținut anul trecut, la U16, gruparea din Teleorman a pus mâna pe un nou trofeu. Cu alte cuvinte, formația din sudul țării a câștigat medalia de aur la U18, învingând în finală pe CS Universitar Brașov, scor 66-60.

La ambele performanțe a contribuit din plin jucătoarea Alina Podar. Numită MVP al întrecerii curente, clujeanca a acordat un amplu interviu site-ului Total Baschet.  

Cum vă simțiți după titlul adjudecat?

Să ieși campion este cel mai minunat sentiment pe care îl poate simți un sportiv. Acesta este rezultatul muncii noastre depuse pe tot parcursul anului.

Cum ți s-a părut finala?

A fost cea mai grea finală pe care am jucat-o până acum, plină de emoții și de momente de suspans. Totuși, când ai o echipă ca și Alexandria, ești conștient că rezultatul va fi în favoarea ta.

A contat faptul că turneul s-a disputat tocmai la Alexandria?

Am fost mult mai sigure pe noi știind că jucăm în sala în care ne antrenăm. A contat, de asemenea, sprijinul necondiționat al suporterilor.

40 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decizive izbutite doar în finală. Ce ne poți spun despre prestația ta?

Având în vedere faptul că emoțiile și-au pus stăpânire pe mine încă de la început, am încercat să dau tot ce a fost mai bun din mine pentru a-mi ajuta echipa.

Totodată, ai marcat 20 de aruncări libere din 21 de aruncări. Care este secretul unui astfel de procentaj?

Pot spune că am fost foarte concentrată și m-am gândit doar că orice punct contează, iar acestea au făcut și diferența.

Ce aspecte au făcut Alexandria un adversar atât de puternic?

Noi suntem o echipă care se bazează foarte mult pe apărare. Din păcate, s-a accidentat Ioana Sandu, cea mai bună jucătoare a noastră în defensivă. Am jucat cu sufletul atât pentru ea, cât și pentru suporterii noștri, care au fost ca și al șaselea jucător.

Te-a impresionat vreo jucătoare la turneu?

O impresie foarte bună mi-a lăsat Amira Al Ash Hab, care pot spune că a jucat la adevărata valoare, deși este născută în anul 1999.

Ai evoluat la prima echipă a Alexandriei, alături de care ai participat la Final Four-ul Cupei României, dar și în prima rundă a Play-Off-ului. Ce ai învățat de pe urma acestui sezon?

Am învățat faptul că trebuie să tratezi fiecare meci cu seriozitate și am realizat faptul că mai am mult de muncă.

Nu în ultimul rând, ai participat la All Star Game-ul Ligii Naționale. Ce a însemnat respectiva experiență?

A fost o surpriză pentru mine că am fost chemată la All Star Game. Am câștigat mai multă încredere în forțele mele și a fost o experiență pe care aș vrea să o mai trăiesc.

Ce îți propui în continuare?

Nu voi avea parte de pauză, deoarece în scurt timp voi intra în cantonament cu lotul național U18. Va trebui să depun multă muncă și să las o impresie plăcută. Îmi doresc să obținem un loc cât mai bun la Campionatul European.

*Foto: Alina Cojocaru

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!