Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Alina Pop va juca la FCC Baschet Arad în sezonul 2019-2020

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.06.2019

Alina Pop va juca la FCC Baschet Arad în sezonul 2019-2020

FCC Baschet Arad continuă să anunțe jucătoarele autohtone pe care se va baza în sezonul următor. Formația de pe Mureș a anunțat transferul Alinei Pop, care a jucat în ultimele sezoane la Târgu Mureș. Este a doua sportivă sub 23 de ani care se alătură formației care îl va avea pe bancă pe Dejan Mudresa în sezonul următor.

FCC Baschet Arad ajunge la 4 sportive în lot care se încadreazlă la regula U23 pentru sezonul următor. După Rita Bartok, Alexandra Rotariu (rămase din sezonul trecut) și Larisa Neagu (transferată de la Agronomia), Alina Pop se va alătura echipei de pe Mureș.

Extrema de 1,77 face 22 de ani în luna august, astfel că se încadrează la U23 în sezonul viitor. Aceasta a evoluat la Târgu Mureș în ultimii ani, prima dată la Sirius în Liga 1 (până în 2016) și Liga Națională (2016-2018), iar în ultimul sezon la CSM Târgu Mureș (în grupa a doua valorică din Liga Națională). În ultima ediție de campionat are 11 meciuri, cu medii de 4 puncte, 5,7 recuperări, 3,1 pase decisive și 1,2 mingi pierdute în 29:23 minute, cu 9,7 eficiență. În cele patru meciuri din ultima fază, grupa 9-13, a avut 7,8 puncte pe partidă, 6,5 recuperări și 4 assist-uri în 34:16 minute, cu 14,5 eficiență.

„Sunt încântată că am reușit să semnez cu echipa din Arad. Este o oportunitate foarte mare pentru mine să cresc în joc. Acest sezon reprezintă o adevarată provocare care, din punctul meu de vedere este un pas important în cariera mea. Aradul este o echipă de top, mereu a fost o echipă foarte bună cu rezultate pe măsură. Este un an în care jucătoarele tinere o să aibă un rol important in desfășurarea meciurilor şi avem oportunitatea să creștem alături de sportivele mai experimentate”, a declarat Alina Pop pentru site-ul oficial al echipei.

Pe lângă cele două tinere, Pop și Neagu, FCC Baschet Arad a mai anunțat până acum transferul lui Veatriki Akathiotou, fundaș cu cetățenie cipriotă și română. Din sezonul precedent, pe lângă tinerele Bartok și Rotariu, clubul le-a păstrat pe Marta Fodor, Dora Ardelean, Anamaria Ciotir și Adela Mercea.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!