Stiri

Alte întâmplări de la meciul Timișoara - Cluj

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.10.2012

Am vorbit despre baschet. Haideți să vorbim puțin și despre extra-baschet. Însă rămânem în limitele disciplinei pentru că am să fac referire la ceva ce s-a întâmplat în cadrul unui meci de baschet.

Meciul BC Timișoara - U Mobitelco Cluj-Napoca. Arbitrul Laurențiu Grigoraș (foto) a ieșit la rampă prin alinierea oficialilor celor două echipe - e vorba despre staff-ul administrativ al ambelor - pentru a-i așeza pe băncile de rezerve în timpul desfășurării primei reprize a partidei de la Sala Constantin Jude.

În spatele băncilor de rezerve este, chiar la perete - pe partea unde nu este tribună, un rând de scaune pe care au luat loc, printre alții Leontin De Maio, de o parte, respectiv Mircea Cristescu, de cealaltă. Se pare, din oarecare motiv, domnul Grigoraș a fost deranjat de eventualele intervenții ale celor doi oficiali. El a oprit meciul și nu l-a reluat până când cei în cauză nu au respectat ordinele arbitrului. 

Mă întreb ce statut are rândul acela de scaune din spatele băncilor de rezerve. În orice caz, e posibil să fi fost prea mare liniștea în teren.

Pe de altă parte aștept în continuare momentul în care un arbitru va lua măsuri în meciurile lui CSU Ploiești. Mai mult de jumătate din meciurile acestei echipe se derulează cu doi oameni în picioare, dar se pare că pe Laurențiu Grigoraș, pecum și pe colegii acestuia, o încălcare a regulamentului nu îl deranjează atât de tare. Înainte ca susținătorii Asesoftului să revină cu acuze de partizanat din partea subsemnatului reamintesc tuturor (fani ai uneia sau alteia dintre echipe, ori simpli privitori neutri) că nicio altă echipă din România nu beneficiază de o astfel de clemență din partea arbitrilor. Puteți să vă lămuriți la orice joc al prahovenilor la care participa Alexandru Iacobescu. Cărui alt președinte, manager sau reprezentant de club i se permite să stea (știm foarte bine că nu doar privește în acele momente) în picioare, în timpul desfășurării meciului, în spațiul rezervat echipei (staff-ului tehnic, rezervelor, medicului etc)?

Rămânem la extra-baschet. Pentru că am observat prestația excepțională a lui U Mobitelco Cluj. A cărui merit îi revine în exclusivitate lui Niksa Bavcevic. Doresc să reamintesc iubitorilor baschetului că tehnicianul croat a avut excese de nervozitate, discuții și proteste neîntrerupte, în perioada petrecută pe banca tehnică a lui Steaua București. El a fost eliminat pentru două tehnice la Timișoara, dictate de această dată pe bună dreptate de cavalerii fluierului, ca urmare a permanentelor proteste la adresa oficialilor. Este extra-baschet, însă dacă continuă așa până și baschetul Clujului poate avea de suferit.

Oficialii Clujului sunt de părere că nu au avut parte de un arbitraj echilibrat. Mai mult, Bavcevic a luat tehnic într-un moment în care i se adresa unui jucător. Cel puțin eu asta am dedus din afirmațiile lui Mircea Cristescu. Nu stau să analizez toate fazele litigioase. Pentru că toată lumea se plânge de arbitraj. În România așa se procedează. Ar fi trebuit să ne obișnuim cu treaba asta. Dar, trecutul lui Bavcevic, adică perioada petrecută la Steaua, confirmă faptul că el este un tip extrem de coleric, de nervos și care nu reușește să-și controleze pornirile la adresa cavalerilor fluierului. Care, așa cum am notat chiar în acest text, uneori au impresia că sunt mai importanți decât jucătorii, antrenorii, publicul. Decât jocul în sine.

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sean :

    :)
    Ieri, la meciul Medias - CSM, simpaticul secund Perovic a indraznit sa se ridice de pe banca, sa vocifereze si el ceva, iar in secunda 2, si mai simpaticul Ciulin, l-a atentionat ca la urmatoarea abatere va primi tehnic.
    Nu inteleg cum a cutezat Perovic sa se creada Iacobescu. :)

    cu 11 ani în urmă (22.10.2012) Raspunde
  • alin23 :

    Grigoras...
    Vorbind strict de arbitraj,la meciul dintre Giurgiu-Medias,acelasi cavaler al fluierului a iesit in evidenta prin cele 78 si de faulturi dictate impotriva celor doua echipe,iar cei care au citit editorialul dupa acest meci au crezut ca a fost macel....niste oameni de doi bani care o data imbracati in acea uniforma devin de neoprit,cu exceptia lui Alex...

    cu 11 ani în urmă (22.10.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    arbitrii
    Grigoras e chiar mai penibil decat Banica. In cazul fostului e in mare masura vorba de ticalosie, subiectivism si afinitati. Dar la Grigoras, pe langa toate acestea, mai e si prostie. Despre Iacobescu... o tara intreaga stie dar arbitrii nu au curaj sa intervina. Sunt niste fricosi cand vine vorba de Ghita, din cauza legaturilor ilegitime cu madama ajunsa sefa sportului... bleah... Chestiunea arbitrajelor are totusi o explicatie... De ani de zile sunt aceiasi. Nu sunt lasati sa vina arbitri tineri din spate, nu cumva sa fie buni si aia, sa creeze concurenta si sa sparga gasca.

    cu 11 ani în urmă (22.10.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bbal :

    lege
    la alte sporturi e simplu: pe banca au voie numai antrenorii si maseurul/doctorul. Si numai antrenorul principal are voie sa stea in picioare; secundul e eliminat instantaneu daca se ridica...nici nu e nevoie sa zica ceva. Civilizatia se impune cu legi clare si amenzi pe masura. e simplu, numai sa se vrea

    cu 11 ani în urmă (22.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate