Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Amanda Thompson: „O bună parte a rezultatelor noastre se datorează antrenorului”

Paul Olar

Paul Olar
16.01.2017

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe continuă să domine Liga Națională de baschet feminin. Formația din județul Covasna și-a învins sâmbătă principala contracandidată la titlul de campioană, Universitatea Cluj-Napoca, într-un derby încheiat la scorul de 61-55.

Autoare a 11 puncte și 27 de recuperări, Amanda Thompson a fost performera etapei cu numărul XV. Americanca a acordat un interviu site-ului Total Baschet, în care a vorbit despre parcursul Campioanei României.

Amanda, cum ai descrie încleștarea cu Universitatea Cluj-Napoca de sâmbătă?

Meciul cu Universitatea a fost unul competitiv. Ele au o echipă talentată și extrem de muncitoare. Au început partida într-o notă mai bună decât noi. Nu am jucat de două săptămâni niciun meci oficial și a durat puțin să ne revenim. Am fost mai agresive și am luat deciziile potrivite în repriza secundă, când am și câștigat.

11 puncte, 27 de recuperări și 2 capace  sâmbătă seara. Ce ne poți spune despre evoluția ta?

Am început meciul greu, aruncările nu îmi intrau în coș. Drept urmare, am știut că trebuie să găsesc o altă cale să fac diferența în meci. Recuperările și defensiva s-au transformat în posesii pentru echipa noastră. Am rămas conectată la recuperari, care ne-au ajutat să avem un deznodământ favorabil.

Sepsi a cedat o singură partidă în actualul sezon. Ce aspecte fac echipa voastră atât de puternică?

Am muncit mult întregul sezon. În plus, o bună parte a rezultatelor noastre se datorează antrenorului. El face o treabă extraordinară, pregătindu-ne nu doar din punct de vedere baschetbalistic. Ne provoacă în fiecare zi, iar sarcina noastră este să răspundem.

Te-ai întors recent la Sfântu Gheorghe. Ți-a fost dificil să te reacomodezi?

Nu mi-a fost greu să mă reacomodez, pentru că am fost la echipă și anul trecut. S-au întors de asemenea cinci coechipiere, deci avem, practic, același sistem. Știam la ce să mă aștept!

Este actuala echipă Sepsi SIC mai puternică decât cea care a făcut eventul anul trecut?

Mă pui într-o situație grea, rugându-mă să fac o comparație. Ambele echipe au puncte tari și puncte slabe. Anul trecut am câștigat campionatul, așa că misiunea noastră este să continuăm tradiția.

Veți găzdui turneul final al Cupei României. Ce înseamnă acest lucru pentru voi?

Sunt foarte încântată de faptul că turneul final al Cupei României va avea loc la Sfântu Gheorghe. Este bine că jucăm în fața propriilor fani, ei sunt loiali și ne ajută enorm, aducând energie. În plus, echipa noastră nu va fi nevoită să călătorească.

Dacă tot am amintit Cupa României, trebuie spus că în primul tur veți da piept cu Universitatea. Reprezintă clujencele cel mai puternic adversar?

Fiecare meci este important. Nu pot să știu cum vor juca echipele la Cupa României, însă știu cât de mult muncim noi. Sunt convinsă că vor veni să ne pună probleme. Nu sunt sigură dacă “U” este cel mai tare adversar posibil, dar știu că ambele formații se vor lupta. Va fi un meci intens și mă bucur că voi fi pe teren.

Ce așteptări de la ultima parte a sezonului?

Să câștige cea mai bună echipă!

*Foto: Gyurkó-Henning Balázs/Powered Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!