Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Amanda Thompson, din nou coșghetera Universității Cluj în meciul doi cu Alexandria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.03.2018

Seria dintre CSBT Alexandria și Universitatea Cluj a oferit un nou meci strâns, cu cea mai mare diferență fiind de 6 puncte. Clujencele au câștigat cu 2-0 la total, după ce s-au impus cu 78-75 în meciul doi. Amanda Thompson și-a condus echipa spre victorie cu un nou season-best de puncte înscrise.

Americanca a fost singura integralistă în meciul de marți. Amanda Thompson a încheiat partida cu 25 de puncte, la care a adăugat 8 recuperări (1 ofensiv/7 defensive), 3 pase decisive, 2 mingi pierdute, 2 intercepții și un capac. A marcat 10 aruncări de două puncte din 17 încercate (59%). A avut 0/1 la șuturile de la distanță și 5/6 de la linia de fault. A fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren, cu +28 indice al eficienței. Aceasta a reușit și coșul decisiv în primul meci al seriei.

Ioana Ghizilă a fost a doua marcatoare a Universității Cluj, cu 15 puncte în 29:48 minute, pentru +16 în dreptul eficienței. Aida Kalusic a încheiat meciul cu 11 puncte și 7 recuperări în 26:45 minute, cu +15 eficiență.

Cea mai bună jucătoare de la gazde a fost Promise Amukamara. Nigerianca a jucat 38:39 minute, timp în care a marcat 19 puncte (7/11 la șuturi de la semidistanță, 1/3 de după semicerc și 2/4 de la linia de fault). A mai avut 5 recuperări (1/4), 3 assist-uri, 3 mingi pierdute și 5 intercepții, pentru +21 în dreptul eficienței.

Carla Bartee a urmat-o cu 17 puncte în 24:48 minute. Americanca și-a mai trecut în cont 4 recuperări și 3 mingi pierdute, cu +13 indice al eficienței. Alte două teleormănence au fost în double-digits: Irena Vrancic (13 puncte, 11 eficiență) și Ivana Grbic (12 puncte, 10 eficiență).

Universitatea Cluj-Napoca va continua cursa pentru medalii, urmând să joace în semifinale cu campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. CSBT Alexandria va juca în meciurile pentru locurile 5-8. În faza următoare, teleormănencele vor întâlni CSU Alba Iulia. Turul doi de play-off începe în 6 aprilie.

*foto: CROW Security / Szigyártó Szabolcs

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Ne bucuram ca avem din nou elevele lui Petricevic in drumul nostru pana in finala.In avans doar atat: 2-0 !!

    cu 6 ani în urmă (28.03.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    @7vezer te-ai trezit vorbind!
    Astia sunt prostanacii care gresesc drumul si, in loc de stadion, ajung la sala. Sare ca maimuta in cusca sa le faca altora in ciuda, in loc sa se bucure de rezultatele echipei lui.
    Oricum Sepsisi anul acesta e peste U, dar, cu Vorphal accidentata cu dubla fractura, misiunea castigatoarea semifinalei e ca si stabilita. Noi, anul acesta, ne.am depasit conditia si le multumim fetelor, lui Dragan si lui Meda ca ne-au adus pana aici.

    cu 6 ani în urmă (28.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!