Stiri Liga I Feminin

Anamaria Ciotir a înscris 31 de puncte pentru FCC ICIM 2 în partida cu Universitatea 2 Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.11.2017

FCC ICIM Arad 2 s-a impus sâmbătă acasă cu 70-64 în fața satelitului Universității Cluj. Anamaria Ciotir a încheiat partida cu 31 de puncte, cel mai mult pentru o jucătoare de la arădence, atât în primul eșalon, cât și în cel de-al doilea. Ciotir este jucătoarea tânără folosită în toate meciurile din Liga Națională de Bogdan Bulj.

Formația secundă arădeană a jucat cinci partide în pauza pentru naționale și a folosit mai multe jucătoare din lotul primei echipe: Wingate, Mercea, Zidaru, Ferenczi, Ciotir, dar și tinerele Gădărici, Spinean sau Ebervein. În al doilea eșalon este obligatorie prezența pe foaie a cel puțin 6 jucătoare sub 21 de ani și una permanent în teren.

Satelitul condus de Dan Moraru a întâlnit pe 9 noiembrie formația similară a SCM-ului timișorean și s-a impus cu 73-56 la sala Constantin Jude (Wingate a înscris atunci 29 de puncte și Mercea 23). Au urmat două înfrângeri pe teren propriu cu echipe de sine stătătoare, în week-end-ul când naționala a întâlnit Slovenia. Sâmbătă a fost 56-85 cu Universitatea CSM Oradea (cu pretenții la promovare) și duminică scorul a fost 70-71 cu KSE Târgu Secuiesc. La al doilea meci finalul a fost controversat cu un coș înscris de Mercea, dar anulat de la masa oficială pentru că expirase timpul.

După două zile, marți, arădencele au primit din nou vizita formației din Târgu Secuiesc, care era la al treilea meci în tot atâtea zile. KSE a pierdut luni la Timișoara, iar cea mai experimentată jucătoare din lot, Debreczi, s-a lovit de panou și nu a jucat la a doua partidă cu satelitul arădean. Marți avea să fie o victorie clară a gazdelor, 71-48. KSE Târgu Secuiesc a acceptat să joace ambele partide în orașul de pe Mureș.

Pe site-ul federației meciul din 12 noiembrie apare că s-a jucat la Târgu Secuiesc. De asemenea, a doua partidă dintre cele două echipe apare cu data de 10 decembrie (adică luna viitoare), în timp ce rezultatul este trecut deja.

FCC ICIM Arad 2 este momentan pe locul secund în grupa 3 a Ligii 1, cu un bilanț de 3 victorii și 2 înfrângeri. Cu 8 puncte este la egalitate cu liderul grupei, Universitatea CSM Oradea, care are 4 victorii din 4. KSE Târgu Secuiesc este pe trei cu 7 puncte (2/3), iar CS SCM 2 Timișoara este a patra cu 6 puncte (2/2). Primii doi sateliți din fiecare grupă se califică la turneul final al sateliților.

Formația secundă arădeană mai are trei partide în această lună (două acasă cu sateliții din Satu Mare și Timișoara și una la Oradea), urmând să încheie faza de calificare cu două deplasări în luna decembrie, la Satu Mare și Cluj.

Echipa mare a ICIM-ului are parte de cea mai lungă pauză în campionat în această perioadă, în care a avut totuși două meciuri în Liga Europei Centrale. După cele trei săptămâni de întrerupere a Ligii Naționale, arădencele ar fi trebuit să joace cu Phoenix Galați în această etapă, dar formația de la Dunăre s-a retras. Astfel, primul meci al galben-albastrelor în noua formulă va avea loc la Alexandria, săptămâna viitoare. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!