Stiri Cupa României Feminin

Ancuța Stoenescu: „Am încredere în noi că putem face meciuri la fel de bune cum au fost și până acum”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.02.2019

CSM Târgoviște jocă miercuri, de la ora 18, acasă cu CSM Satu Mare în primul meci din sferturile Cupei României. Căpitanul dâmbovițencelor, Ancuța Stoenescu, are încredere că echipa sa poate repeta evoluția bună din unele confruntări directe din campionat.

Ambele partide jucate pe terenul dâmbovițencelor în campionat au avut finaluri strânse după ce au fost diferențe mai mari de zece puncte. O dată s-au impus sătmărencele la trei puncte și o dată gazdele, la patru, după prelungiri.

„Sunt două meciuri foarte importante pentru noi. Sunt convinsă că sunt niște meciuri dificile având în vedere că noi trecem printr-o fază mai proastă a campionatului, iar ele, cumva, joacă din ce în ce mai bine după schimbarea antrenorului. Însă am încredere în noi că putem face meciuri la fel de bune cum au fost și până acum, când s-au jucat până în ultimul minut.

Cred că echipa poate face diferența și doar jucând colectiv, poate, putem să câștigăm, nu doar meciul cu Satu Mare, ci toate meciurile. Din punctul meu de vedere nu există ceva special. Echipa face totul”, ne-a declarat Ancuța Stoenescu care speră că publicul va fi alături de echipă. „Bineînțeles, nimic nu se poate fără public. El întotdeauna este al șaselea jucător pentru noi sportivii”.

În acest sezon se aplică aceleași reguli pentru echipe atât în campionat cât și în cupă în ceea ce privește jucătoarele autohtone. Trebuie să fie cel puțin două românce în teren tot meciul, iar în prima repriză una trebuie să aibă sub 23 de ani. CSM Târgoviște este echipa cu cele mai puține straniere în prima grupă valorică din campionat.

„Pentru noi nu este o problemă, având în vedere că suntem echipa cu cele mai multe românce. Nouă ne este indiferentă această regulă. Eu zic că este una binevenită având în vedere că jucătoarelor tinere li se dă șansa să joace, să capete experiență. Este foarte, foarte bine, neașteptat de bine pentru că noi avem junioare de echipă națională și nu se vede o diferență. Diferența este doar de experiență care în meciurile importante contează”, a adăugat căpitanul formației dâmbovițene.

Ancuța Stoenescu a fost cea mai bună marcatoare a celor de la CSM Târgoviște în trei din cele patru confruntări cu sătmărencele din actuala ediție de campionat. Aceasta a înscris 26 de puncte în succesul obținut de elevele lui Cătălin Tănase în turul din faza a doua a sezonului regulat, când gazdele s-au impus cu 78-74 după 10 minute suplimentare.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!