Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ancuța Stoenescu: „Moni a fost un model pentru noi întotdeauna. Baschetul românesc a pierdut o jucătoare importantă”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.09.2018

Ancuța Stoenescu s-a numărat printre jucătoarele importante care a întrerupt pregătirea pentru noul sezon ca să fie prezentă la meciul de retragere organizat pentru Monika Brosovszky-Boriga. Jucătoarea cu cele mai multe titluri câștigate în România a fost vizibil emoționată la ultimul meci al fostei sale coechipiere.

„A fost un moment, să zic așa, trist. Cred că baschetul românesc a pierdut o jucătoare importantă, care încă la vârsta ei și cu experiența ei ne-a ajutat foarte mult. Pe mine, în special, cât cu siguranță și junioarele pe care le-a avut de-a lungul timpului în cariera ei. Ea este un model din toate punctele de vedere și o să rămână în continuare, pentru că rămâne cu siguranță alături de lumea baschetului. Făcând o viață întreagă acest sport, e greu să te retragi cu totul dintr-o dată.

N-ai cum să nu fi emoționată atâta timp cât suntem prietene, am jucat foarte mult timp împreună, nu e un moment plăcut. Din punctul meu de vedere a fost un moment trist pentru că ea pune ghetele în cui, dar pe undeva e normal. Am fost prezentă aici pe parchet să-i mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru mine personal, poate conștient sau inconștient. Nu neapărat o reclamă bună baschetului, dar având în vedere că facem sportul ăsta, da, baschetul a ieșit câștigător.

Și din acest meci de retragere al ei din baschetul românesc, noi toate care am fost aici am avut de învățat, ca, de altfel, tot timpul. Întotdeauna ea a fost un model pentru noi. Acum, dacă suntem sănătoși, putem să jucăm, însă cu siguranță va veni un moment în care să spunem gata, exact ca și Moni, poate suntem sau nu suntem pregătiți”, a spus Ancuța Stoenescu după meciul organizat vineri seara la Timișoara.

Aceasta a făcut echipă cu fiul Monikăi, Alex, și nepoata acesteia, Toni. Cum a fost să joace cu ei?

„A fost ciudat, așa, un pic, însă nu m-am simțit străină având în vedere că noi suntem și prieteni și chiar și în timpul extrasezonului mereu ne întâlnim pe undeva la o masă și avem tot felul de lucruri plăcute pe care le petrecem împreună”.

Ancuța Stoenescu și Monika Brosovszky au jucat împreună și la două turnee finale ale Campionatului European de senioare, în 2001 și 2007. Ambele au bifat trei prezențe la competiția continentală. În 2015, la ultima participare a României la turneul final, Ancuța a fost în teren, iar Monika, în staff.

„Eu, sincer, încă sper (n.r. să mai fie jucătoare care merg la trei europene), adică vreau să dau ceva baschetului înapoi din tot ce am învățat eu. Cu siguranță și Moni la fel. În paralel ca jucătoare a fost și antrenoare la echipele naționale de senioare chiar, ne-a ajutat în continuare cu experiența ei și întotdeauna a fost un model pentru noi.

Muncă imensă, dar n-a fost nimic greu pentru că ne-a făcut plăcere tot ceea ce am făcut și, cu siguranță, Moni la fel și din cauza asta a rezistat atâta. Pur și simplu i-a plăcut foarte mult, a fost dedicată 100% acestui sport și doar așa cred că poți să ajungi la nivelul ăsta.

Este un alt sistem acum. Această lipsă de jucătoare este nu doar la nivel de România, este la nivel de Europa chiar. Undeva se greșește, pierdem tinerii pe drum și nu este normal. Trebuie să venim cu ceva în care să-i putem atrage și să-i ținem cât mai mult alături de acest sport frumos”, a mai spus Ancuța Stoenescu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!