Stiri Cupa României Feminin

Ancuța Stoenescu: „Suntem o echipă mult mai bună decât Târgu Mureș, din punct de vedere statistic”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.09.2018

Primul tur al Cupei României programează duelul dintre CSM Târgoviște și CSM Târgu Mureș. Meciul 1 se joacă astăzi la Târgoviște, de la ora 18. Dâmbovițencele revin în cupă după un an de pauză, iar mureșencele debutează. Gazdele primei manșe au făcut cinci transferuri în această vară, printre care se numără și revenirea Ancuței Stoenescu.

Jucătoarea cu cele mai multe titluri ale României în palmares, 12, a revenit în această vară la Târgoviște, după trei sezoane în care a câștigat de trei ori campionatul și de două ori cupa cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Ancuța Stoenescu a vorbit pentru site-ul oficial al CSM-ului despre întoarcerea la Târgoviște și dubla cu CSM Târgu Mureș. Oaspetele sunt o formație nou-înființată, cu multe jucătoare de la Sirius, fosta prim-divizionară din oraș.

„Sentimentul este unul foarte frumos. Am găsit aici o echipă dornică de rezultate și sper că vom face față campionatului ce urmează. Eu zic că, din punct de vedere statistic, suntem o echipă mult mai bună decât Târgu Mureș. Acum o să vedem care ne sunt lipsurile și care ne sunt atuurile. Suntem o echipă tânără ca medie de vârstă, cu multe fete fără experiență la nivelul Diviziei A și încercăm să le integrăm, astfel încât să ne ajute tot mai mult în ceea ce vom face în acest campionat”, a declarat Ancuța Stoenescu pentru csmtargoviste.ro.

Formația din Târgoviște a revenit în Liga Națională după un an în Liga 1, pe care a câștigat-o. Pe lângă tinerele care și-au adjudecat titlul la U18 și U20, în stagiunea precedentă, sunt și câteva jucătoare cu foarte multă experiență, ca Larisa Toma, Ancuța Stoenescu sau Monique Coker.

„Eu sunt foarte optimistă. Le-am văzut pe fete cum lucrează la antrenamente, le văd potențialul zilnic și chiar cred că o să facem o treabă bună. Cu ajutorul orașului, din toate punctele de vedere, prin implicarea oamenilor în acest nou proiect, cu sprijinul suporterilor, se poate ajunge la o nouă performanță. Iar pentru mine este o nouă provocare, în care cred 100%”, a mai spus Ancuța Stoenescu, pentru aceeași sursă.

Fundașul de 38 de ani a înscris cele mai multe puncte ale echipei (36) în cele două amicale de la finalul săptămânii trecute, în deplasare cu Montana 2003. Ambele au fost câștigate de campioana Bulgariei, în condițiile în care au fost primele meciuri de verificare pentru dâmbovițence, care au avut absențe importante în pregătiri. Stoenescu s-a numărat printre absențele temporare de la antrenamente, participând cu naționala de 3x3 la europeanul de la jumătatea lunii.

„Ne-am mișcat destul de bine, având în vedere puținele zile de pregătire avute la dispoziție. Din punctul meu de vedere, echipa contează, nu o jucătoare sau alta. O echipă câștigă sau o echipă pierde, echipa e importantă”, a concluzionat căpitanul de la CSM Târgoviște.

Turul dintre CSM Târgoviște și CSM Târgu Mureș se joacă astăzi, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor Târgoviște. Returul este programat sâmbătă, de la ora 16:30, la Târgu Mureș. Cele două echipe sunt în grupe valorice diferite în campionat, cu dâmbovițencele în grupa A în prima fază și mureșencele în grupa B.

*foto: etargovise.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!