Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Andra Mandache: „Până acum am demonstrat că suntem un adversar de temut pentru Sepsi. Asta ne dă încredere”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.05.2019

Andra Mandache: „Până acum am demonstrat că suntem un adversar de temut pentru Sepsi. Asta ne dă încredere”

CSM Satu Mare dispută pentru al doilea sezon la rând ambele finale din competițiile interne cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Covăsnencele au câștigat eventul anul trecut după duelurile cu alb-roșiile, dar și finala cupei din acest an. Andra Mandache, căpitanul sătmărencelor, dispută a treia finală consecutivă a LNBF în compania alb-verzilor, având una și cu „U” Cluj.

CSM Satu Mare este singura echipă care a învins pe ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în această ediție de campionat. Se întâmpla în turul fazei a doua a sezonului regulat, când sătmărencele câștigau acasă în februarie cu 76-51. Alb-roșiile au mai fost aproape de covăsnence în alte două partide, inclusiv finala cupei, pierdute la 4 puncte, în timp ce alb-verziile au câștigat la diferențe importante meciurile de acasă din campionat.

„Până acum am demonstrat că suntem un adversar de temut pentru Sepsi. Asta ne dă încredere. Plecăm la drum cu ideea că vom câştiga cel puţin un meci. Vrem să venim acasă să ne apărăm terenul. La Satu Mare trebuie să demonstrăm că suntem mai puternici. Avem un antrenor cu foarte multe idei. Primim multe informaţii de la el, suntem pregătite de finală! Îmi doresc să luăm campionatul, dacă Cupa a fost cum a fost”, a declarat Andra Mandache, conform informatia-zilei.ro.

Căpitanul formației sătmărene a jucat în 28 de meciuri din această ediție a LNBF și are medii de 11,5 puncte, 5,4 recuperări, 2,5 pase decisive, 1,7 mingi pierdute și 1,2 intercepții în 31 de minute, cu 13,2 eficiență. În Cupa României a jucat 6 meciuri și are medii de 9,8 puncte, 6,7 recuperări, 3,3 pase decisive și 2 mingi pierdute în 24:03 minute, cu 13,2 eficiență. În finala cupei, disputată la Sepsi Arena la finalul lunii martie, a contribuit cu 11 puncte și 5 recuperări în 24:10 minute, ieșind cu 5 greșeli personale în finalul sfertului trei.

Primarul orașului, Gabor Kereskenyi, a spus că își dorește un arbitraj corect. 

„Pentru mine și pentru cei care au văzut finala cupei pe canalul de youtube al FRB voi ați fost câștigătoarele. Nu vreau să mai revin asupra subiectului, dar pentru această finală de campionat tot ce îmi doresc e un arbitraj corect. Căci eu sunt convins că echipa noastră se poate impune dacă regulamentul se va aplica la fel în ambele părți. Sigur că obiectivul a fost atins prin intrarea în cele două finale, dar ne dorim mai mult și repet cred în șansa acestei echipe de a aduce un prim titlu la Satu Mare. E important să investim în sport, așa cum e important să investim în cultură și în alte domenii care duc faima orașului nostru. Faptul că foarte mulți copii practică baschetul acum la Satu Mare nu e o întâmplare. Copiii au nevoie de modele și de exemple de echipe care se bat pentru medalii, pentru titlu!”, a declarat primarul Gabor Kereskenyi, conform gazetanord-vest.ro

Primele două partide ale finalei LNBF se dispută la Sepsi Arena vineri (10 mai) și duminică (12 mai), de la ora 19:00. Se joacă în sistemul 3 din 5 partide. Meciul trei va fi la Satu Mare în 16 mai, iar dacă va fi nevoie de meciul patru, acesta va fi în 18 mai pe terenul vicecampioanei. Un eventual decisiv se va disputa la Sfântu Gheorghe în 21 mai.

*foto: Pesek Attila / frissujsag.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    ..
    Eu sper sa avem parte de un arbitraj care sa nu lase loc pentru comentarii. Sa castige cea mai buna echipa, adica Sepsi. Si sa speram ca dl Muresan sa nu fie beat de data asta, ca sa nu vada deciziile arbitrilor aiurea.

    cu 4 ani în urmă (09.05.2019) Raspunde
  • Heidy :

    :))
    Draga domnule Laca1968 imi cer scuze ca,intervin in postarea dumneavoastra,vreau sa fac o precizarea de la inceput NU sunt suportera a nici unei echipe doar iubesc baschetul 😁😁😁 am vazut acea finala de Cupa Romaniei pe FRBTV si ceea ce am vazut cu parere de rau pentru dumneavoastra cei de la Satu Mare au mare dreptate au PIERDUT acea finala datorita arbitrajului.Restul este cancan😁😁😁 sa speram ca aceasta finala va fi castigata pe teren si nu cine stie unde😁😁😁 iar cel mai bun sa castige

    cu 4 ani în urmă (10.05.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ...
      Asa sa fie! Sa castige cel mai bun. Nu sa decida arbitrii. Iar in privinta acelui meci haideti sa nu exageram. Au fost n cazuri mult, mult mai grave si au trecut neobservat.

      cu 4 ani în urmă (10.05.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    Heidy,nu ai dreptate privind arbitrajul in cupa.Dar iti respect parerea.Echipa mai buna a castigat cupa dincolo de arbitaj...

    cu 4 ani în urmă (13.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!